Minna

promenad i finvädret

Kategori:

egentligen skulle rickard bara jobbat till och så skulle vi gå tll tuven en sväng, men nu fick han jobba extra vilket slutade i att jag gick själv eftersom vädret var så fint. och mirakulöst nog har min mp3 bestämt sig för att börja funka igen, så behöver nog inte köpa nån ny ändå ^^

men tog en sväng till tuven som sagt, hittade inget direkt. skulle kolla om skor, men fanns bara en affär så blev inge interesanta fynd. dock hittade jag en butik här i notodden när jag kom tillbaka, tyvärr hade den stängt när jag gick förbi, men ska nog gå dit och kolla imorn stället :) har också skickat in cv och personligt blev till jobbet på rhodos, så kan ju alltid hålla tummarna att man kan få det också, skulle inte vara helt fel med lite värme :p

fest och träning

Kategori:

jadu, lördagkvällen/natten blev då inte alls som planerat. skulle hem efter gymmet och kolla på "trassel" med rickard, men eftersom ett flertal av de som var på festen ville att vi skulle dit och rickard tog en öl när han gick in och hälsade på alla så slutade det med att vi båda hamnade där ändå.

men kan ju säga att jag hade en trevlig kväll iaf, hade ju inte kunna sova pga den höga musiken så då var det ju bättre att ta del av oljudet helt enkelt :p men träffade en hel del roligt folk, både norskar och svenskar, blev prata med gamla och nya bekanta samt en hel del dansa. sen att jag nästan inte såg skymten av rickard på hela kvällen var inte riktigt lika kul, faktiskt så var det ytterst få av svenskarna här på kollektivet inne i rummet där festen var så de fick man inte så mkt mer kontakt med.. men fanns en hel del trevliga norskar där, samt en svenska som också är på besök här i kollektivet, som jag pratade och dansade med :)

om jag fått välja själv hade jag väl avslutat kvällen runt fyra då jag var hur trött som helst och smått irriterad på vissa personer som inte fattade att man inte var intresserade, men tydligen var fyra alldeles för tidigt att sova och man fick fortsätta kämpa på några timmar till. runt sex hade dock en hel del folk börjat röra sig vidare och de som satt kvar inne på "festen" var i princip lika trött som mig - vi var väl totalt 4-5st och hälften påväg att somna :P dessutom kom rickard in och sa att han skulle sova, så då kunde jag ju smita iväg jag med.

efter ca en timme somnade jag och sen skulle rickard upp och jobba vid nio, så vaknade då och sen blev det somna om för mig. sov till rickard kom hem, som sen kom och bytte av mig kan man väl säga. en timme efter att han kom hem så somnade han och sov till klockan nio på kvällen. när han vaknade tröck vi i oss lite mat och sen upp på gymmet, trots att båda var rätt slitna sen natten. men blev lite gjort, så det kändes bra det.

sen att vi lämnade gymmet runt ett kände ju bara konstigt, liksom ganska wierd att man är där så sent egentligen och när man går hem är gatorna helt övergivna :p men ja, hem och duschade, tog oss en varsin kopp varm choklad och kröp väl ner i sängen och sov vid tre ungefär.

vaknade ganska så tidigt idag, rickard kände sig hur pigg som helst medan jag själv var sjukt trött. sov när han fixade frukost, men fick lite kex iaf och kvicknade väl till lite och innan rickard gick till jobbet så bestämde vi att städa undan lite smått och gå ut med soporna. så lite produktiv morgon och när rickard slutar ska vi till tuven och kolla efter mp3, sen hem och köpa hem mat för veckan och efter vi fått i oss nått blir det väl röra sig mot gymmet.

ska också försöka få lite plugg gjort, samt skicka in ansökan om jobb nere i grekland eftersom det är sista ansökningsdagen idag. kan alltid hoppas att man får nått, skulle vara roligt :)

lördag

Kategori:

igår upptäckte jag hur trött jag faktiskt var. efter rickard slutat åt vi mat hemma, men tog oss inte till gymmet förens sent eftersom jag kände mig så trött. orkade eg inte, men måste verkligen. måste se till att få motivation tills jag ska hem! men iaf, följde med upp och blev kondition för min del. dock lite synd att jag inte hade kamera med mig, för får jag knäppa kort när vi är ensamma på gymmet vilket vi var och dessutom var jag alldeles för trött för att träna..

körde 30min promenad och knappt 10min springa, sen skulle jag hoppa hopprep ist för att köra styrka och ist för att bara sitta och slappa. men kändes som jag skulle somna så fort jag stod stilla! så efter 5min av misslyckat hoppande så gick jag och la mig på en av de större maskinerna så jag kunde vila. orkade inte ens sitta och prata med rickard utan det var han som fick komma och prata med mig mellan sina övningar..

sen kom vi inte hem från gymmet förens tolv, så då var man helt slut och så skulle man orka duscha. men tog det lugnt och vilade ett tag innan duschen (var ingen fest igår iaf för blir ikväll så kunde vila utan problem iaf) men när man väl hoppar in i duschen har alla gjort slut på varmvattnet -.-' inte roligt alls, men blev en kort kalldusch. nackdelen är att jag inte hann ha i balsam för att jag inte skulle frysa ihjäl, och utöver det så däckade jag när jag kom in i rummet sen vilket resulterade i att mitt hår är helt förstört idag..

men fick sova länge, låg lite halvvaken precis efter duschen men var så trött att jag inte minns någonting av den timmen. vid två kom dock rickard och la sig, efter det var jag helt borta fram till elva idag. mysiga och ovanliga med natten var att rickard låg och höll om mig från att han gick och la sig tills han gick upp ^^

idag har bara varit lugn, fortfarande väldigt trött måste jag ju medge. men bara legat och vilat, en sväng ner på rema innan frukosten dock eftersom vi saknade lite saker att äta. men sen ha jag legat här och myst hela dagen dock. funderar på att sova en stund kanske, vore inte helt fel. sen ikväll blir det gym igen och troligen bara tröka lite på rummet för fest orkar jag inte. vad resten av helgen sen har att erbjuda märks med tiden :)


och grattis till emelie som fyller 19 idag! :D lite tråkigt att man missar firandet, men får hitta på nå när man är i sverige igen helt enkelt ^^

trött tjej

Kategori:

nä, nu tänker jag klaga lite mer. är säkert inge kul att läsa, men behöver skriva av mig lite så hoppas ni står ut ^^

gick ju och la mig sent igår, kom inte i säng förens efter ett. men somnade bara ett tag, 40-50min efter ett vaknade jag och då har ju resten av kollektivet börjat festa ikväll! och inte var de tysta. sprang omkring och skrek och stojade ute i korridoren och eftersom vårat rum ligger så "passande" så är det de rummet alla springer förbi för att komma till sina rum/toan.

efter att jag försökt somna i ca 2-3h så är jag tillslut tillräckligt trött att däcka. så somna nån gång mellan 4-5 på morgonen och sen skulle ju rickard upp till jobbet tidigt idag. men han orkade ju inte gå upp han heller, själv kände jag mig jättehungrig samtidigt som jag mådde jätteilla. men var tvungen att ta mig upp ur sängen, rickard tänkte nämligen inte gå till jobbet för han var så slut och det vill jag inte. när dom sagt att han måste visa att han kan prestera den här veckan för att kunna få behålla jobbet..

så blev dra sig upp, fixa frukost och när jag tog mig upp följde rickard med. när man kommer ut i köket är det disk överallt igen, förstår inte hur svårt folk har att diska efter sig själv? aja, blir pannkaka till lunch för mig så behöver iaf inte ha så mkt plats för en gångs skull. får se hur mkt energi jag har till att plugga idag, just nu känner jag mig inte det minsta pep om jag ska vara ärlig :o

torsdag

Kategori:

jadu, idag har väl inte vart en så händelserik dag egentligen.

mest slappa när rickard vart på jobbet, ledig från plugg idag bestämde jag. så har spelat lite spel, kollat på film/serier och möblerat om lite här på dagen. och på lunchen blev det bara koka makaroner och steka korv till mig, rickard tog tonfisk istället. men som sagt, ganska lugnt iaf.

blev det en stund då jag mådde dåligt på kvällen dock. när rickard kom hem så var allt lugnt, skulle gå på resturang och äta så det var lite kul - även om det var kina-mat som då inte är nån favorit :p

dock när vi ska gå så upptäcker jag att min mp3 har pajat -.-' inte det minsta kul, betyder inge musik på gymmet och en 12h resa hem till gävle sen utan musik.. inte kul.

men blev gå iväg mot resturangen ändå, så nått kul :) på vägen dit så blev det dock en hel del snack om att rickard kanske får sparken innan slutet på nästa vecka  - något som betyder att han drar till spanien i mitten/slutet av mars redan. inte kul alls.

sen när vi kommer fram till resturangen visade det sig att den är stäng fram timm 11/3 pga renovering. jaha, inte meningen att det ska gå bra?

jag föreslog gå hem och ta rester, men rickard bjöd istället på kebab. men kände inte riktigt för det så vi beställde en cheeseburgarTALLRIK till mig. rickard nämnde 3ggr att det skulle vara en tallrik, inte bara hamburgare. men eftersom de är van vid att rickard beställer sin kebab i pita-bröd och inget till så verkade inte hon lyssna. så för det första kom rickards mat tidigare än min, men bara ca 2min. men när mitt var "klart" så fick jag endast en hamburgare.. och när jag påpekade det så argumentarade hon om att rickard bara betalt för en hamburgare och att hon hade skrivit det på beställningen, det tog 5 minuter innan hon ens sa att vi bara kunde betala det som saknade så vi kunde få det jag ville och det var hennes man som sa det inte ens hon.. så fick vänta ännu längre.

då tog verkligen mitt humör slut. vet att det bara är små saker, men när det händer så mkt i rad på så kort stund orkar jag inte. höll verkligen på att bryta ihop, men vill inte ställa mig och gråta över att jag inte får min beställning, hur konstigt vore liksom inte det? :p sen när jag var deppig hemma så tror ju rickard att det är pga att han kanske försvinner, men var ju bara en del av det hela. blev nästan att jag börjar gråta för att få ur mig skiten och kanske må bättre efter. tappade all motivation till gym också.

dock fick rickard med mig ändå, var ju deppig och tråkig på början men till slut så vände det efter lite ansträning från rickard. men bra det iaf, bättre det än ligga hemma och må dåligt. så blev lite gym och han ska troligen köpa en mp3 åt mig i födelsedagspresent så jag får musik, har ju eg en ny hemma men den är jättekonsig. tycker inte om utformningen och är inte vanligt uttag till hörlurarna (mindre än vanligt). detta betyder att hörlurarna jag köpte för en vecka sen skulle vart helt bortkastade och jag skulle få återgå till att använda sånna där "snäckor" istället. nä, den där mp3 kommer inte att användas helt enkelt.

men ja, blev gym - står mer på andra bloggen: http://www.traningochlivet.blogg.se/ om ni vill se lite nogrannare. men ja, blev ganska lugnt ändå, men skönt att röra sig lite iaf. måste hålla igång nu så det inte släpper.

och nu har vi vart hemma i ca en timme. rickard har sprungit runt och pratat med alla, så hoppade nyss in i duschen.. aja, jag får ju iaf lägga mig när han gått till jobbet imorn :p men trött är jag, så blir förhoppningsvis somna fort. imorn vänta lite plugg, träning och så får vi se om jag känner för att vara social. kommer var fest hela helgen typ, för kommer besök 3 pojkvänner tror jag och nån familjemedlem. känner inte för fest dock - men man kommer inte kunna sova när då håller igång. tror dock det blir sent gym, så kanske kan gå ändå :)

aja, sova nu. får se vad morgondagen har att erbjuda helt enkelt ^^

onsdag

Kategori:

måndagen blev slapp, inge gym för rickard var så extremt trött. så blev slapp kväll hemma.

tidagen såg dock lite annorlunda ut, upp vid 9 för att äta och sen gå direkt till gymmet. blev nästan bara kondition för min del, först 35min promenad upp till gymmet sen 20min promenad på bandet och 10minuter löpning. avlutade på gymmet med rygglyft och sen sit-ups. kändes bra, orkade springa mycket mer än vanligt, så hoppas på att det fortsätter positivt där. och efter gymmet så blev det 35min promenad hem. rickard började jobbet vid 15.00 och efter att han hade gått satt jag och pluggade nästan fram till han kom hem (23.00!). kände mig duktigt, dessutom blev det laga mat på det också, alltså en produktiv dag för min del.

idag har sett lite annorlunda ut. rickard jobbar dag och börjar tidigt. så upp och ätit frukost med han, sen legat och degat ett tag. vid elva började jag med lunchen och när vi ätit så gick rickard tillbaka till jobbet och jag pluggar. har jobbat med att göra en blogg till mitt PA :) ni får gärna kika förbi där en sväng om ni känner för det, kommer väl bli en hel den uppdatering nu framöver, kanske lite mer detaljer om träningen och öven om hur det går med PA och vad jag kommit fram till.

men nu ska jag plugga vidare lite och snart kommer rickard hem. han ska väl leka vid datorn ett tag, sen ska vi fixa mat innan vi rör oss upp mot gymmet tror jag. får hoppas på yttligare en dag med bra resultat ^^

framme i notodden

Kategori:

jadu, kvällen igår blev inte som planerat. kom inte iväg förens klockan tio, alltså fyra timmar senare än vi skulle! resan gick väl dock bra. inte så mkt folk på vägarna, dock är ju djuren framme. om inte chrilles reflexer hade funkat så hade vi troligen kört in i två älgar som sprang över vägen när vi kom. men som sagt, reflexerna funkade och vi klarade oss utan problem. lyckade sova ca 3h totalt under resan och när klockan var sex var vi äntligen framme i notodden!

blev upp och lägga sig direkt, så trött. men sen skulle ju rickard upp till jobbet 2h senare och tror ni inte jag inte kan somna om när han väl har gått? så dåligt -.-' menmen, fick ca två timmar extra sömn iaf. sen ha gick till jobbet har jag städat hela hans rum. extremt stökigt och äckligt. chips, flingor och nötter på golvet. samt några popcorn som var kvar sen mitt senaste besök :o usch, usch!

aja, nu är rummet riktigt fint. och rickard kom hem på lunchen, så då blev det blåsa upp nya madrassen vilket betyder att halva rummet är fyllt av den här dumma madrassen :p men skönt med stor säng iaf, så ska väl inte klaga ^^ fick också veta att det har flyttat in massa med folk här sen senast, alla rummen är fyllda (är totalt 7rum) och många bor två i sina rum.. och köket är hur litet som helst, så kommer inte bli nå kul det här. funkade förra gången när vi bara var 4-5st och bara jag och rickard som använde köket -.-' aja, får väl stå ut. men jobbigt som bara den när alla lämnar sin disk när det lagat maten och ätit..

nä, nu ska vi vara positiv. skönt att vara ledig och skönt att inte behöva göra så mkt jobbigt. borde plugga lite nu eg, men vill njuta av det här så blir slappa ett tag, kanske kolla på en film och mysa :) när rickard jobbat blir det storhandla först och sen byta om och röra sig upp till gymmet för att komma igång!

norge nästa

Kategori:

nu sitter jag här och väntar på att få ett samtal och förhoppningsvis så åker vi om ca en timme. allt är typ färdigpackat, bara lite kläder som ska på och sen lägga ner datorn och en flaska vatten så är jag redo att åka. blir väl ca 9h i bilen, så är väl framme runt tre i natt om vi kommer iväg som planerat.

aja, ska bli skönt att komma bort ett tag, så hur allt går. träna och skaffa sig lite energi och sen blir det köra hårt i skolan och på jobbet när man kommer hem igen. får se hur det går med allt. blir dock en hel del plugg när jag åker. spanska, engelska, geografi och lite kultur historia. men blir nog bra i slutändan :)

kollat runt på internet efter lite skor som man skulle kunna ha på balen. kommer ju bli ganska överdrivet höga och därför kommer de inte direkt se ut som balskor känns det som :p men fördelen är ju att de kommer gå att använda som vanliga krogen skor sen, så det är bra iaf :) hittat ett par som skulle kunna funka:


13,5cm klack, kommer krävas en hel del träning känns det som ;)

lördag

Kategori:

sista skoldagen på två veckor är avklarad och sista jobbdagen på två veckor med. skööönt!

på fredagen hade jag en "lång" dag. för det första sov jag ca 4h på natten så var jättetrött och är van vi att bara ha 1-2lektioner och sovmorgon på fredagar, men inte den här gången inte. en fördel med att jag inte kunde sova var att jag kunde förbereda mig för första lektionen vilket var bra. spanska-bokseminarie var det och eftersom två st var borta blev vi bara 4st, kändes så mkt bättre. man kunde prata en hel del och kände att jag tog igen en hel del från förra då jag knappt pratade alls.

efter spanskan blev det kulturhistoria. inte så ansträngande där, höll på att somna och så jobbade jag lite med förberedelser inför redovisningen på svenskan jag skulle ha efter. kände att det gick hyfsat ändå, men vi drog över på tiden och kunde inte få nå omdöme efter pga att jag lära gå när lektionen var slut eftersom jag och mamma skulle ta ut pengar och köpa min balklänning!

så när pengarna var fixade blev det gå till gimlins där min klänning väntade. provade den en till gång med ett par av mina skor och sen packade vi ihop och drog oss vidare. stannade hos frisören och bokade tid för håruppsättning till balen där. så nu är det bara skor kvar att fixa då min syster ska fixa smink. känns bra det här faktiskt :)

idag började inte jättebra. sov dåligt och sen så när jag vaknade var det hur kallt som helst och klockan var tidigt och jag hade världens kramp. lyckades somna om när krampen lagt sig lite, men när jag vaknade vi sju för att gå upp och fixa mig inför jobb så var lite av det kvar. alltså inte så kul att dra sig mot jobbet. massa kallt, ont att stå på benet och hur trött som helst. men tog mig igenom dagen, så blir skönt när pengarna väl kommer iaf :)

men nu är allt avklarat för ett tag framöver, imorn drar jag mig till norge och det ska bli riktigt skönt :) visst är det lite tråkigt att man missar yttligare ett lov att hitta på nått med kompisarna här hemma, men får se till att fixa nå när man kommer hem helt enkelt :) nu ska jag iaf lägga mig och titta på nån film och ta det lugnt, blir nog somna ganska fort om jag har tur.

onsdag

Kategori:

nu har jag vart inaktiv ett tag här, men nu är jag tillbaka :)

idag hade jag en väldigt kort dag i skolan, en lektion och sen slutade man. skönt! imorn är jag ledig och på fredag har jag 3 lektioner varav ett seminarie och en redovisning. men tillbaks till idag, hade egentligen åka hem efter skolan men eftersom ellen och evve skulle till gimlins och kolla på balklänningar bestämde jag mig för att följa med. även marika hakade på och hade mkt trevligt med att prova olika klänningar. hittade nästa direkt en jag blev kär i, silver och svart med blommor :) dock extremt dyr, bland den dyraste de hade tyvärr, men lyckades hitta lite sponsorer så kunde betala handpenningen idag och sen får jag resten betalt ^^

blev kvar ganska länge där inne, alla de andra provade klänningar men ingen som riktigt fastnade helt för någon. evve vart lite sugen, men hon bestämde att kolla lite extra innan hon köpte den. när vi bestämde oss för att vara klara gick marika och evve tillbaka till skolan och jag och elle vandrade runt på stan ett tag i jakt på present åt henner mor. slutade dock med att vi inte köpte någonting, men trevligt att vandra runt lite ändå.

orkade inte gå till bibliotekt när vi väl var klar iaf så det blev åka hem för mig. så ja, sen dess har det inte hänt mkt. ska väl ta tag i spanskan lite och sen göra svenska talet, men har hela eftermiddagen/kvällen idag och sen nästan hela dagen imorn så är nog lugnt :) ska även sola solarium för första gången imorn med marika, får se hur det här slutar :p

fredag

Kategori:

så trött och så opep på att gå upp imorse. blev var uppe ganska sent igår och försöka leta ord ur min spanska bok och sen blev det som sagt ett ganska stort socker intag vilket inte är till så står hjälp när man ska upp tidigt. men tog mig upp till slut. och vad möts man inte av för syn när man går ut i köket, jo det är snöstorm. ville bara krypa ner i sängen när jag visste att jag bara skulle in till skolan och titta på film och sen hem igen. men ikke, jag ska vara ledig snart så nu måste jag sköta mig!

tog mig själv i kragen, bytte om och pulsade mig genom 3-4dm snö ner till busshållsplatsen och väntade i stormen. väl inne i skolan blev det springa ner i kafeterian och köpa frukost eftersom jag inte orkade fixa nått själv imorse. filmen, elr ja dokumentären, var iaf intressant och vi ska fortsätta på tisdag. men som sagt, inte så värt ändå. efter kultur historian blev det leta på claes och lämna in min ledighetslapp, nu är det bara hålla tummarna inför nästa vecka och hoppas jag får ledigt. hoppas, hoppas, hoppas!

efter skolan blev det en sväng på stan för att köpa in ett hopprep. finns nämligen bara sånna där med plast "rep" och handtag på gymmet i norge och jag kan inte använda dom eftersom jag är så kort och dessutom tkr jag verkligen inte om handtag. hittade ett på stadium. så inte värt det egentligen, 69kr för ett snöre liksom, men är ju bra träning så ingen idé att klaga. och eftersom jag precis missade bussen gick jag in en sväng på åhlens vilket slutade i att jag köpte ansiksmasker. känns som mina pengar bara försvinner. måste sköta mig nu!

resten av dagen får vi se vad som händer. blir nog inge gym iaf även om jag borde, har alldeles för ont i kroppen sen friluftsdagen och sen har jag ingen energi. ska invänta samtal från jobbet också, inte hört nått än, men hoppas verkligen jag får jobba i helgen. sen om några timmar ska jag röra mig till pappa, så blir väl packa lite innan dess och fortsätta leta spanska ord. inte så kul, men aja, är nått att göra iaf :p

choklad, kanelbullar och plugg

Kategori:

efter att jag köpt hem hur mkt choklad som helst och en kanellängd har jag gjort en upptäckt. choklad och kanelbullar är båda goda, men choklad går inte att äta i för stora mängder. när det kommer till kanelbullar är det dock nå helt annat, såååå gott :D så har nu 400g choklad som jag inte är det minsta sugen på, men kanellängden är halft borta.. aja, har en vecka på mig att få i mig chokladen, så ska väl gå tillslut :P

och när det kommer till plugget har jag väl inte gjort jättemkt men håller på med spanskan. har skrivit in orden och så svarat på de ord/uttryck läraren gett oss så bara frågorna kvar. men eftersom jag ska bort när vi ska jobba med nästa berättelse tänkte jag att jag skulle läsa den och leta reda på ord i den. så började jag och jag läste och läste och läste. kapitlet tog fan aldrig slut! så vart tvungen att kolla upp hur långt det var:  17 sidor! det kanske inte låter så mkt, men det kapitel vi jobbar med nu är inte ens 5 sidor så det är stor skillnad, believe me. och till råga på allt är det på spanska så man inte fattar nått -.-' får nog lämna det där till helgen och ha det som projekt då. men då hade jag ju tänkt skriva svenska tal. och jobba på geografin arbete. kul. får fan stryka under alla ord utan att läsa så kan jag läsa det i norge ist :p

torsdag

Kategori:

lite konstig dag idag, men haft en bra dag iaf. blev inge åka in tidigt då jag sov asdåligt inatt, mensvärk och blåmärken är så inte det optimala för att sova bra. istället blev det upp och ta en smärtstillande när klockan ringde och när den väl började verka sov jag riktigt skönt, vill inte gå upp för det var så underbart mysigt i sängen ^^

men upp kom jag till slut, även om det var mkt senare än planerat. när jag kom in till stan träffade jag på anders som också skulle in på vasa, så blev lite snacka med honom innan jag började uträtta mina ärenden.

så när jag lämnade anders hade jag 30 min till lektionen började och kändes tveksamt att jag skulle hinna med allt. blev först kolla om claes kunde skriva på min ledighetslapp, men eftersom han hade lektion gick inte det. så istället blev det ta sig ner på stan och första stoppet blev forex och gick riktigt fort. ca 20min innan lektionen började så blev det gå till tågstationen också, även där gick det fort för en gång skull. när jag kom tillbaka till skolan kom jag på att studentmössorna hade jag börjat delats ut, så fick man springa iväg och hämta den med. och trots det hade jag 10min över innan lektionen började, kände mig lite duktig faktiskt ^^


bara några månader kvar nu :D

lektionen blev ganska kort, alla fick hålla sina tal och sen var vi klara. kan faktistk inte säga att jag klagar så mkt på skolan i nuläget, har så slappt att det känns skönt för en gångs skull! så glad med tanke på att man hör att alla andra har så jobbigt, hade verkligen inte klarat en till sån termin jag, usch. så är tacksam som bara den för mitt schema jag har nu :)

efter skolan så blev det hem och dumpa mössan och skolböckerna för att gå till köpis och införskaffa onyttigheter och bindor. igår när jag skulle sova blev jag hur sugen som helst på kanelbullar och choklad, så idag blev det inköpa det :) träffade även farmor och farfar en sväng, trevligt det och lite kul att de nästan inte såg att det var jag för att jag blivit blond :p men fick lite pengar till mina onyttigheter istället för en ask gélehjärtan som jag tackade nej till. när jag stor i kön fick jag även sms om att min beställning från gymgrossisten kommit, så blev dröja sig kvar på köpis en halvtimme så pappa kunde hämta mig och lådan. så nu tror jag har checkat av alla mina ärenden för den här veckan.


maaassa onyttigheter


och en massa saker för att bli av med allt onyttigheterna förstör :p
(btw, bara en burk och en påse som är min)

imorn har jag en lektion och sen ska jag be claes skriva på min ledighetslapp och troligen blir det leta rektorn efter det. annars så blir det väl bara ta det lugnt, kanske nån promenad :) och i helgen blir det förhoppningsvis jobba igen, kanske sista hela helgen på några veckor nu. me want money!

planer

Kategori:

nu har jag spikat lite grejer iaf:

söndag den 20/2 kommer jag åka till norge iaf, blir bil för min del och om jag inte får ledigt blir det sjukanmäla sig :p och så kommer jag hem natten mellan 7 och 8 mars :)

har inte bestämt om jag tänker åka in till skolan tidigt imorn, får se om jag orkar. ska iaf fixa ut min tågbiljett så jag kommer hem från norge och då kan jag passa på att växla in lite pengar på samma gång tänkte jag.

sen har jag inte kollat med chrille vilken tid vi åker på söndagen, men om vi åker mitt på dagen kommer jag inte hinna jobba och det betyder kanske utgång på lördagen (19/2). eftersom tor blir 18-åring samma vecka så tänkte jag att man kanske kan dra ihop några stycken och sätta sig på old saints elr nått, så han får prova på att gå ut. jag har ju sagt att jag ska dra med han nån gång och eftersom jag jobbar varje helg kommer det ta evigheter innan det blir av annars :p

sen vet jag inte om jag planerat in så mkt mer. men kommer väl mer med tiden :p har iaf fått höra rykten om att studentmössorna ska delas ut imorn, hoppashoppas! :D

friluftsdag

Kategori:

ledig i måndags, sovmorgon igår och friluftsdag idag - ganska skön vecka än så länge :)

tisdag: även fast jag hade sovmorgon igår så tog jag mig upp ganska tidigt och pluggade en del. skönt att få lite gjort även om jag inte tkr det är så kul, men man känner sig duktig iaf :) så dagen började bra, fint väder och kände sig duktigt. sen när man vart i skolan ett tag kände man ett energin började droppa en del, lite segt och lite tråkigt, men fick en helt del gjort där med. efter jag kom hem så drog jag ner till gymmet en sväng i hopp om att kunna höja humöret lite och gick ganska bra - inte så mkt folk och kunde göra det man ville. så när man gick hem var humöret på topp igen, skulle man hem och få i sig lite mat och ta en varm skön dusch.

blev det så? nej. när jag kom hem så började mamma ta upp en sak jag sagt till henne att 1 - hon inte har nått att göra med, 2 - jag vill inte prata om, och 3 - jag vet redan all info jag behöver veta och vill inte att hon ska behandla mig som jag är 5år och inte kan ett piss.
så i 10 minuter ältar hon på om något trots att jag under den tiden säger att jag inte vill prata om det, jag vet allt hon säger och det är mitt problem inte hennes (inte mitt problem ens, men hon behandlar mig som det är det..). så när hon vägrar hålla tyst tar jag mina kläder och drar, när jag klär på mig säger hon att jag inte har nån rätt att bli sur på henne. right, logiskt där när det är du som får mig och må dåligt och inte lyssnar när jag ber dig att sluta?

så efter gymmet blev det en lång-promenad för mig. hungrig, ont och kall. hade inge mössa, ingen halsduk och inget underställ så när jag kom hem tog det ca 20minuter innan mina händer bytte tillbaka till normal färg och återfick sin känsel och ca 1h innan jag slutade känna mig kall, detta trots att jag hade en varm vetekudde under hela tiden. stannade och köpte lite choklad och läsk på vägen hem iaf, så blev hem och trösta sig lite med det sen, men min bra dag slutade helt åt helvete i jämförelse med vad jag trodde.


gårdagens outfit, första gången jag använde mina nya converse ^^

Onsdag: Sov inte så bra under natten då jag inte är van att få i mig massa socker och dessutom vaknade jag vid 5 tiden och fick en sjuk smärta i benet, trodde det skulle släppa efter ett tag men det vill inte försvinna utan blev bara värre. när jag var på gränsen till tårar för det gjorde så ont bestämde jag mig för att gå runt lite i lägenheten så det kanske skulle hjälpa, men ikke. fick ta smärtstillande och få omkring några minuter och sen lägga mig och knappa på datorn ett tag innan det väl var över. men det släppte till sist och lyckade somna om.

när jag väl vaknade så orkade jag inte gå upp istället, resultat av sockret. helt utslagen, men strax innan tio blev det ta sig ur sängen ändå. fick bli banan till frukost och sen mötte jag upp lovisa på bussen. hade hopp på att det skulle bli en bra dag, trevligt sällskap och hockey-bockey är aldrig fel liksom :) när vi kommer in till nynäshallen så får vi dock inga klubbor elr bollar för att han inte fått instruktioner om det. kom igen - det är inte kul att bara åka skridskor i 1,5h! så fick ringa en annan lärare som gav oss tillåtelse och då fick vi klubborna :p

så dagen blev bra, kul med hockey-bockey och sen så följde jag lovisa till skolan ett tag så hon skulle slippa vänta själv på sina kompisar. hittade massa lådor med studentmössor gjorde vi också, så nu måste vi ju få dem snart vi också! spännande måste jag ju säga, hoppas de börjar dela ut de den här veckan :D

sen jag kom hem har jag gjort ingenting och kommer nog inte blir nå mer än det heller, orkar nog inte ta mig ner till gymmet idag :p kanske blir lite plugg senare, men hade tänkt ta det imorn då jag kommer få hål-timme eftersom jag ska åka in tidigare för att få min ledighetsansöka påskriven. så ska åka in till 9.40 ist för 12.30 elr nått sånt då jag egentligen börjar. får se vad som händer med min dag helt enkelt, men skönt att ta det lite lugnt efter en dag med masas träning ^^

ledig måndag

Kategori:

inte vart så hård dag idag. blev sova till nio ungefär, upp och äta frukost för att sen dra sig en sväng till gymmet. blev ett ganska kort pass, devis för att alla maskinerna man skulle använda blev upptagna och delvis för att jag inte orkade så mkt nu när jag vart sjuk..

efter gymmet blev det hem och fixa lite mat, blev pannkakor idag så man har lite frukost någon dag framöver. efter det blev det bara slappa framför datorn någon timme innan man tog sig in i duschen. när jag var ren och torr så gick jag och mötte upp farmor och farfar för ett besöka på köpis så vi kunde köpa lite födelsedagspresenter :)

dock tror jag inte farmor riktigt förstår att man ska ge en saker när man fyller år när de är presenter, inte direkt när man köpt dom. fick mina rosa converse, strumpor, tights och efter en del kompromis en t-shirt idag. resten som än så länge är två t-shirtar, ett par strumbyxor och en bh får jag dock när jag fyller istället. känns så fel när man måste övertala dom att inte ge en sakerna, att jag kan vänta tills jag fyller år :p efter shoppingen blev det även fika på ikea, mysigt och trevligt, kul att få lite tid med farmor och farfar :)

efter shoppingen fick jag skjuts hem och har väl inte hänt alltför mkt. dock tagit tag lite i plugget,skrev och skickade in min loggbok, skrev ut mitt engelska tal och skulle börja med mitt geografi-arbete men än så länge har jag bara gjort inledning och metod då jag insåg att jag skulle behöva leta information på ett seriöst sätt, tappade lusten då :p blir nog ta tag i svenska talet istället, känns som det är roligare - ska vara ett fakta-tal som presenteras med hjälp av ppt och jag ska prata om katter ^^ känner att det är såå intressant :p


kanske inte så intressanta, man übersöta ^^ en kunde vart min om det inte var för att mina föräldrar - mamma vägrar ha katt och pappa flyttar om vi skaffar en till :(

nå annat intressant att berätta? ^o) justja, eftersom jag inte var i skolan idag fick inte jag nån info om att vi tydligen ska till högskolan imorn. känns bra att man måste ta reda på sakerna själv, om det inte hade kommit upp på facebook hade jag alltså åkt in till 8.30 för att upptäcka att inte en jävel skulle vara där. aja, blir nog skippa det med tanke på att jag inte känner för att plugga vidare.

har även fått veta att jag kan få åka bil till norge ist. skulle vara så mkt skönare! nackdelen är att jag måste åka den 20 i så fall.. så ska försöka få ledigt nu, för jag vill inte sjukanmäla mig 6 dagar, det känns lite väl :O men har tänkt över det en hel del och det här har jag kommit fram till:
har totalt 12 lektioner (inge pa inräknat). ingen spanska på fredagen, då är det 11 lektioner. geografin är det eget arbete - två lektioner mindre, alltså 9. svenska har vi aldrig på onsdagar verkar det som, 8. eftersom vi ska göra ett speciellt arbete på svenskan så är det möjligt att vi inte behöver komma - 6 lektioner. ingen aning vad vi ska göra på engelskan, men om vi skulle göra något eget där så betyder det 2-3 lektioner eget arbete där. Om allt det här skulle inträffa skulle jag alltså totalt ha 3lektioner innan lovet och 1 efter som jag skulle missa. Ser ingen anledning att jag inte skulle kunna få ledigt då, gör ni? :p problemet är dock inte att claes ska godkänna, är att rektorn ska göra det..

helg

Kategori:

min helg har väl inte vart så händelsefull. jobbade på lördagen, sen var jag bara hemma och slappade samt tog en promenad på kvällen. idag har väl sett i princip exakt lika ut, först jobb, lite slapp, promenad och nu mer slapp.

hade tänkt ta tag i lite plugg idag, men det orkar jag inte så får bli imorn istället - då är man ju ledig ^^ ska försöka börja dagen med att gå ner till gymmet ganska tidigt, sen plugga lite på dagen, köpis med farmor en sväng på eftermiddagen och kanske simma på kvällen om jag orkar :)

fin fredag

Kategori:

nu har fredagen passerat förbi och känns som det hänt en hel del, skolan känns som det faktiskt var nån annan dag. vart bara en kort sväng till skolan idag som vanligt. in på kulturhistoria lektionen och sen gick jag och skrev på ett papper på svenska om att jag skulle prata om katter på mitt informationstal :p

efter skolan blev det springa en sväng på stan och köpa ny blekning. provade mood den här gången, tror dock jag gillar depend bättre då de var lika starka, båda hade blåa pigment som tar bort det gula och dependent hade mer i sin förpackning för typ 10-20kr mer :) men idag blev det mood som fick avsluta mitt färgande. hade det i väldigt länge och när är jag äntligen blond! lite gult kvar i underhåret, men var som sagt inte så mkt i förpackningen, så trots att jag använde två fick vi snåla lite i bakhåret. men det blev bra iaf. så nu får silverschampo göra det sista :)

efter att håret var klart vart det börja fixa sig och strax efter fem kom lovisa och plockade upp mig, sen hämtade vi upp elin för ett besök på SF bio och kolla på Trassel. hade en grymt trevlig kväll måste jag säga, bra film och underbart sällskap :) så riktigt nöjd och nu blir det slappa framför antingen How I Met Your Mother elr så blir det nån film, men blir bara lugnt och ladda batterierna till jobbet imorn ^^

blond :)



bio-sällskap <3

kul.

Kategori:

bad mamma att färga mitt hår. sa att hon skulle färga hela håret men ett de gula delarna var viktigast, inte hårbotten.

för det första räckte inte färgen till hela håret, kul. mamma säger att det inte är så mkt, right.

för det andra så när jag går in i badrummet för att kolla hur mkt det är som inte är färgat. då märker jag har hon lagt majoriteten av färgen i hårbotten! alltså den delen som inte var viktig. kul.

sen när jag kollar på topparna som är färgade så är det nästan inge färg alls i dom heller och det håret som inte var så mkt som inte fick nå färg visade sig vara i princip hela bakhuvudet... kul.

får se hur det här slutar.

blir köpa mer färg imorn iaf.. fan.

torsdag

Kategori:

jadu, känns inte som jag går mkt i skolan längre. idag åkte jag in en sväng bara för att jag vaknade tidigt plus att om jag ska sjukanmäla mig tre dagar under norge-resan så är onödig frånvaro dumt. så åkte in till lektionen trots att jag inte hade nåot ämne att skriva ner. satt där med ellen och spekulerade i ca 20min innan vi bad om att få komma tillbaka imorn och säga vad vi valt. så efter det drog jag hem. det är väligt hårt i skolan nu måste jag säga.. elr inte :p

när jag kom hem mailade jag till jobbet och sa att jag ville jobba i helgen, så nu på eftermiddagen hade man fått svar. det blir jobba av i helgen ^^ har även packat upp lite ur mina flyttlådor också, trots att det var över två månader sen vi flyttade har jag fortfarande lådor som inte är öppnade. och då hade jag ändå inte så många lådor egentligen :p sen har det väl inte hänt så mkt mer, bara tagit det lugnt igen. funderade på en sväng till gymmet, men får blir lite mer vila. kan inte riskera att bli sjuk till helgen, har inte råd att sjukanmäla mig :O

imorn blir det en kort dag igen, en lektion och sen så gå till claes och säga vad jag ska prata om, som jag inte bestämt än. men iaf, blir slappt. sen på kvällen blir det bio, ska bli kul, var länge sen nu måste jag säga :)

har pratat lite med rickard också, inge besked från jobbet än och de verkar inte intresserad då de inte svarar på mail elr på samtal. hur som helst, om de inte hört av sig innan nästa vecka lutar det mot att jag beställer biljetter till norge över lovet isf :)

Onsdag

Kategori:

idag har vart en ganska så bra dag. huvudväken/förkylningen/ryggproblemen har lättat en hel del och det var en slapp dag i skolan. efter skolan blev det gå till intersport och köpa väskan som jag hittade igår, mor ska ge den till mig i födelsedagspresent :) och så blev det köpa rosa sockorna med, dock ser de lite mysko på, men mysiga är de iaf ^^

när jag kom hem tänkte jag göra pannkakor, men fanns inte nå ägg så blev inget sånt.. såå har bara legat hemma och latat mig hela dagen i princip :) suttit och klickat lite på internet och bara haft lite allmänt tråkigt. fortsätter att kolla på biljetter ner till norge, priserna ökar för varje dag på biljetterna ner, men priset hem är detsamma, så nått bra :) jobbigt att inte veta om jag ska få åka elr inte. så sugen på det, men får vänta och se. förhoppningsvis får rickard besked snart så jag vet hur jag ska göra.

dock lite krångel: upptäckt att biljetterna till 6.07 tåget på torsdag morgonen går på 50kr mindre än om jag skulle ta tåget mitt på dagen på onsdagen.. så vet inte hur jag ska göra med det sen heller :p om jag tar onsdagståget kommer jag fram mitt i natten (ca 0.45), om jag tar torsdagståget kommer jag fram vid sex tiden istället. om rickard kan fixa så han jobbar dag så är det nog mer värt att ta torsdagståget då, billigare och bara några timmar mindre tillsammans isf, så att gå upp jättetidigt kan vara värt det tror jag, har ju inte vart nå problem de andra gångerna ^^

så nu blir det fortsätta vänta och hoppas på att jag får veta snart hur det blir. men känns som det här kommer vara en bra vecka ändå :) mår bättre än förra veckan, typ 10min lektion totalt imorn och en lektion på fredag. sen blir det bio med Lovisa och Elin, ska bli så underbart roligt, saknar er så himla mkt! <3 sen så hoppas vi på jobb i helgen också. och ledig på måndag! hoppas att det är påväg uppåt nu :)

tisdag

Kategori:

jadu, huvudvärken igår bestämde sig för att bli migrän och resultatet blev att jag inte kunde fokusera på spanskan utan gick och la mig någolunda tidigt och hämtade en vetekudde till sällskap i hopp om att det skulle släppa under natten.

när man vaknade mådde man inte direkt bättre, kändes som jag hade feberfrossa, ryggen gjorde inte riktigt lika och och inte huvudet heller. men så fort jag rörde på huvudet elr på ögonen så kändes det fördjävligt! tänkte nästan sjukanmäla mig, men tapper som jag är ibland kämpade jag mig till skolan ändå.

engelskan ska vi göra presentations-tal, så blev ihopparade av läraren och jag ska nästa vecka dela ut "the international prize of awesomness" till emma b, ska bara komma på nå smart att säga i talet först :p efter det blev det geografi, så inte hårt plugg, men en del gjort ändå - har skrivit in mallen och så lagt till lite faktorer att bedömma. så nu är det bara faktan och argumenten jag ska få fram. håltimmen spenderades på stan med marika där jag hittade hårfärg samt kollade på converse som jag tänker önska mig när jag fyller.

huvudvärken och ryggen blev värre under dagen med, under kultur historian hade man lagom ont och lagom borta i huvudet, men bara att ta sig igenom. men sen kom nästa jobbiga sak, yttligare en håltimme på 1,5h.. men fick sällskap av emma och yttligare en vända ner på stan där vi hittade ännu mer saker :) sen ca 30min innan lektionen återvände vi till skolan och jag försökte få mina frågor gjorda men fördjäves. dock förstod Alejandra när jag berättade att jag mått dåligt igår så fick inte så mkt frågor under bokseminariet, känns bra det. blir ta igen nästa gång ^^

sen jag kom hem har det inte hänt mkt, legat och mått dåligt typ :p eg vill jag fixa mitt hår nu när jag har ny hårfärg, men blir nog inte så. kanske orkar ta mig upp och ta en dusch innan jag ska sova sen, men mer blir det nog inte.. aja, tisdagar är min slappa dag, jag behöver inte direkt göra mer än ligga här och slappa :D


mig vill ha!




även hittat en rosa puma väska på intersport och ett par mysiga sockor på cubus ^^