Minna

det rullar på

Kategori:

jadu, sov länge idag med, dock bara till tolv den här gången :p igår vart det iaf följa med till gymmet för mig, från början skulle jag bara gå med en bit och sen vända hem för att börja med maten, men så blev det inte. följde med upp hela vägen och stod där och gick tills rickard var klar och vi skulle gå hem igen. nackdelen var ju att det inte blev mat förens mycket sen och det gjorde ju att vi inte la oss förens sent heller, därav att jag sov så sent :p

än så länge har det väl inte var så mkt action idag - sovit, ätit frukost och städat lite smått. dock var rickard nyss hem på lunch, så blev en kort promenad med han när han skulle tillbaka till jobbet. tyvärr så sprack ju mitt skvsår på vägen tillbaka och det betyder att jag kanske inte kommer kunna gymma ikväll :( jag som faktiskt kände mig pep till det för en gångs skull! får se om jag biter ihop och skiter i smärtan elr om jag blir hemma och lagar mat istället..

nu tror jag dock jag ska städa vidare lite och se till att bädda om sängen. sen ska jag ju ner och handla lite mat också, så man kan laga nått att äta ikväll med. men efteråt blir det nog krypa ner i sängen och kolla på film tills rickard slutar :)

dag två

Kategori:

ligger här under täcket och fryser som bara den, jättekallt här i lägenheten! inte haft en så produktiv dag idag måste jag ju säga. blev uppe sent i natt för att rickard inte kunde sova, vilket gjorde att jag inte kunde somna heller. somnade väl mellan 3 och 4, sen skulle han upp 8 för att hinna duscha innan jobbet. efter det somnade jag om och gissa när jag vaknade? 13.14! typ sovit bort hela dagen..

men vart lite duktigt iaf, efter en dusch och tagit sig lite rester från gårdagen blev det en promenad bort till tuven och köpte handduk och lakan eftersom rickards extra saker fortfarande är kvar uppe i gamla lägenheten. bra att man fick lite motion iaf, det behövs verkligen. ska försöka komma igång och gå lite nu när jag är här :)

vad resten av kvällen har att erbjuda märker vi. blir iaf laga mat, troligenjag jag väl det när rickard duschar efter gymmet elr nått liknande. sen blir det väl lite data och kanske mys framför en film. låter nog som det helt klart en blir slappkväll för min del iaf :) (om jag inte mot flörmodan blir medtvingad till gymmet :p)

ny design... igen

Kategori:

kände att jag inte var nå nöjd med den förra make-overn på bloggen, så nu när jag hade lite tid över blev det passa på att fixa igen. bättre än förra, men går säker att hitta på en hel del förbättringar. men får duga, känns någolunda bra den här gången iaf ^^

vaddå underbart?

Kategori:

ligger här och drar mig i sängen kollar på film och äter vindruvor till frukost samtidigt som solen stiger högre och högre på himlen. känns riktigt bra för tillfället :)

gårdagen var en av de bästa jag haft på länge faktiskt! visst, innan vi kom iväg från gävle var det lite strul och duktig som man är glömde jag en av mina viktigare läxor hemma. men efter att vi lämnat valbo så har allt gått bra. trevligt sällskap i bilen och när vi stannade i borlänge för att äta på max kom yttligre sällskap och joinade under lunchen. kändes riktigt bra så långt och enda klagaomål jag kan ha på resten av resan var att den kunde fått vart lite kortare :P

lämnde valbo ungefär 13.40 och kom till notodden 23.40 ungefär, så blev en hel del sitta i bilen måste jag ju säga. men tkr det är skönt att sitta i bilen, dunka hög musik och känna att man är påväg till nån ny plats, så var inte så mkt att klaga på för min del ^^ när vi kom in i oslo började det komma sms väldigt regelbundet som frågade vart vi var någonstans och när vi skulle komma fram från rickard, under 1h10min fick man väl ungefär 15 sånna sms ;p

väl framme fick vi konka upp all packning för de många våningarna och där uppe möttes man av rickard. ny lägenhet igen, kollektivboende den här gången, så får se hur lång tid det tar att anpassa sig att behöva dela på kök och badrum. men ska säkert gå bra :) iaf, följde med rickard till han rum och när man kommer in möts man av tända ljus, choklad och en present som innehöll ett halsband och två örhängen! rickard var lite besviken att han inte kunnat få tag på nå rosor, men jag kunde inte blivit gladare, så gulligt gjort ^^

så efter en riktigt trevlig resa och en grymt underbar första natt får vi om resten av resan kan hålla samma standard, det skulle inte vara så dumt :) får se om jag orkar ta mig upp och gera lite hemmafru innan rickard slutar jobba elr om det får bli av när han är tillbaka, för måste ju säga att jag ligger riktigt bra här i sängen just nu ^^


nu är det snart dags!

Kategori:

blev uppe vid datorn massa mkt längre än planerat igår, men det var ju helt klart värt det. nackdelen är att jag börjar känna mig lite små förkyld, kunde det valt en sämre tid att komma?! aja, hoppas det släpper om någon timme som det brukar göra, annars blir det sjukt tråkigt.

iaf, de sista sakerna håller på att packas. ska fixa nått att äta i bilen och ja, den är det inte så mkt kvar. om 2h ska jag träffa chrille på media markt och efter dom vart in och kollar på lite saker bär det av för mig. hoppas på en trevlig vistelse i norge, både spännande och skrämmande att åka juat nu faktiskt. men kul räknar jag med att få iaf :) och dessutom så följer min datorn med den här gången, alltså kan ju i princip sitta vid datorn när jag vill, inte bara när rickard är på jobbet, så är definitivt kontaktbar! :)

sista kvällen i sverige för det här året

Kategori:

trevlig kväll igår, även om jag haft många bättre kvällar. men träffa mkt trevligt folk och blev en hel del prat och dansa :) var inne på goya fram till simon skulle hem, då drog vi ut från goya och träffa lite annat folk som man följde till old saints :)

dagen idag såg inte alls ut som planerat. hade hur mkt som helst inplanerat från början, slutade med att jag inte gjorde nått av det. vaknade tidigt, mådde dåligt. både inge huvudvärk, men illamående, trött seg + lite förkylning på det hela.. låg vid datorn några timmar innan jag lyckades somna, sen var det sova till och från fram till typ 12 tiden då jag tog mig en dusch i hopp om att bli pigg till eftermiddagen, men det lyckade inte så bra.. kände mig piggare ett tag, men sen däckade jag totalt när jag skulle göra mig iordning. så blev en hemmaväll för min del nu. nyss packat klart, lite småsaker kvar nu bara. åker 12 imorn från valbo, så är kontaktbar på sms!mobil fram till ungefär 4tiden :)

vad gör vi? nu kör vi!

Kategori:

förfest hemma hos mig med emma och simon, snart bär det av mot bussen för en kväll på goya (förhoppnigsvis!) sista krogen kvällen innan norge, så nu blir det rejält dra!

julen är här

Kategori:

får väl passa på att önska alla en god jul då! folk springer som galningar här och om man lämnar rummet blir man påtvingad 10+ saker som man måste hjälpa till med. alltså sitter jag nog kvar här inne ett tag till, är ju inte så länge tills vi får besök, så då blir det nog säkert att lämna rummet :p

får se när nästa inlägg kommer, blir troligen inne på datorn en sväng ikväll, men märker om jag skriver nått. sen är ju den mesta tiden upplanerad framöver, så kanske inte får nå tid förens jag lämnat sverige :o

födelsedagsbarn

Kategori:

hade en trevlig kväll igår med vännerna. inte så ofta man träffas och lite tråkigt att höra att de har massa planerat och jag inte får vara med.. menmen, så är det ju bara. lite synd att ingen ens har sagt nå så man kunnat planerat lite efter det också :/

somnade ungefär vid 4tiden iaf, sova typ hela dagen och vaknade väl runt tolvtiden. upp och fortsätta med systers present några timmar, men blev också en snabb sväng till köpis för att kolla lite kläder.. tyvärr fanns det ju inget som man ville ha. frös halft ihjäl på vägen hem och sen blev det bara att fortsätta med julklappen igen. pappa kom och hämtade mig vid 19.20 och då hade jag precis blivit färdig, får hoppas att den duger nu :)

efter pappa hämtat upp mig blev det först en tur till farmor och farfar för att hämta julmat till imorn. sen hem till pappa och fira hans födelsedag med hela familjen. riktigt trevligt! sen efter alla hade åtit och så bestämde jag och pethra oss för att åka skridskor. så ut i kylan blev det och röra på sig, men kul också :)

nu ska jag dock gå och lägga mig snart, ser att klockan närmar sig tolv och julafton. kul att man inte har någon julstämning what-so-ever..

loooooov!

Kategori:

kort dag i skolan. fick vårat nya schema, som suger! efter det blev det hem och fixa med julklappar. (elr ja, göra klart en julklapp). nyss vart till farmor och hämtat en klänning till julafton och snart bär det av mot stan och old saints! myskväll med kompisarna är ju helt klart ett bra sätt att starta lovet :)

sista dagen

Kategori:

nu har man fått sovit ut, och faktiskt sovit gott för ovanlighetens skull, fixat sig och snart bär det av till bussen för att ha en sista dag i skolan. ska blir skönt med lov sen! wonderful :D

tisdag

Kategori:

8.300-16.00 gick jag i skolan idag och tror ni att jag fick mkt gjort under den tiden? nja, inte i skolan iaf.

kom endast till skolan för två lektioner: religionen där jag skulle få tilbaka islam-provet och spanskan där vi skulle ha betygssamtal, samt få tillbaka resultatet på realia-redovisningen. men vad hände i skolan då:

8.30 hade vi filosofi-lektion och det enda vi gjorde var att fika. visst var det mysigt, bjöds på manadriner, after eight godisar, kex-choklad, plopp och pepparkakor. men kändes det nödvändigt? nja, kan jag inte påstå..

9.40 började religionen. blev frågesport och våran grupp var en av de som vann, så blev en till påse med godis för våran del. fick också tillbaka provet efter vi slutade, fick ett VG. usch, nu hänger allt på nästa del. hoppas, hoppas jag får mvg på den!

efter att vi slutat, fick sluta tidigare, så bestämde jag, emma, marika och ellen oss för att åka till köpis under våran 2,5h håltimme. jag köpte snus och skor, sen så gick vi allihopa till ikea och käkade korv. simon joinade oss strax efter och vi tog alla bussen tillsammans in till stan igen.

13.05 blev det geografi. men inte blev det mkt gjort.. vi åt upp våran vinst från religionen. läste lite i boken. lyssnade lite på zeeck. och 30min senare så ska läraren vara snäll och låta oss gå. kul att våran spanska inte började förens 50min senare då. letade till och med reda på läraren, sen säger att vi måste komma om vi vill ha närvaro, vi ska ju ha så kul på lektionen -.-'

14.30 börjar vi lektionen. dick besök från andreas, en gammal elev som gått sam-språk som nu utbilade sig till att bli tolk inom det militära. detta vart det enda som var intressant av lektionen dock. han böev kvar ca 40min. efter det så skulle alejandra tala betyg med oss. under tiden skulle vi kolla på en dubbad version av scrub. ett, scrubs är sjukt uttjatat och jag gillar det inte längre. två, jag satt där i 1,5h (efter att väntat 50min på att lektionen skulle börja dessutom) och ändå fick jag inte nå betygsamtal! en helt bortkastad dag i skolan är allt jag har att säga!

när man kom hem blev det iaf slå in julklappar. allt klart nu, utom den julklapp jag inte gjort klart än. lite smått panik över den, men blir jobba hårt ikväll och imorn :o  fick även besök av elin och lovisa som kom hit för att byta julklappar :) massa kul att träffa dom då det inte blir av så ofta och de två lyckas ju verkligen! när de kommer hit berättar de att de lyckats få motorstopp på bilen i största rondellen vid köpis och får inte igång bilen efteråt. hur lyckas man? x) och dessutom är inte det nog, ingen ville ju stanna och hjälpa dom heller, så där satt de fast innan någon vänlig man stannade och hjälpte dem efter ett tag :p

efter att lovisa och elin åkt vidare blev det avnjuta god mat med mamma och efteråt öppnade vi våra julklappar till varandra då vi inte kommer vara med varandra på jul. fick nagellack, en vit mössa med kanadalöv på, tupérings-pulver och handdukar :)

existensfilosofi suger

Kategori:

skolan kände ju väldigt oviktig idag. dock slipper man ju skriva en uppgift imorn, så på ett sätt var det ju bra att man var där. efter skolan så skulle jag satt in mynt, men var kö på banken så orkade inte. kollade upp om skorna jag ville ha fanns i min storlek här i stan, men nejnej, klart inte :o blev iaf lite uträttat på biblioteket där jag betalade av min gigantiska skuld på 3kr och sen förlängde min låningstid på böckerna så jag kan ha de över lovet :)

efteråt blev det åka till köpis och kolla om de hade nå billigare löparskor åt rickard. hittade en hel del på stadium, men det var de enda stället som hade bra priser :o sprang också in på coop och köpte lite godis i "julklapp" och sen blev det käka korv på ikea som lunch. och ist för att gå hem som tar 15min så tänkte jag att jag kunde ta bussen för det var bara 3min till den skulle gå när jag var klar. men tror ni inte jag får vänta 20min innan en buss kommer? elr ja, till en buss stannar och plockar upp oss.. första bussen var 14min sen, så då kom det två bussar samtidigt. den ena bussen åkte bort till media markt och stannade där i 10 min för den trodde den andra bussen skulle plocka upp oss, men den trodde att första bussen bara skulle åka och vända så den åkte bara förbi oss. kul att stå där i snöstormen och typ frysa ihjäl när man kunde kommit hem fortare om man gått :O

nu har jag försökt traglat mig egenom den här dumma existens-uppgiften. Kierkegaard och Nietzsche är avklarade, nu ska man bara beta av Sartre, men energin är helt borta. usch.. nä, nu måste jag ta tag i det här så jag kan slå in julklappar sen också :o

ovärt

Kategori:

nu blir det snart gå till bussen för att ha en lektion. är det värt det? nej.

men måste ändå in till stan och besöka biblioteket en sväng samt sätta in massa mynt på banken hade jag tänkt. sen blir det en sväng på köpis med. skönt att ha en kort dag, men hade vart ännu bättre att sluppit den :p ikväll ska jag dock ta tag i existensen, måste lämna in den imorn senast! (okej, eg behövs det inte, men vill lämna in den innan dead-line)

filmkväll, pizza och trevligt sällskap

Kategori:

efter att man sovit bort halva dagen blev det till slut dags att vakna kände jag. elr rättare sagt, mor håller på att river lägenheten låter det som, så lite svårt att försöka somna om när man väl vaknat igen -.-'

hade iaf en riktigt trevlig kväll igår. först blev det åka in till stan och träffa simon en sväng innan jag skulle hoppa på bussen som gick vidare till malin. var riktigt trevligt faktiskt, skönt att slippa vänta ensam måste jag ju säga :) efter att jag lyckats hoppa av bussen på rätt hållplats blev man guidad hem till malin där vi började med att vänta in alla som skulle komma och sen bar det av till emils pizzeria. jag och emma delade på en vesuvio, riktigt gott! känna som en evighet sen jag åt köp-pizza nu :o funderar på om jag ska lyckas tigga till mig en till någon kväll innan jag ska till norge :p efter pizzan började film-tittandet. det blev love actually, så en riktigt bra film, även om man sett den typ en miljon gånger och sen körde vi en runda av "med andra ord". och vilka vann? jo, JAG OCH EMMA :D

började dra mig hemmåt runt tolvtiden. skulle sagt hej till simon en gång till innan jag skulle byta buss, men han och hans kompisar hade ju dragit vidare, så inte blev det så inte :p men träffade jidde vid busshållsplatsen, så fick sällskap när man väntade och ungefär halva vägen hem. blev en hel del pratande om fotbollen, får se om det blir nå lag till nästa säsong, så kanske jag ska börja lite igen efter nyår isåfall. hänger ju lite på schema och jobb, men skulle vara kul för att träna själv är ju typ hur tråkigt som helst :o hemma runt ett ungefär, la man sig i sängen och titta på lejonkungen tills man somnade. myspys :)

nu får vi se hur jag ska göra med att gå till köpis idag, känner mig inge pepp på det så kan hända att jag skippar det nu och åker dit efter skolan imorn istället :)

seeeg

Kategori:

usch, orkar inte gå ut ur sängen verkligen, alldeles för lat just nu. blev en trevlig kväll igår iaf, först förfest hos emma, som blev längre än planerat och därför blev det direkt till goya efteråt. kvällen gick väl inte som planerat (gör den någonsin det?) men blev en riktigt trevlig kväll iaf :)

känner att jag måste in i duschen snart, sen så ska jag ju faktiskt äta något också, så jag inte går utan mat fram till ikväll :p nackdelen är att jag är typ extrem sugen på onyttig mat just nu, så skulle betyda att jag gör typ pommes och korv elr nå, men ska ju åta pizza ikväll och igår åt jag faktiskt på donken.. illa, varför kan inte all onyttig mat vara bra för en, skulle vara så mkt bättre då :p

skål!

Kategori:

sådär, när är det bara vänta på att nagellacket sen är man klar att åka vidare. sitter här och försöker att inte förstöra färgen innan den torkat och dricker min 2,25 cider. känns helt meningslöst, men måste ju bli av med den nån gång också, så kan ju alltid passa på att ta den till maten tänkte jag. men nu blir det ös ikväll iaf. nu ska vi ha kul! :D


I've been waiting, waiting for the day
I'm still waiting for tomorrow, tired of living in yesterday
I've been waiting
Waiting for the day I'd be over you

fredag

Kategori:

lagom onödig dag i skolan idag. blev inge redovisning för oss på svenskan då vi skyllde på att marika inte var där. på religionen skulle vi kolla på film medan våran lärare satt i ett annat sum och hade seminarie. och vi ville ju verkligen kolla på en teknad film om julevangeliet? nja, kan man ju inte påstå, istället blev det kolla på bert och några spelade kort. kan ju även påpeka att typ 2/3 av klassen hade gått innan vi ens bytte, så vi var duktiga som stannade dela timmen iaf :p

efteråt blev det krångel, trodde att vi skulle vara i sal 208 (som faktiskt är toaletten) pga att det satt en skylt uppe på vårat klassrum på 400 och några hade ju gått upp och sett lappen och sen gått ner. dock när ingen lärare kommer så bestämmer sig någon smart att ringa och kolla med läraren, visade sig att lappen inte alls gällde oss och vi fick gå upp ändå. och kändes inte som en allför underhållande lektion, men fick iaf sluta 15.10 ist för 15.30.

kan ju dock inte påstå att detta hjälpe mig. på väg hem lyckades jag nämligen tappa min plånbok på bussen! hur klantig får man vara. leg, pengar, konto kort (plus en lapp med konto nr till kortet eftersom jag vart hos banken och hämtat massa siffror åt rickard) och min busskort. fatta panik man får när något sånt händer. tur nog så kunde pappa skjutsa in mig till stan där jag fick vänta på att bussen skulle komma och tur nog fick jag tillbaka plånboken, inget borta heller. så skönt!

sen blev det en sväng på köpis och kolla om de hade ett par skor jag sett inne på din sko i stan, fast i svart. tyvärr fanns inte min storlek, dock hittade jag två andra (dock inte riktigt lika snygga) skor på skohuset och coop. ska kolla på måndag om de har min storlek i stan, isf ska jag troligen få de som din sko sålde. annars får vi se vilka det blir :)

efter en minst sagt stressig eftermiddag med jakt på plånbok och nya skor, så blir det in i duschen nu och börja tagga inför kvällen. förfest, old saints och sen goya! :D

bara en till uppgift kvar att avsluta

Kategori:

hm, överväger starkt att skippa existens uppgiften idag, inte pigg alls. dock gjort klar svenska redovisningen, så har ju faktiskt pluggat lite?

dock fått lite positiva besked idag. efter att jag och ellen gjort klar våra prov idag (som kändes mkt lättare än proven vi gjorde igår) fick vi veta att vi fick mvg på proven från igår! hoppas, hoppas på det idag med! då är det bara muntliga och nationella som gäller efter lovet, men om man har fått mvg på tre utav tre prov känns det ganska så säkert ändå :p fick också veta att jag kommer få mvg i sv b, dock inte suprise där direkt, men känns iaf bra. får hoppas det håller i sig i resten av kurserna nu, religionen och filosofin kvar att få besked ifrån och det blir väl tyvärr inte förens efter lovet :o

aja, trött som jag är tror jag att jag ska hoppa in en sväng i duschen nu istället för att masa mig ut och springa. kan ju alltid hoppas att man får lite energi av att duscha. men tror vi på det? nja, inte direkt då :p

franska-plugg för fulla muggar

Kategori:

fan då! min tidsplanering har spruckit helt. skulle lägga mig och sova runt 22.00 hade jag tänkt, som absolut senast 23.00. och vad har jag hunnit än så länge? jo, jag har lärt mig glosorna. that's it! (hållit på sen 18.00 med att skriva in ca 200-300 glosor och sen ska man lära in allt..) och inte kan jag alla ens heller :o kommer inte kunna vara uppe längre än till 00.00 om jag ska komma upp till imorn och det här har jag kvar att göra:
- skriva av de 4 texter vi har för att öva ord och meningsformation
- göra övningar i boken
- göra självdiagnosen och förhoppningsvis klara det utan att upptäcka att jag inte kan ett piss
- läsa alla realia bitar i boken, ca 4-6 korta texter.
känns som det här kommer gå bra? nej, vill jag ju lova att det inte kommer. och för att inte tala om hörövningarna, har inte ens lyssnat på sista texten.. kommer inte gå bra det här -.-'

*gäsp*

Kategori:

tror jag spenderat 4-5h på franskan idag (om man räknar bort timmen i skolan) känner att första delen faktiskt sitter hyfsat, bara tre adjektivböjningar jag behöver träna lite på, men annars känns det hyfsat bra. kan självdiagnosen, och stor del av glosor och uttrycka + alla verb som hör till de kapitelena. elr hoppas det iaf, annars är jag screwd big time imorn. aja, blir snart krypa till kojs tror jag, min idé att sova tidigt varkar ju redan ha blivit till inte men man behöver ju inte förstöra den alltför mkt för det :p

imorn står det iaf en del på agendan. skola, sen sväng in på banken och ta redan på hur man för över pengar till en svensk bank till en norsk och om detta går tillräckligt fort blir det även gå en sväng på stan och kolla upp nya skor åt rickard (därav pengarna). sen lite mer skola, bl.a. franska prov. efter skolan blir det föreläsning om att jobba/studera utomlands. när det är avklarat en sväng på rusta för att kolla lite julklappar och hygiensaker som ska med till noge. och självklart väntar yttligare franska plugg när man kommer hem. suck.. -.-'

trötta tisdagen

Kategori:

herregud vad trött man kan vara då och inte har jag vart själv om att tycka det idag! hållt på att somna ett flertal gånger i skolan idag. tur att det bara är en så här lång dag kvar nu tills lovet så man får väl stå ut.

första lektionen idag vart filosofi iaf, blev mest diskussion då vi inte ska ha nå examinerande uppgift på det här. på religionen satt jag och plugga franska då jag faktiskt redan har skickat in min uppsats, skönt! på engelskan blev det typ jobba med ord, inte så kul, men inte ansträngande heller. efter lunch blev det geografi och hallelujah, vi fick provet framskjutet till nästa termin! :D blev lite genomgång som vanligt, tror jag somnade några sekunder då och då, sååå trött. sista lektionen blev spanska, först lyssna på två redovisningar och efter det kolla på ett repotage om Mario Vargas-Llosa. inte alltför jobbigt, men svårt att försöka hålla sig vaken när man är trött.

blev köpa nagellack efter skolan. så fick man även sällskap av anders och niclas på bussen, trevligt,trevligt :) nu har man börjat med franskan och blir väl hålla på några timmar framöver. usch, inte kul att ha så mkt kvar. hoppas bara att det kommer gå bra!

nästan hälften klart nu

Kategori:

okej, filosofi/psykologi är klar och inskickad. religionen är klar, inskickad och en papperskopia utprintad. typ spenderat 4h på att studera franska, elr jag insett att man böra vara klar med sista kapitlet innan man ska börja repetera :o kommer bli rå-plugg imorn.. usch, inte kul :/ men iaf fått en del gjort idag, så blir franska imorn och på onsdag, sen skriva existen på torsdag och spendera söndagen och måndagen till geografi. så skönt att det snart är lov iaf, det behövs!

med näsan i skolböckerna

Kategori:

sovit bort halva dagen, men nu börjar man komma igång här. visst, har inte flyttat mig ur sängen än, inte ens tänt lampan, men va fan! har kommit gång lite med min uppsats nu, snart inne på sista sidan! :p dock känns det som jag bara upprepar allt jag redan sagt, så känns lite pissigt. men jag har aldrig vart bra på att skriva uppsatser, så då blir det ju så här :p menmen, har ett mvg, för försöka bygga upp lite på filosofin och sen göra en grym existens-uppgift så kanske det kan sluta med två ändå. hoppas kan man ju alltid iaf :)

aja, ska plugga på lite nu, ta mat paus om nån timme, sen fortsätta till ikväll då jag planerar att ta en promenad om jag har pluggat tillräckligt. (och det inte är för kallt :p)

inte mycket till plugg

Kategori:

min hel-plugg dag misslyckades ganska rejält. visst, fått lite gjort, men inte är det mycket. lyckades skriva klart religion-uppsatsen iaf. och lyckdes skriva en hel åttondel på min filosofi/psykologi-uppsats (en åttondel = en halv sida) vilket var bra mkt mindre än planerat, då jag hade tänkt att jag skulle blivit klar till idag :p aja, eftersom man bara har självstudietid imorn, så ska jag köra fullt ut då. efter jag sovit ut :p blir först skriva klart uppsatsen, sen lite franska och förhoppningsvis hinna skriva klart andra filosofi-uppgiften också. känns inte som en alltför rolig dag imorn, men det måste göras. bara en och en halv vecka kvar nu, dock känns lite hårt att under den tiden har vi 3prov och 2uppsatser (och jag har min filosofi kvar, så tre inlämningar för min del).

aja, sen när lovet börjar blir det födelsedagskalas 23e och utgång på kvällen. 24 julafton med släkten. 25 är obokad, men blir nog en del packning inför norge. 26 blir det åka pulka med kompisar. och 27 åker jag. alltså, om nån vill träffas är det hänga med på slick den 23 elr kanske hitta på nått den 25 som gäller, för sen är jag borta 27/12-8/1.

innebandy och sminkning

Kategori:

gick helt åt helvete för oss på nattinnebandyn, första tre matcherna förlorade vi och sista gick vi inte ens till x) men trevligt att träffa massa folk iaf, synd bara att alkoholen spilldes ut och att jag mådde så dåligt efter att jag inte kunde följa med till goya. kramp i magen, en slashad handled och sönderbrända knän - inte lätt att sova.
och inte blev det mkt bilder heller, men här är iaf några:

föreberedelser


folk


vänster: jag och ellen Höger: jag och emma



sen på lördagen blev det upp och iväg på sminkning på eftermiddagen. efter lite krångel med att jag och evve skulle befinna oss på massa ställe, så kom vi iaf iväg till forsbacka där marika mötte upp oss och sen gick vi till hennes kompis som skulle sminka oss. trevligt att ha en dag tillsammans, dock synd att inte så många kunde komma.. men blev sminkning, måla naglar och fika där några timmar, sen hem till marika där vi åt taco, pratade och spelade spel. riktigt mysigt! :) och efter en mysig eftermiddag där blev det följa med ellen in till stan där vi och några andra hälsade på amanda för att ha filmkväll. inte min favvo-film direkt, sex and the city, men fick duga. dock blev det åka hem innan filmen tog slut då jag inte ville vara uppe för sent.

så här såg vi ut efter sminkningen :)

funny friday night!

Kategori:

nu bär det snart av till vasa för en helkväll med bandy! om vi åker ut kan man ju alltid trösta sig med en fortsättning på goya :) nu kör vi!

torsdag

Kategori:

nästan så man inte kom iväg till skolan imorse då larmet slutade ringa efter ett tag.. men lyckades ta mig iväg. och fick trevligt sällskap av lovisa på bussen också :) ganska meningslös första lektion, men hann blir klar med analysen på engelskan sen. efter skolan blev det gå på stan med marika ett tag, men ett tag efter skulle hon träffa linda, så då blev det gå runt själv. blev iaf 2nya bh:ar från cubus och så är man äntligen klar med julklapparna, känns bra! nu ska skiten bara slås in också :p skulle gått till sj egentligen och tagit ut mina tåg-biljetter, men får bli imorn istället och ska även kolla om jag hittar nån resväska då som jag kan få i julklapp då med :) och troligvis växla lite pengar med.

efter min lilla shoppingtur blev det hem och dumpa inköpen hos mor och vänta på att pappa skulle sluta så jag kunde följa med honom och hämta lite saker jag glömt hos honom. jobbigt när man nyss flyttat och sakerna är utspridda överallt.. men till min lycka så skulle ju familjen pegel-lantz äta hembakad pizza så då blev det stanna där och äta istället för att värma rester hemma. så blev mat där och sen hem så fort som möjligt, skulle ta tag i plugget direkt när jag kom hem hade jag tänkt, men blev ta på en ansiktsmask och sen en lång-dusch först. nu borde man ju ta tag i plugget då allt annat är avklarat. kommer inte få tid till det imorn och inte på lördag helller, så nog illa tvungen att börja nu.. usch, suger att behöva jobba hemma, tycker det borde räcka med tiden vi får i skolan :o

dear bed, here I come!

Kategori:

hm, känns som det kommer en hel del inlägg idag. får kanske se det som kompensation för alla dagar jag ignorerar bloggen :p

kände skönt att komma ut och träna. men sen när man kommer hem så fastnar man vid msn och helt plötsligt är klockan mycket mer än vad den borde. blev en snabb sväng in i duschen och nu suttit i 30min och väntat på att håret ska bli någolunda tort, vill inte behöva gå upp tidigt för att fixa det :O men istället blir man uppe mycket längre än planerat och kommit fram till både bra och dåliga saker. mest bra tror jag dock :p pratat ihop mig med laget för nattinabandy och trots lite tvivel så blir det av, så awesome! nu ska vi bara lista ut nå bra tema att klä oss efter. kanske kommer nå när man sover så blir väl krypa till kojs nu, se om man kan sova bra en natt till :)

plugg, plugg, träning, sova

Kategori:

blev inge sitta kvar efter skolan och plugga, men suttit med franskan sen jag kommit hem. Känns som jag kan nästan hälften, dock krävs det lite realia och glos-träning, men annars sitter stor del av det. bara två kapitel kvar nu, kanske borde börja med att faktiskt göra klart sista? :p nja, får bli imorn isåfall, för nu ska jag vara duktig idag och dra ut och röra lite på mig igen. jobbigt och kallt, men välbehövligt!

sen blir det troligen avluta kvällen med en varm dusch och sen läsa lite harry potter på spanska :) elr om jag orkar läsa franska boken som jag faktiskt ska ha redovisning på framöver. men det känns inte lika lockande :p

på psykologi-lektion

Kategori:

yay, tror nästan jag lyckats skrivit en halv sida på min uppsats under lektionstiden x) nästan imponerad! elr inte alls, kan så inte skriva när jag sitter i skolan på lektion och man måste skriva. usch, får ta tag i det sen istället.

men en positiv sak, har fått en extra dag att skriva på filosofin/psykologin iaf! kan behövas, börjar bli mycket att göra nu :o och nyss haft betygsa-samtal, ligger på mvg, så det känns riktigt bra! :)

onsdag

Kategori:

så skönt med sovmorgon, inte känna att man måste gå upp utan man kan faktiskt bara ligga och dra sig. Dock blev det vakna ganska tidigt för min del ändå, hade lätt kunnat sovit nån timme till, men måste försöka ha lite rutiner om jag ska komma upp annars :p

kommit fram till att jag ska försöka gå ut och springa några kvällar framöver iaf, gjorde det igår och sov mkt bättre i natt än jag gjort på länge. sen fick man en chans att rensa skallen på massa tankar, så kanske är bra att komma ut lite oftare. får se hur det blir, ska iaf försöka hålla i det, och förhoppnigsvis orka ta tag i lite gym också. dock beror väl det mest på hur schemat kommer se ut nästa år, om det blir mkt håltimmar elr sluta tidigt ska jag försöka trycka in lite träning på dom tillfällena :)

Dag i skolan igår hände det väl en del, movie-review skrivning i form av prov och så spanska redovisning. Engelskan gick bra, spanskan inte så bra. till skillnad från gårdagen kommer dagen i skolan idag kännas en aning onödig, två lektioner och då är det självstudier på båda. menmen, inte så mkt att göra åt det direkt. blir nog till och med stanna kvar och fortsätt med lite franska efteråt, har kusinerna på besök i eftermiddag så känner inget behov av att komma hem fort.

kort dag i skolan, lång dag i affärena.

Kategori:

kom hem mkt senare än planerat idag. blev först en sväng in på biblioteket då jag precis missade bussen då jag kom fram och ville inte stå ut i kylan (självklart missade jag den nästa buss precis också, så fick vänta i kylan ändå :p) man iaf, när jag letade efter nallle puh på spanska så hittade jag till min lycka första harry potter boken på spanska! :D så nu ska det blir läsa av här, roligare att läsa när man kan lista ut vad det står utan att behöva slå upp hela tiden.

efter att jag missat nästa buss och väntat 10minuter på nästa så blev det åka till köpis och kolla på julklappar, ansiktsmasker och en ny innebandyklubba. lyckades shoppa alla julklappar utom en, erbjudandet på 3 för 2 på ansiktsmasker på kicks hade ju gått ut men blev köpa sånna ändå och den billigaste innebandy klubban går på 300 så blev ingen sån heller. tur nog så hade mor lyckats talat med moster så ska få låna en av kusinens gamla klubbor :)

när jag gick omkring på köpis ringde jag farmor och frågade om hon ville komma upp och kolla ut lite kläder som jag kunde få i julklapp så blev några timmar mer än planerat. delvis för att hon höll på och bakade när jag ringde och sen blev det prova en hel del kläder också, så "en snabb sväng" på köpis blev ist en lång dag på köpis. så kul att jag hade psykologiboken, filosofiboken, franska boken och harry potter + 2skrivblock i  väskan under hela den tiden. lagom ont efteråt vill jag ju säga ! blev dock en hel del fina kläder


fyra t-shirt från gina tricot 99kr/st och snäll som farmor är fick man ta hem två direkt


och den här klänningen som jag ska ha på julafton plus en svart collage-tröja från cubus, men fanns ingen bild på den. men riktigt nöjd med det jag fick iaf, glad att jag har så snälla farföräldrar :)

nu när man har vart hemma och slappat ett tag blir det väl ta tag i plugget. måste läsa papprena vi fick på filosofin, börja på själv uppgiften och sen plugga franska inför nästa vecka. aja, en fördel när man inte har en tv på rummet, efter ett tag tröttnar man på datorn och har inte speciellt mkt att göra då kan man alltid plugga tills datorn blir underhålland igen :p

ojdå, klockan tickar på

Kategori:

hade tänkt sova i lagom tid idag, ungefär 22.00 som senast 23.00. men ikke. hållt på med spanskan, chattat och smsat, så helt plötsligt var klockan sjukt mkt mer än jag tänkt mig. får se hur det här går, ska upp 8.00 imorn. kommer det gå? nej. men vi får fan försöka, inte kan man skippa kortaste dagen i veckan!

i nya lägenheten

Kategori:

sådär ja, nu har man fixat lite snabbt så man har internet i rummet hos mor och någonstans att ställa datorn när man ska hålla på. lägenheten duger, känns väl bara som ett annat ställe just nu. hade känts så mkt bättre om det vart mitt egna ställe.. aja, får väl se sen när man bott här ett tag, då kan man väl komma med lite mer konkreta svar om vad man faktiskt tkr om den här lägenheten. just nu ät man bara irriterad på att saker inte går att hitta och stora delar av mitt rum är fyllda med lådor. plus att min inneband-klubba verkar vara borta.. det är illa, vill fan inte behöva köpa en ny bara för ett engångstillfälle :o

menmen, blir kanske upp och leta på vinden imorn. nu ska jag iaf in i duschen, sen blir det lite mer spanska innan man ska se om man kan sova på det här. det märks väl. justja, måste nog fixa lite filosofi/psykologi också, imorn börjar ju våran essä-skrivning om ondska, bra att jag inte fått allt material än. äh, det får gå som det går, förhoppningsvis går det bra.

söndag

Kategori:

självklart blev det en dålig och sömnlös natt inatt, klart man inte får två bra nätter i rad. blev vakna runt tolv idag, fortfarande hur slut som helst, men måste försöka gå upp så man inte sover bort hela dagarna och inte orkar upp till skolan se..

har väl inte hänt jättemkt idag, mest legat i sängen och degat. blevit lite spanska plugg, bara lite kvar nu, spelat lite spel, packat inför att åka till mor och ja, inte speciellt mkt mer. ler justja, lite nytt på bloggen, inte nöjd, men får duga tills jag orkar lägga ner energi på att göra nått bättre :p ska värma upp lite mat snart, sen blir det plugga klart innan man ska dra sig till mor. blir nog gå ut och gå när jag kommer dit så kanske man kan somna lite fortare. inte för jag tror det kommer hjälpa, men hoppas kan man?

helg

Kategori:

fredagen blev väl inte så rolig. hade sovmorgon så planerade att sova ut, men gick det? nej. dock och la mig 22.00 hade sovmorgon till13.00, behövde alltså inte gå upp förens 11.00 (så man hinner med bussen). somnade vid 1.00, sov oroligt hela natten, men vaknade hela tiden så blev inte mkt till sömn. sen var det väl slappt i skolan, men kände inte alltför nödvändigt. kunde lätt ha skippat den dagen, men redan vart sjuk en dag den här veckan. satt en gräns, om jag bara är trött elr dagen känns onödig får jag bara skippa en dag. annars skulle jag nog inte gå mkt i skolan nu för tiden..

idag blev det dock annat med sovandet. lyckades inte somna så tidigt, men skönt sov jag! somnade vid 00.30 tror jag, vaknade en elr två gånger men somnade om fort, så vaknade inte ordentligt förens 11.40, sååååå skönt. behövde verkligen sova ut. får se om man kan få en till lyckad natt, men det tvivlar jag på.. annars har det väl inte hänt mkt här. blev en liten fotografering med syster, dock tror jag själva sminkningen och allt fix tog mer tid en fotografering. lite kläder, snö och kyla är en dålig kombo för er som inte visste det redan :p sen har man mest vart inne på rummet. slapp framför datan mest, men faktiskt fått lite plugg gjort också. satsar på att få spanskan klar till imorn :)

känner att jag borde lägga mig nu, lite smått trött och seg, men vet att jag inte kommer somna. och något jag lärt mig senaste tiden, lägga sig när man inte är trött ger en bara massa tid och tänka vilket vi inte behöver. behöver koppla bort tankarna ett tag till, måste ha mer saker att tänka på innan jag kan slappna av helt. så får se hur det blir. finns ju tyvärr inte alltför mkt att göra :/ blir kanske film elr nått, för plugg orkar jag inte :p skulle ju kunna börja packa inför imorn också, så kanske jag faktiskt kommer iväg till mor som planerat (skulle eg blivit av i fredags, men ikke). orkar inte vara här, börjar bli alldeles för mkt bråk, står inte ut med när folk är irriterad och skriker. det är definitivt en fördel hos mor, när jag vill vara ifred får jag vara ifred.

skulle dock vara ett stort plus att kunna flytta och bo själv dock. det perfekta just nu skulle vara att man blir ekonomiskt oberoende på nått sätt, kunna fixa lägenhet nånstans där det är varmt, skolan skulle vara slut nu och man skulle hitta nån man gillar så man slipper känna sig själv.. menmen, man får väl fortsätta drömma för chansen att det där slår in är sjukt jävla minimala just nu

torsdag

Kategori:

lyckat. efter att ha sovit 10h i natt så vaknar man och är fortfarande helt slut. känns inte helt logiskt? aja, så det var iaf. ta på sig en massa kläder för att ge sig ut i kylan. usch! typ hur kallt som helst, tog mig 1,5h innan jag hade fått tillbaka full känsel i fötterna igen efter att man stått och väntat på bussen. om det tänker blir kallare än så här ver jag inte om jag stannar här längre. synd bara att man inte har pengar att åka till varmare breddgrader..

aja, slapp dag i skolan iaf. kolla på film på engelskan. sen lunch och efter det kolla på film på psykologin. kan ju itne säga att jag hade en speciellt krävande dag. ändå var man fortfarande för slut för att jobba när man kommer hem. det är ju illa det :p ska försöka ta tag i lite franska snart. och marika, om du inte har skickar spanskan kan du ju vara snäll att göra det? :) och om du skickat till skol-mailen får du skicka om till min hotmail, annars kan inte jag göra nått med det :p

nu blir det väl slapp framför datorn ett tag till samtidigt som man försöker plugga lite. får se hur det går :p kanske blir fixa om bloggen ist, börjar bli trött på hur den ser ut just nu. men så ska man ha energi att sitta och fixa, plus att har ingen aning om det finns nå bra redigeringsprogram på den här datorn ^o) nån gång ska det väl blir av. kan ju alltid sätta in en jättetråkig header och göra lite små-förändringar tills man får tid till mer. ni märker väl om det händer nått :p

formsvacka igen..

Kategori:

inte haft en alltför bra vecka. inte haft en bra dag alls. så försöker man göra nått åt det, sen får man höra att det är mitt fel att familjen mår dåligt bara för att jag inte orkar låtsas må bra och när jag inte vill prata om vad jag mår dåligt av (vilket inte är något speciellt, bara en massa blandning av känslor/minnen plus att jag har pms, vilket försämrar allt) men iaf, när jag inte vill prata om vad jag mår dåligt av får jag typ skit för att jag vill vara ifred och inte orkar prata. tack, det gjorde min dag mkt bättre. får väl fejka det så ni slipper må dåligt..

vill bara här ifrån nu. sluta skolan och dra så långt det går.