Minna

stockholm med familjen

Kategori:

efter en ganska så hård vecka så blev det en heldag i stockholm som väntade på lördagen. gick upp 07.00 och gjorde sig iordning och vid åtta tiden så bar de av, visserligen en person mindre i bilden än vi planerat, men det bar av ändå. resan ner gick ganska så fort, sen så hängde vi hos sandra och fredrik ca tre timmar. det blev fika, presentutdelning och mer styling. när klockan var 13.30 så fick vi gå till t-banan och bege oss till stureplan. när vi kom till The Studio så fick vi vänta ca 30 min innan vi blev sminkade, sen tog det yttligare 1,5 timme innan vi fick knäppa kort. Men efter det så rullade det på. Vi fick knäppa kort två och två, medan en bytte om fick den andra knäppa kort och när vi var klar med fotograferingen så slapp vi vänta och fick direkt gå och bestämma vilka bilder vi ville ha. har lagt upp några bilder för er som vill se: http://minnasveden.bilddagboken.se 
efter fotograferingen så drog vi till vapiano och åt mat. väldigt stressig miljö, men maten var helt okej. efter middagen blev det skumpa och titta på alla bilder hemma hos sandra och fredrik. och jessi fick för sig att vi skulle ut på krogen när vi kom hem till gävle. så efter en två timmars bilresa så lämnade pappa av oss i stan och sen drog vi till old saints en timme. riktigt trevligt, men nu börjar det bli lite kärvt med pengar.

träningvärken är påväg

Kategori:

igår vart det kalas här, sen så på kvällen drog jag till anderberg och tränade. kul att vara igång igen. får dock se hur lång tid det tar den här gången innan det blir krock med skolan. dagen idag börjades med franska som avbröts 5 min tidigare eftersom att det var brandlarm. så drog ner till stan och ställde mig i kö för att köpa biljetter till kval-matcherna. blev dock dyrare än planerar eftersom att brynäs spelar mot djurgården och då får man jag inte köpa stå-platser på atg. blä för alla difare. fixade i alla fall biljetter. sen drog jag och ellen på lunch och efter det blev det idrott, då vi körde pump. kommer ju typ inte kunna gå imorn. får hoppas att min kropp återhämtar sig på nått mirakulöst sätt så jag slipper träningsvärk ;) latin spenderades till att flumma, ovanligt. har kommit fram till att mitt latin-prov kommer skita sig. kommer inte ihåg ett piss, så nu blir det hårt träning i två dagar. elr kanske inte, men det skulle behövas i alla fall :p

tuggummi är inte min vän

Kategori:

har upptäckt att det är farligt att tugga tuggummi! har tuggat tuggummi fyra gånger den här veckan och har på de fyra gångerna lyckats bita mig själv i tungan tre gånger! och inte bara sånt som går över på typ nån timme utan har typ fått värsta såret. så från och med nu ska jag sluta med tuggummi. elr i alla fall till min tunga är hel igen, så kommer jag troligen se på det hela ur en ny vinkel ;)

första kvällen som 18åring

Kategori:

nu är första utekvällen avklarad och hade såå mycket roligare än jag trodde jag skulle :D först blev det lite förfest hemma med jessi. och eftersom att vi fixade oss så tidigt hade mitt hår lagt sig igen så fick fixa det igen innan vi drog :p blev bil in med jessi, mattias och petra, första gången jag åker med petra bakom ratten :p
 väl inne i stan så drog vi först till old saints där jessi bjöd på drink och så tog jag två shots, men var inte så mycket folk så vi drog vidare till rockbaren och petra och mattias drog hem. på rockbaren blev vi kvar lite längre eftersom att jessi hitade lite folk hon kände som vi spenderade kvällen med. senare blev det old saint igen och jessi var så chockad att jag inte hade blivit full än, lite underhållande och se hennes reaktion :p i alla fall så lämnade jag henne i stan efter vi vart på old saints på efterfest och tog 02.20 bussen hem från stan. tycker det vart en riktigt kul kväll faktiskt. verkligen värt att göra om :)
får se om det kommer nå bilder sen, jessi som skötte kameran så har inga bilder just nu

idag så har det bara blivit ta det lugnt och så ska jag ju på hockey ikväll, sista seriematchen och förhoppningsvis en ny vinst :)

jag och nagellack kommer inte överrens!

Kategori:

nu har jag vart duktig och målat naglarna, men typ all färg hamnade utanför så mina fingrar är vääldigt fina nu ;)

and to my day, fick självklart grattis sms typ direkt efter tolvslaget, dock inte av lovisa som istället skrev på facebook ;) somnade väl vid 00.30 och sen när klockan var 05.46 så vaknade jag och fick sen liga och vänta ca 30 min innan familjen kom med min frukost på sängen :) fick en klänning, örgängen, halsband, xider och pengar, bra sätt att starta dagen som vuxen, kläder, alkohol och pengar :p sen så gick jag upp tittade på nyheterna och sen gick jag in och pluggade historia en timme. jag vet, är lika chokad jag med. men fick bearbeta det lite i alla fall. fick sen skjuts in till stan av monika för att hon och jessi skulle hämta petra (som förövrigt hälsar till er läsare :p) så slapp ta bussen. fint väder var det också, sen en slapp dag eftersom att jag bara hade två lektioner. sen blev det buss hem då man träffade elin och nicke, najsnajs. och när man kom hem är det full rulle. men nu ska petra göra klart mig, så kör på abrupt slut här. ha det bra och så hoppas vi på en fortsatt bra födelsedag för mig ;)

unbelievable

Kategori:

klockan är typ halv tolv och jag är fortfarande vaken. det här känns inte rätt. jag som vanligtvis går och lägger mig klockan 10 som senast har typ vart uppe till tolv-ett hela veckan. mysko. men idag och igår har det i alla fall vart något som hållt mig uppe. igår vart det nk:n och idag är det historian. men nu är jag snart klar. och så kan jag fira min 18års dag som börjar om ca 30 minuter :D eller inte riktigt. kommer bli väckt jääätte tidigt eftersom att familjen ska sjunga för mig innan pappa åker till jobbet och sen ska jag troligen bearbeta min text lite så att jag får mer än g på den. vilken besvikelse det skulle vara att få ett g. nej, det vill vi inte veta av. så tänker börja min första dag som myndig med att gå upp tidigt för att plugga. hah! nån mer än jag som inte tror på den?

vill bara påpeka att...

Kategori:

...provet idag gick helt okej.
...brynäs vann med 4-2 och kahnberg gjorde 3 av 4 mål! :D
...och den här jävla "brott och straff"-uppgiften kan ju dra dit solen inte skiner!

sista dagen att ta det lugnt

Kategori:

blev inge ut och gå imorse, för mycket moln. om jag ska gå ut och anstränga mig när det är minus grader och skridskor inte är inblandade vill jag ha sol i alla fall. så blev av att bara slappa i stället. kunde ha pluggat, men det kändes inte så lockande. eftersom att jag inte hade nån att gå på hockey med på måndag så blev det mitt uppdrag istället, speciellt eftersom att elin smsa och sa att Dixon skulle vara i fan-corner. då vart det lite panik när alla hade annat för sig.. vid sånna tillfällen är det tur att man har pappa :) fast kanske inte så kul att gå till fan-corner med sin egen pappa när ens favorit spelare är där. knäppa kort som en galning och vara lite så där överdrivet besatt och sen fråga om man kan knäppa kort bredvid honom, självklart pappa som fotar. nä, det räcker att jag känner att jag slår medelålderna i fancorner med ca 10år, så tack och lov kunde syrran följa med i stället. vid 12.30 så blev det i alla fall en kort promenad till andersson eftersom att jag lyckades tigga till mig skjuts in till repningen. repningen flöt på. kanske inte så seriöst, men nicke saknades vilket resulterade i att alla bytte instrument hela tiden. men over-all så var det en bra repning. kul att komma igång igen. sen när jag kom hem så skulle jag tagit tag i plugget direkt, men självklart fanns det roligare saker att göra. elr ja, de var i alla fall intressantare. så nu efter typ 2,5h så har jag tagit upp mitt historia häfteoch jag har lyckats skriva hela 9 saker! fast 9 meningar kanske är mer korrekt. men 9 saker kan tolkas som mycket mer så håller mig till det ;)
 och imorn är det skola igen. skola och hockey. ja, hoppar direkt in i de gamla rutinerna känns det som. aja, känns ganska långtråkigt att bara vara hemma, så kan vara bra att komma igång igen. så har vi ju idrotten att se fram emot :p


en viss filur klagade på att jag aldrig skriver i min blogg längre, så hoppas du är nöjd nu när du fått lite att läsa :p

solen är här och förkylningen är borta,

Kategori:

känns som om förkylningen är borta, elr nästan i alla fall, vilket känns riktigt bra. idag så passade jag på att gå ut i det fina vädret, fast eftersom att klockan bara var 10 så hade inte solen gått upp speciellt högt, så var förtfarande kallt på gångbanan. men skönt att kunna vara ute i alla fall, men kunde behövt min mössa som jag troligen har glömt hemma hos pappa. förutom att jag vart ute och rört på mig så har jag även skrivit klart stödorden till min bok-presentation, så känner att jag vart riktigt duktig idag :) dock kunde dagen ha slutat lite bättre om brynäs hade vunnit sin match, men 1poäng är ju bättre än 0, plus att luleå och frölunda förlorade sina matchen så brynäs fick hålla platsen i tabellen i alla fall, så har vart en bra dag ändå :)
 imorn så ska jag väl försöka komma in i yttligare rutiner. ska föröska vakna lite tidigare så jag kan gå ut och gå igen, sen så ska jag in till stan och repa. efter det blir det troligen hem och plugga, så jag kan göra klart ett utkast som jag kan bearbeta på lunchrasten på måndag, måste få mvg på det här momentet om jag ska kunna få mvg i kursen tror jag.

-

Kategori:

ett riktigt slappt lov än så länge, något som jag verkligen behövt. visserligen så blir man väldigt uttråkad av att inte göra så mycket, men min förkylning är nästan helt borta nu, så de tråkiga stunderna har i alla fall lönat sig.

men lovet har inte vart helt tomt på händelser. på måndagen så åkte jag på ikea med farmor och farfar där vi tog en fika innan vi köpte lite tyg, sen åkte vi hem till dem där jag sydde ett nytt kanada-influerat örngot. blir troligen ett till när jag för tid till det, för pappa var tvungen at hämta mig innan sin träning så hann bara göra klart ett.
 på tisdagen var det bara ta det lugn, inget speciellt hände. blev inge skridskor eftersom att min förkylning fortfarande inte hade släppt och bp var och firade pokjvännen.
 på onsdagen så kom mor och hämtade mig vid två tiden, åkte in till stan och tog första twinrix sprutan. efter det skulle vi gå och fixa mitt pass, men det funkade inte eftersom att man lära fylla in en lapp som båda föräldrarna lära skriva under. så eftersom att klockan inte var så mycket följde jag med mamma hem, blev hemma typ en timme, sen så bar det av in till stan där jag träffade dängan. blev mat och sen bio, alice i underlandet. och den filmen var kanske hur underbar som helst! hade höra förväntningar eftersom att det var mycket bra skådisar och en historia som var som skriven för regisören, men den höll definitivt måttet. en film verkligen värd att se. johnny depp var grym i sin roll, han och haren var så klockrena så det är sjukt!



 torsagen så blev det sova ut och sen så åkte jag och mamma in och fixade passet, eftersom att hon och pappa fixat lappen. efter det så lämnade hon av mig i stan, flummade runt lite i väntan på att elin skulle komma in, sen hoppa vi på första linje 13 till läkerol för att titta på hockey. första perioden så var det lite surt. laget var inte riktigt vaket och lite besviken att de lät rögle trycka in ett mål innan de kunde börja spela, kändes som om de inte hade starta matchen förens det målet kom in. men alla har vi däliga dagar, det är då klacken och fansen behövs som mest, men det är första gången jag skäms över att stå i brynäs klacken. i stället för att stötta sitt lag och försöka peppa dem så skriker man skäll-ord och förolämpningar. alltså, vad är det för stil? visst, alla blir man frustrerad när det går dåligt, men man ska inte svika laget? kan man verkligen kalla sig ett fan om man klankar ner på sitt lag bara för att de inte spelar som förväntat? jag tycker inte det, men sen så är ju hockey väligt känsloladdat, men ändå, visa lite respekt. trotsa att de inte hade de bästa stödet så vände de matchen och gick och vann, vilket var riktigt skönt. sen när vi skulle hem så kom ingen buss, så vi fick hoppa på 41an så elin skulle hinna med 91, för mig blev det av att gå hem, hade ingen känsel i benen när jag klev innan för dörren.

  

 idag har det inte hänt mycket alls. tog en promenad i finvädret, men annars så har jag bara vart hemma ochv slappat. imorn så ska jag börja värma upp huvvet lite igen så man inte är helt väck tills skolan börjar. har en inlämningsuppgift i historia tills på fredag, ett nk-prov på torsdagen och sen så ska jag förbereda min sv-redovisning innan jag glömmer vad boken handlade om :p