Minna

julstämning

Kategori: allmänt

ja, det syns ganska tydligt på jobb att det börjar närma sig december och jul. är ju ganska så mysigt ändå när man går runt bland alla julsaker. bara julmusiken som saknas nu kommer nog julkänslan riktigt börja smyga sig på..            
 
 

sjukling

Kategori: allmänt

gick upp tidigt idag, gick på jobb, men var ingen där när jag kom fram. stod inget på schemat om att jag elr chefen skulle vara på jobb och dessutom hade hon glömt telefonen på jobb så kunde ju inte få tag på henne heller. efter att ha väntat 25 minuter så gick jag då jag faktiskt fortfarande var sjuk och orkade verkligen inte.. precis när jag gått ut genom dörren så ringer chefen och frågar vart jag är. 
 
så går tillbaka, men pratar med henne och eftersom jag inte är pigg så bestämde jag mig helt enkelt att ta en ledig dag (även om jag eg ville stanna och tjäna lite extra) så jag kanske kan få friskna till. fick skjuts hem då chefen skulle till sjukhuset oavsett och då blev det lägga sig och sova ut ordentligt. vaknade 4h senare och då blev det gå till apoteket för att köpa nått mot hostan/halsont på morgonen och sen på affären för att köpa massa frukt samt lite mat för veckan. 
 
nu har jag verkligen dragit till med drastiska återgärder för att få bukt med det här känner jag, haha. sitter till och med och dricker the även fast jag verkligen inte gillar det (dock fick jag ett ok med kanel-smak i julklapp av chefen förra året). 

personalmöte

Kategori: allmänt

ja, idag var det dags igen, mitt andra personalmöte (mitt första var ju min första introduktion till alla på jobbet, samt på min 20-årsdag). känner ju skillnaden i att nu förstod jag ju faktiskt vad folk pratade om och även om det känns som jag inte jobbat där så länge så har det ändå gått ett bra tag och jag har kommit in i en hel del av det iaf. 
 
innan mötet fick jag också träffa kriss, som jag inte träffat på nästa två veckor pga sverigebesök och sen sjukdom.. så det var helt underbart, samt att han var snäll nog att hämta upp mig senare på kvällen för att köra mig till mitt möte också. så fick lite extra tid tillsammans och slapp kylan, stort plus! 
 
men nu blir det sängen när som helst, för min fria dag imorn blev inte speciellt fri. istället är det upp som senast klockan sex för att göra sig klar för ett extra pass på extrajobbet, men kan inte vara kräsen och tacka nej till pengar även om det känns som det blir överdrivet mycket i december. man får tänka långsiktigt, i januari så har jag ju för det första en vecka ledigt för att åka till sverige och sen är det väldigt mycket tomma fällt på schemat dessutom.. så ja, det är bara upp och hoppa som gäller!

fotoalbum

Kategori: allmänt

 
när jag kom hem från sverige så kom mina foton jag framkallat fram dagen efter jag var tillbaka. så idag när jag var på tuven bestämde jag mig för att köpa ett album att sätta in dom i. så det fick bli ett turkost med silvertext på framsidan. och nu har jag iaf börjat med att sätta in foton, nu är det bara tänka över om jag vill skriva dit beskrivningar och sånt. gjorde också två egna fickor (syns på bilden) på första sidan där några speciella foton fick ta plats.

sverigebesök - del 2

Kategori: allmänt

och på lördagskvällen bjöds det på fest, så behövs väl inte så ingående beskrivning kan man tycka, utan bilderna får tala för sig helt enkelt:
 

sverigebesök - del 1

Kategori: allmänt

stockholmsbesök hos sandra - shopping, utgång och tunnelbana
 
fika hos farmor och farfar, sen julfirande hos familjen pegel/lantz
 
 
så blir det lite skriftlig uppdatering här också, första dagen i sverige spenderade jag hos sandra i stockholm! så kul det var, först vart det lite tjejkväll i form av tjejsnack film och pizza. sen visste vi inte helt om vi orkade att gå ut, men vi kände att vi ville hitta på något (även om vi båda var jääääättetrötta) eftersom alla pojkar vi skrev med verkade upptagna, haha. så lite i protest gick vi ut och hade en riktigt härlig kväll ändå. dagen efter kanske man ångrade sig en aning då man vaknade för andra dagen i rad med bara 3h sömn plus en rejäl baksmälla..
 
men inge tid för det, utan upp och äta resterna av pizzan och sen packa ihop allt för att röra oss mot paulin och douglas som vi fick åka med till gävle. och så fort vi var framme där började släktträffandet då vi började med att följa med upp till paulins pappa och hans sambo, som jag inte träffat på säkert 6-7 år. även kusin erik kom inom en sväng då dom skulle iväg på hockey den kvällen (ja, jag blev lagom avundsjuk när jag hörde dom prata om det). när resan drog vidare blev det först stanna och sätta ljus på moster mariannes grav och sen bar det av hem till farmor och farfar för fika. väldigt mysigt och eftersom farfar inte mår jättebra kändes det skönt att få komma förbi och säga hej. 
 
det blev en kort, men trevlig, visit. sen efteråt åkte vi hem och firade lite jul. glögg, skumtomtar och julklappar. hade ju köpt en julnisse åt föräldrarna som dom kan ha uppe nu när jag inte kommer hem, så dom fick såklart öppna sitt packet direkt. medan petra fick nöja sig med att klämma på sitt, hehe. 

no internet

Kategori: allmänt

när jag kom tillbaka till lägenheten i tisdags så mötes jag av ett rum utan internet, väldigt irriterande måste jag då tycka. dagen efter så skrev jag och frågade vaktis vad problemet var då internet fortfarande inte kommit tillbaka när jag vaknat igen.. då sa han att det var problem med strömtillförseln och det skulle fixas någon gång under dagen.

så man var ju lagom uttråkad där ett tag, men tack och lov så vaknade rickard ganska så tidigt och jag komma och hälsa på. så fram till det var dags för jobb igen blev det umgås med honom, väldigt trevligt då vi inte umgåtts på väldigt länge.

update

Kategori:

vet att det vart stilla här nu några dagar, men har haft fullt upp under mitt snabb-besök hem till Sverige.

men nu sitter jag på tåget hemåt igen, så snart är jag hemma och har tid att lägga in lite bilder och berätta lite om resan. dock blir det nog inte förens imorn, nu längtar jag bara hem och att mysa ner mig i min säng som jag saknat så mkt.

myskväll

Kategori: allmänt

131112

Kategori: allmänt

jobbar på dom sista dagarna nu innan jobb, inte länge tills helgen nu och då blir det som sagt en långresa för att hälsa på lite i sverige!
 
bara två dagar kvar på jobb faktiskt, idag och på torsdag. måste ju säga att det ska bli skönt med några dagar ledighet. även om jag gärna hade haft en sån ledighet där jag ligger hemma och latar mig stor del av tiden, kanske antränga sig och pressa lite på gymmet. men ja, ska helt klart bli skönt att komma bort lite och att få se alla hemma i svergie, så jag ska inte klaga :)
 
och blir min sista långlediga helg fram tills efter jul faktiskt - så ja, man får njuta när man har möjligheten, för efter den här helgen så är det inte länge kvar tills det blir jobba varje dag.

nästa helg

Kategori: allmänt

sötaste vattenflaskan

Kategori: allmänt

titta vilken söt liten vattenflaska jag fick igår föresten! rosa och med en katt, kanske finns en anledning att jag proppade upp i huvudet när personen såg den? haha. men helt klart en gullig överraskning :)

071012

Kategori: allmänt

ja, förkylningen är fortfarande inte helt borta utan jag är helt täppt i näsan och spelar ingen roll hur mycket jag snyter mig för snoret verkar aldrig ta slut, fy! och eftersom jag sov hos kriss i natt så lyckades jag ju smitta ner honom, så han vaknade också med en snorig näsa, snacka om att man får dåligt samvete då när han för en gångs skulle inte är sjuk. 
 
men det går iaf åt rätt håll för min del och jag känner mig lite bättre iaf, förhoppningsvis är jag frisk innan veckan är över. jobbar ju bara korta dagar nu idag och imorn, sen är jag fri på fredag innan intensivhelg med 9h pass på lördag och 7h på söndag. så ja, hoppas verkligen att jag har energin tillbaka tills helgen börjar annars så kan det bli ganska så jobbigt det här.

experia go

Kategori: allmänt

ja, min gamla telefon har gett upp nu (batteriet är helt urladdat) så tyvärr har jag blivit tvungen att lägga ut lite extra pengar på att införskaffa en ny mobil, men det har blivit en ganska rejäl uppgradering. det blev en experia go, satsade på en telefon som kanske tåler lite mer och det som jag tror är en av de mer uppskattade funktionerna för min del är att den är vattentät!
 
den gamla telefonen har ju stått ut med en hel del vatten nu i sommar/höst när jag jobbat ute och när jag sprungit runt och vattnat hela dagarna, något som ledde till att den kunde strejka flera timmar innan jag kunde få den att bete sig som jag ville (i tillägg till alla andra små buggar). så är det ju en ny tele, så bättre grafik och bättre teknik jämfört med den gamla helt enkelt.
 

sängliggande

Kategori: allmänt

jadu, efter att jag kommit hem och fått mig en natts sömn inför min ledighet så vaknade jag heeeeelt igentäppt i näsan plus helt förstör i huvudet, tydligen hade inte förkylningen släppt utan den tog bara några dagars ledighet. med andra ord har jag legat hemma i sängen i två dagar, med ett undantag för en shoppingtur in till kongsberg tidigt på lördagen eftersom elgiganten (i notodden) fortfarande inte fått in telen jag väntat på i två veckor. 
 
förkylningen är väl inte helt borta egentligen och skulle ha haft två dagar till att kurera mig innan det var dags för att gå på jobb igen, men så hörde sig chefen från mitt extra jobb av sig och frågade om jag kunde ta en kort pass på morgonen imorn och när man är desperat efter pengar så är man. så nu har jag städat ut så mkt av bacillerna jag klarat och dessutom tagit en rejäl dusch för att friskna till lite så jag kommer upp imorn. 
 
men lite skönt ska det faktisk bli att jobba igen, sjukt tråkigt att vara ledig när man inte har energi nog att gå utanför dörren, elr knappt komma upp ur sängen. har bara kikat serier i flera dagar och delvis tappat lite dagsrytm, då jag har sovit när jag äntligen klarat av att göra det. tagit mig igenom lite nostalgi och titta klar på sista två säsongerna av "fresh prince in bel air" och även börjat på två nya serier, "new girl" har jag tittat igenom hela första säsongen av (och tyvärr så fanns det ju ingen mer säsong ute att se, buhu. GRYM serie för övrigt om nån vill ha tips!) och nu har jag precis börjat på grimm. planen var ju eg. att jag skulle ha tagit min hårddisk till kriss när jag var där i torsdags så han kunde lägga över några av alla serier jag har i "läxa" att se, haha, men eftersom jag glömde den och jag inte orkat ta hem något nytt så hade det som jag redan införskaffat tidigare få duga helt enkelt. 
 
på tal om dålig dagsrytm: pannkaksmiddag klockan 1 på natten

onyttigt men underbart

Kategori: allmänt

nu har jag längtat och längtat och läääääängtat efter kycklingkebab från hörnet här nere, men eftersom jag har försökt att spara så mkt pengar som möjligt så har helt enkelt snabbmat inte funnits med på listan över rimliga utgifter. men nu har jag inte ätit det sen min inflyttningsfest (alltså 4 månader!) och har skött mig bra hela oktober med utgifter, så nu var det dags. och gud så gott det var, underbart.

6 månader

Kategori: allmänt

 
efter jobbet så blev det en sväng hem och duscha, sen kom kriss och hämta upp mig för en myskväll hemma hos honom. och eftersom han var ledig idag så låg vi bara i sängen och mös idag fram tills jag skulle på jobb, otroligt att det gått hela 6 månader sen våran första "dejt" idag, tiden bara flyger förbi <3