Minna

sista april

Kategori:

idag händer det inget speciellt för mig. haft en dålig dag, så orkar inte direkt heller.

saknar sista april förra året, då var verkligen allt helt underbart..





mitt nya drömjobb?

Kategori:

nu för tiden spenderar jag väldigt mycket tid på platsbanken i hopp om att det ska dyka upp nått kul, men inte gjort det. oftast är det servitris jobb ner i spanien/grekland som skulle kunna funka men känns liksom som något sånt man skulle ta för att komma bort mest även om det kanske verkar lite kul. dessutom så ska allt tillsättas innan jag tar studenten så känns lite segt att leta många gånger.

men nu har jag inte vart inne så mkt de senaste tre veckorna, inte vart så aktiv alls på internet under den perioden faktiskt och en kort sväng igår gav inte så mycket hopp. meeeeen, nu bestämde jag mig för att kolla lite nogrannare.

hittade 3 lärar jobb i Fuengirola där rickard förhoppningsvis blir kvar, men då måste jag ha högskoleutbildning så det sket sig ju direkt. så blev klicka vidare och då dök det här upp:



tänkte inte klicka in först då de tidigare entertainer-jobb jag hittat har vart mer show/uppträdande elr barn-entertainer (som jobbet över), alltså inte riktigt min grej. men nu tänkte jag att jag kollar entertainerjobben också. de med barnen lät faktiskt kul, förutom att det var barn. så klickade vidare in på Sport och Kvälls Entertainer och den här beskrivningen kom upp (det väsentliga i den iaf):



Sport och kvälls Entertainer

Viva Hotels & Resorts

Sport & Kvälls Entertainer; Viva Hotels & Resorts; Spanien
(Mallorca & Menorca)

Vi söker motiverade personer som har stort intresse för alla sorts sporter.
Viva Hotels & Resorts är en av de ledande kedjorna av familjehotell på de Baleariska öarna och vi har 14 hotell utspridda över Mallorca & Menorca. Hotellen är tre- eller fyrstjärniga och håller mycket hög standard i allt vad gästerna erbjuds.
Därför behöver vi finna de bästa entertainerna från alla delar av Europa för att hjälpa oss upprätthålla den kvalitén.
Om du vill vara med om en upplevelse du sent kommer att glömma, hör av dig till oss!

Jobb beskrivning
Du kommer att vara en del av ett entertainment team varierande från 4-21 personer. De utvalda kandidaterna kommer att få lära sig allt de behöver kunna i en kostnadsfri kurs som tar plats på Mallorca i mars 2011.
Efter kursens slut kommer du åka ut till ditt hotell och börja arbeta som en Viva entertainer sex dagar i veckan.
Några av de sporter och aktiviteter som du behöver organisera är:
Volleyboll, fotboll, vattenpolo, pistol/gevärskytte, pilbågsskytte, darts och morgongymnastik.
Om du har goda kunskaper i Aerobics/ Yoga/ Vatten gymnastik/ meditation eller liknande, är det en stor merit.

Profil
.Du är mellan 18-30 år gammal och älskar att jobba med sport.
.Du är tillgänglig från mars till början av november 2011
.Du är positiv, lojal, äventyrlig, social, kreativ, flexibel, jobbar bra i team och är inte rädd för nya utmaningar
.Du talar svenska, engelska och minst ett ytterligare språk .

Vi erbjuder
.Ett roligt jobb i varmt klimat på ett av våra tre- eller fyrstjärniga hotell på Mallorca eller Menorca.
.Gratis boende under hela säsongen.
.Gratis mat & dryck, på ditt hotell, under hela säsongen.
.Ett kontrakt, i enlighet med rådande Europeisk lagstiftning (med arbetsförsäkring).
.Flygbiljett betald av företaget (efter fullgjort kontrakt).
.Kommission på försäljningen av Minidisco Cd' s och DVD' s (efter fullgjort kontrakt).
.Möjlighet att utvecklas och klättra inom företaget.

Är du redo att ta dig an din största men även roligaste utmaning?
Hör då av dig till oss så fort som möjligt!



Är det bara jag elr känns det som om det där skulle passa mig typ jättebra? för jag tycker att arbetet låter helt underbart! få hålla på med sport hela dagarna, vara i ett varmt land, få gratis boende, mat och dryck, betald resa och utvecklingsmöjligheter inom företaget. sen att jag kanske behöver bättra på många av mina egenskaper för att passa perfekt är ju en annan sak :p

men sen så kom ju det dära lilla problemet. utbildningskursen var under mars och jobbet startar den 1 maj. tror tyvärr inte att det kommer komma nå sånt här erbjudande förens nästa försäsong heller, inte med utbildning och allt, vilket är riktigt tråkigt. men ska hålla utkik efter fler sånna här jobb, skulle ju verkligen vara hur roligt som helst! och om jag får åka till spanien kan jag faktiskt utveckla min spanska så jag är tre-språkig till nästa år och så har jag det i ryggsäcken också.

krångel med refill

Kategori:

var coh fixade refill-kort åt rickard idag. köpte ett comviq på 100kr, elr det var vad jag trodde.

pratade med rickard i ca 10min på msn idag (YAY!) men då berättade han att koden hade 1 siffra för mkt och att han ska ringa från 110 inte 125 om man ska ladda på från comviq. vad är det för mysko liksom? så gick och kollade koden en gång till för säkerhets skull, och tur nog att jag behöll den till skillnad från annars.

koden stämde, var 14nr precis som jag skrivit. och precis lika många siffror som det är när jag laddar på från halebop, så fattade inte vad han snacka om? dubbel-checka och skrev det.

sen kollade jag vidare. uppringningsnummret stämde med "ring *125*..." stod det. hm, det känns inte som det stämmer. och så då kommer jag på att titta vad det står på kvittot. "telia 100kr"

så eftersom jag blev så irriterad och inte känner mig alltför pep när det kommer till att gå upp nu för tiden (kommer väl vara så några dagar/veckor framöver nu) så bestämde jag mig för att be pappa skjutsa mig till köpis och fixa det direkt. gick till alla kassor utom, där det var för lång kö, innan jag fick hjälp. men nu har jag koden iaf, så löste sig. men tycker ändå att den som säljer ska dubbel-checka innan de ger ut något. om jag ber om comviq ska de se till att fixa det, jag ska inte behöva komma tillbaka och fixa det själv..

jobbig dag

Kategori:

nu har rickard åkt.

följde med till stockholm för att släppa av han, fy fan vad jobbigt det var. vet inte hur mkt vi kommer höras elr om vi kommer träffas igen. suger verkligen.

sjukanmälde mig och planen var att jag skulle stanna i sthlm och sova hos syster sen ta tåget till skolan imorn. springa lite på stan och titta ut en studentklänning under dagen men gick verkligen inte. mådde verkligen piss när jag lyckats ta mig hem till syster. gick upp kl tre, men lyckades inte sova när jag var framme i lägenheten kl. 8.. så vid nio ringde jag och sa att jag skulle åka hem igen, så fick lägga ut yttligare pengar på att resa, men mådde illa och ont i huvudet och ledsen på det så orkade inte vara kvar.

nu är jag allmänt trött och eländig. kan inte tänka för mkt på rickard för då blir jag ledsen. funkar ju när han är i norge, men nu är han liksom "borta" om vi fattar vad jag menar? vi har pratat med varandra varje dag i över ett år (minus första två veckorna i juni förra året när han kom till norge) och nu så kommer vi knappt prata nå alls, känner inte att det kommer bli en lätt övergång. och när han bodde i norge kunde jag ändå åka dit om jag ville och han kom och hälsa på ibland, så kändes liksom inte så långt bort på nå sätt.

längst vi vart ifrån varandra är 2månader(och det kändes som en evighet!), annars har det vart ca 3-4veckor mellan de gånger vi ses. nu kommer det ta minst 2månader OM jag ens får/kan komma, vet ju inte var han tar vägen heller så vet inte om jag kan/får komma. och som det ser ut nu kommer jag inte kunna åka förens i augusti ändå, för juni/juli är det fortfarande högsäsong och biljetterna kostar skjortan.. så det är 3 månader. så länge har det aldrig tagit förr, känns inte jättekul. och inte säkert jag får komma då med.

se hur natten går. inte jättesugen på att sova själv. och rickards lukt här typ borta från täcket och kuddarna redan. hade iaf känts lite som han fanns kvar om den var här med, men allt försvinner lite i tagen nu. usch.

trött tjej

Kategori:

inte mkt sömn alls inatt. sov ca 3h tror jag, så blir nog somna ganska tidigt idag. men måste väl hålla mig vaken till rickard ska komma, good luck till mig säger jag bara.

och justja, för er som inte lyckades räkna ut det själv så är jag hemma i valbo igen. inte hänt så mkt kul, mest vart hemma och tagit det lugnt, nån sväng till stan och köpis med rickard bara. men skönt att vila sig lite, inte mkt kvar av lovet nu och sen är det dags att plugga igen.

men det ska vi inte tänka på nu inte, det är bra väder och ledigt så bara njuta på. glad påsk på er alla! :)

sista timmarna i notodden

Kategori:

ja, om ca 5timmar så sitter vi i bilen på väg hem igen då. får väl hoppas på att lovet blir bra när man kommer hem iaf. inte allt för säkert dock, blir troligen inte se rickard nå mer innan han far till spanien vilket inte är alltför kul. men vi märker om det blir ett bra fortsatt lov elr inte.

menmen, nu ska vi fortsätta packa och städa här. snart är det slut på tiden här i notodden

en bra dag, en dålig dag och en ny dag

Kategori:

140411
första dagen i Norge var riktigt bra. började med att gå upp tidigt och tog oss en promenad i solskenet, riktigt mysigt och skönt. efter rickard var klar på jobbet så bestämde vi oss för en lugn dag hemma istället för att gå upp till gymmet och pressa oss. så vi tog en promenad istället, rickard var dock väldigt sprallig så han hoppade omkring som ett litet barn. men blev en trevlig dag all in all. mysigt och lugnt med bra väder :)







150411
gårdagen var väl helt okej till en start. det blev en sovmorgon istället för gå upp tidigt på en promenad, men skönt ändå. men väldigt trött hela dagen och när rickard kommer hem är det dags för att dra iväg till gymmet. men var som sagt väldigt trött, så rickard erbjöd mig ett koffein-piller. tänkte inte ta det först, men tog det ändå vilket jag ångrade senare.

men följde med upp till gymmet och en av rickards kompisar följde med, kul med lite nytt folk. men var fortfarande extremt trött. orkade dock en hel del i början på gymmet, men när jag började med styrkan så kände jag mig yt, illamående utöver tröttheten. alltså blev det sluta innan jag var riktigt klar, men behövdes. tog mig hem utan problem, när jag kom hem åt jag lite morötter och drack en hel del vatten och kände mig lite bättre men fortfarande illamående och när jag la mig i sängen gick det överstyr. kändes som jag skulle spy, men när jag gick på toa så var det omöjligt. så efter att jag försökt att sova i några timmar vart jag tvungen att sätta mig upp, blev sitta och luta mig mot väggen tills jag var så trött tills jag i princip somnade. tog väldigt lång tid..


160411
och dagen idag har vart ganska så händelselös. rickard larm ringde inte, så han kom sent till jobbet. men än så länge har jag bara vart hemma och tagit det lugnt. fick besök på lunchen och vi tog en en shoppingtur inför imorgon - hallon och jordgubbar stod med på inköpslistan ^^ är även så bra väder ute att man svettas ihjäl trots att jag gått i shorts och linne med en tunn tröja över, vädret är verkligen under bart! nu ska jag ta det lugnt nån timme till, sen blir det shoppa resten inför imorn eftersom allt är stängt på söndagar här i norge. ska också följa med upp till gymmet, men efter igår har jag fått träningsförbud :p

kort inlägg

Kategori:

ja, en hel dag på resande fot. gick upp 4.30 och har fått ca 20min sömn, så nu ska jag krypa ner i sängen och återhämta mig. försöker blogga mer imorn :)

justja, såg philip i philip och fredrik på tågstationen i stockholm idag. lite kul sak så där ^^

080411

Kategori:

idag så vaknade man och såg att vädret inte var bra alls, men kände att jag hoppades på att dagen skulle bli bättre och vädret med det och valde att trotsa kylan och tog min nya vårjacka idag. väl utanför dörren kände jag att det kanske inte var det bästa valet då jag höll på att frysa ihjäl i väntan på bussen, saknade min mössa och min varmare jacka.

men när bussen kom så kändes det bättre, fick sällskap av lovisa vilket alltid är trevligt, tjattrade på om lite allt möjligt och klagade på att det känns så onödigt att åka till skolan nu för tiden. är glad att jag ändå har så lite dagar som jag faktiskt måste åka in nu för tiden.

och kommer bli ännu mindre lektion framöver, för efter vi gått igenom hur fördjupningsarbetet på Kultur historian ska gå till fick vi veta att vi inte behöver komma nå på lektionerna nå mer, det är frivilligt och han kommer visa dokumentärer på alla lektioner för de som vill komma. skönt, dock betyder detta längre håltimmar på tisdagar. (men ska inte klaga, får en längre sovmorgon på fredagar istället, de gånger vi inte har svenska är jag helt ledig och får 3dagars helg!)

under svenska lektionen så gjorde vädret fortfarande uppror dock, nu var det snöblandat regn som föll utanför fönstrena, men när lektionen var över så var det över och det skulle vända och bli bättre efter detta. när jag klev av bussen i valbo så sken till och med solen. så efter en kort sväng på köpis för att kolla mobilpriser blev det promenad hem i vårvärmen.

när jag kom hem blev det ta sig en powernap då jag var helt slut och sen när jag vaknade bestämde jag mig gör att gå ut och röra på mig nu när jag vart onyttig några dagar. började med 35min promenad, men suget att springa lite var extremt stort idag så svängde förbi hemma och bytte till lite bättre kläder och gav mig ut en sväng. lyckades springa i 20min utan att bli helt slut, kändes grymt bra! hoppas att förkylningen inte tar nå stryk och blir sämre nu bara, för om den klarar det kan jag alltså fortsätta träna framöver så man har lite energi inför norge ^^

shopping!

Kategori:

min lediga dag idag blev sova ordentlige och sen en kort promenad i blåsvädret. bestämde mig att den promenaden fick gå till köpis för jag ville kolla om de fanns nå bra billiga tjocktröjor att köpa. upptäckte att det var 50% på ALLT på bikbok idag, så ja. jag shoppade. mycket.

hade tänkt vara duktig och knäppa kort på allt jag köpte vilket är 5 huvtröjor och fick två accessoarer med på köpet för jag handlade så dyrt. meeen, inge batteri i kameran och orkar inte vänta med att publicera inlägget så ni får nöja er med de här två bilderna:



trycket på den här tröjan är på baksidan, men går inte att vrida bilder på hemsidan så hoppas den här duger ändå.


Sen jag blev klar med shoppingen har jag också skrivit klar min svenska till imorn. har fortfarande ingen aning om hur ett kåseri bör se ut, tycker alla texter verkar lika. känns nästan som det skulle kunna liknas vid ett blogginlägg där man pratar om nå seriöst. iaf så jag fått det till. hoppas på det bästa nu bara.

nu blir det käka lite mat och läsa bok tills Lovisa kommer hem så ska jag kila förbi med en present till henne, jäntan blir ju 19år idag, grattis!!

ledighet

Kategori:

händer en del den kommande månaden, elr innan april är slut dvs. men kan ju inte säga att jag har så mycket tid som jag ska spendera i skolan faktiskt elr vad tkr ni? (rött är ledigt för er som inte förstod det :P)



plugga elr sova?

Kategori:

jadu, min plan att ta tag i plugget igen gick inte som planerat. kände mig pigg, men var mer pepp på att träna än att plugga. men träna gick inte, måste ju bli frisk!

så gick omkring här i rummet för att hämta alla mina plugg saker, la dom på sängen och sen tittade jag ner och tänkt "hm, om jag flyttar dom lite grann dit och kudden dit, så kan jag vila mig en stund så kommer jag säkert bli piggare." yeah, riiight. tar ca 5min sen har jag somnat och vaknar inte förens två timmar senare. inte lyckat på något sätt måste jag ju säga :p och hade troligen somnat om igen om jag inte insett att jag faktiskt måste upp om jag inte ska ha problem att somna på kvällen igen. usch.

tur nog så hittade jag någon som var social på msn, så lyckades hålla mig underhållen nån timme. nackdelen blev ju dock att jag inte orkade ta tag i plugget. och satt och snackade massa träning, så vart typ hur pep som helst att träna, inte kul när men faktiskt vill träna och inte kan. var länge sen det var så för mig nu, frustrerande är det. men gjorde lite lätt styrketräning - situps, armhävningar, plankan etc. så fick iaf lite gjort och vi får hålla tummarna att det inte ger nå dåliga bieffekter på förkylningen.

efter det var jag ju tvungen att duscha (skulle jag gjort ändå, men nu var det liksom ett måste). så blev dusch och sen var rickard inne på msn, så blev snacka med han ett tag. och ja, han gick och la sig för 10min sen. och mitt plugg gick åt helvete för idag :p men frågan är, ska jag orka ta tag i det och fixa det sista på geografin ändå elr skita i det och titta film/sova?

030411

Kategori:

åter igen var det upp tidigt som gällde för mig, jobb på schemat tylligare en dag. men nu ska det vara skönta att vara ledig från det några dagar, även om idag gick mycket bättre (med undantag från att min näsa var typ som en vattenkran, massa snorig idag). men som sagt, gick bra idag. bra blommor som var lätt och packa och tiden gick ganska så fort ändå :)

och vad ska resten av dagen ha att erbjuda? en så länge har det inte blivit så mkt, mest bara tråka framför datorn. funderar på om jag ska trotsa ovädret och ta mig ut på en promenad ändå, vore skönt. men känns inte som en bra idé, borde nog inte utsätta min förkylning för det. märker väl om jag tröttnat på att sitta inne och går ut nå ändå.

annars blir det väl mest plugg för min del. började med mina fina "plugg-lappar" som jag brukar göra inför proven. gjort en till Ge-provet på tisdag, ska nog göra en till för lite som saknas på den. funderar på om jag ska börja med svenskan också. men blir nog inte så, är ju såååååå tråkigt att plugga och svenskan ligger nog bland de sakerna som är tråkigast (elr ja, geografin är nog där i närheten den med). menmen, ge-grafin ska jag iaf göra klart innan jag lägger mig, så får väl se om det blir vara uppe hela natten elr om jag får sova ut lite, är ju bara en lektion imorn så vem bryr sig om man är lite trött?


anstränger ju mig ibland faktiskt och resultaten brukar bli nått sånt här :)

jobb, jobb, jobb!

Kategori:

blev dra sig upp tidigt imorse för att jobba. usch så trött jag var, ville bara ligga kvar. men måste ha pengar så är bara att dra sig upp ur sängen. men även om jag var typ helt borta (somnade nästan i bilen till jobbet!) så var ändå min förkylning aningen bättre i morse vilket känns positivt. men den är långt ifrån borta, men hoppas den kan försvinna innan nästa vecka är över iaf :)

inget inplanerat för dagen, blir väl troligen börja plugga lite inför gegrafi-provet elr fortsätta med engelskan. elr absolut ingenting. men borde göra lite nytta iaf, så ska försöka ta tag i nått plugg. inge promenad för min del dock, vädret är ju inte det bästa så vill inte riskera att jag blir sjukare igen, ska ju upp tidigt imorn och jobba igen.

men man får kämpa på helt enkelt! är ju inte så många dagar i skolan nästa vecka och så hoppas vi på jobb den helgen med, så får man in lite pengarn nu. men tyvärr är det ju inte så mkt jobb, så man måste verkligen hålla tummarna, men eftersom det var få som anmält intresse för morgondagen så fick jag jobb då iaf. så hoppas vi på iaf lördag nästa vecka, söndag om jag har tur :)

sista terminen

Kategori:

ja, ungefär såhär kommer de se ut fram tills skolan är slut då. inte så mkt kvar ändå, man få väl hålla ut helt enkelt :)


010411

Kategori:

förkyld och dåligt väder. bokseminare första lektionen, på spanska dessutom! inte den bästa starten på dagen direkt.

men trots det har min dag varit helt okej, kanske inte så intressant, men helt klart bra. ansträngde mig för att inte äta nå onyttigt med massa socker i igår och resultatet blev att det inte var lika jobbigt som det brukar vara när man ska upp. dock är mitt socker sug just nu hör stort som helst! men ska dra ner på sånt, måste bli piggare känner jag.

annars då, innan första lektionen stod jag och andrés och förberedde oss inför bok-seminariet som gick helt okej trots att ingen av oss kände oss så beredd på att göra det. (kikade på min betygslapp eftersom jag satt bredvid läraren och ser ut att bli ett VG+)
Efter spanskan kilade vi ner en trappa och skulle ha kulturhistoria, första nyheten vi fick när vi kom in var riktigt positiv med. Eftersom de som går sam-programmet ska lämna in sitt pa den 15e, samtidigt som vi skulle ha prov, så har läraren bestämt sig för att flytta det så vi inte ska behöva känna oss stressad. Ingvar är ju helt klart en av de bästa lärarna, han bryr sig verkligen. så provet är nu flyttat till fredagen efter lovet och stressen är mycket, mycket mindre och känns bra att man lämnat in PA dessutom.

Sen bestämde jag mig för att jag skulle äta lunch i skolan för en gångs skull, men trodde det skulle bli äta själv när de andra drog till en datasal för att fixa resa elr nått. men när jag går till matan möter jag viktor, så fick honom att följa med mig istället. mycket trevligare än att sitta själv :)

så här ser iaf mina inlämningarna/proven/redovisningarna ut framöver:
v. 13 - Sv-redovisning (torsd.) Spanskabokseminarie (fred.)
v. 14 - Geografi-prov (tisd.), svenska inlämning (fred.) - dessutom ledig onsdag, torsdag
v. 15 - Engelska-redovisning (tisd.) - möjligen att jag åker bort redan på onsdag och tar ett lååångt lov ^^

sen efter lovet är det ca 5 prov inplanerade och några redovisningar, men är verkligen inte mycket kvar när man tänker på det. snart är det över och även om det känns hur lång bort som helst tror jag nog jag ska klara av det här ändå.