Minna

off to work

Kategori: allmänt

dålig dag

Kategori: allmänt

först och främst en förklaring till varför jag inte bloggat, min laddare har nämligen pajat och senaste dagarna har jag bara kunnat vara inne på datorn när det var nödvändigt för att batteriet skulle räcka. därav inte lagt energi på att hinna skriva något för jag inte haft tid att skriva nått vettigt känns det som.

och det har delvis att göra med varför min dag idag var så dåligt. egentligen skulle jag få min nya laddare jag beställde idag, men efter jag gått till posten och betalat den för att sen gå hem och använda den så gör jag världens roligaste upptäckt - det fanns ingen output som passade min dator som nu var död efter 3 dagars snålande på batteriet. jag fick alltså gå tidigare mot jobb så jag skulle hinna köpa en adapter på elgiganten innan jag började jobba, alldeles för mkt pengar i onödan när en hemsida inte skriver vad som ska i informationen på en produkt..

sen så vaknade jag klockan sju (två timmar för tidigt I might add) med världens mensvärk, smärtstillande började verka lagom så jag somnade 5min innan mitt larm för att vakna igen. utöver det så är rickard i sverige till måndag och den andra killen jag börjat umgås med drog till sverige idag för att vara borta resten av veckan. dock nått positivt i den hela, han kom förbi en sväng igår kväll innan det var dags och sova, så satt och pratade 1-2h vilket var trevligt iaf :) Och jag jobbar maaaassa den här veckan så jag får inte någon tid att slappna av heller.

men bara bita ihop, saker är ju påväg mot rätt håll. vädret är fint, nu har jag lyckats ordna så jag har en fungerande laddare, det är en dag närmare till pojkarna kommer hem och tills jag får vara ledig igen. så har vi ju lite annat på listan, men lite längre fram så tar lite lång tid innan det märks av. men det ser ut att gå mot ljusare tider iaf.

trött elr inte?

Kategori: allmänt

svårt att bestämma mig om jag är trött fortfarande. är i vartfall vaken och mitt tidigare försök att somna om gick inte sådär jättebra. men brukar ju kunna vara såhär efter att man fått sig ett pass på gymmet - antingen är man helt död dagen efter elr piggare än vanligt. jag gissar på att piggare passar bättre in på mig i dagsläget, men nu börjar sömnigheten krypa sig på igen så ska ge sömnen ett försök till. trodde jag skulle behöva jobba extra, men ser ut som jag får sovmorgon fram till 14.00 då jag måste börja fixa mig innan jobb. så en timme till i sängen kan ju knappast skada, haha.

och tror ni inte jag får meddelande om extra jobb precis när jag tryckt publicera? haha. blir jobba klockan tolv så vi säger väl sovmorgon till 10.30 ist då.

that's why!

Kategori: allmänt

jobb, jobb, jobb

Kategori: allmänt

kan ju förövrigt meddela er om att min vecka är full med jobb den här vecka. minst ett pass per dag står på schema och vädret ser ut att bli bra senare i veckan så kommer nog vara fullt upp och jag kommer nog minst sagt vara sliten när veckan är över! men ska nog gå bra, ska också försöka få in lite inlägg här också så det inte blir helt tomt :) nu ska jag byta om och gå ner en sväng på affären innan jag rör mig mot jobb för att starta den här veckan.

210512

Kategori: allmänt

trött och sliten är vad jag är, med andra ord har det blivit massa slappa nu under lediga helgen, blir ju jobba nånstop fram till måndag nu! dock hunnit med lite i helgen, filmkväll på fredagen, på lördagen drog rickard till sverige så då blev det städa och fixa lite på rummet och sen på kvällen blev det sova borta. söndagen har jag bara tagit det lungt, det mest produktiva jag gjorde var att laga mat och sen på eftermiddagen lagade jag äppelpaj. så mest slappande med andra ord, men skönt har det varit!

serietittande

Kategori: allmänt

'
haft ett flertal serier jag följer och tycker är riktigt bra, men blir så drygt när avsnitten inte kommer ut regelbundet och därav har jag slutat titta på många. men eftersom nästan alla har elr snart kommer ha säsongsavslutning (vilket jag kom på idag) så har det blivit tagit hem iaf de sista avsnitten i två serier så jag har lite att njuta av nu till ledigheten, nämligen once upon a time och the bing bang theory och blir det inge planer till helgen har jag två till serier där jag har maaaassa missade avsnitt som jag kan ta igen.

160512

Kategori: allmänt

lyckades ta mig igenom ett 10h pass idag otroligt nog, men sista två timmarna gick segt och hoppades bara på att få besked om att jag skulle få gå hem tidigare. men timmarna tickade till slut förbi och nu är jag hemma, även två krukor med hyacinter rikare. riktigt skrikrosa och luktar underbart, passar på att sno med sig sånt man vill ha när det ändå ska ner i soporna annars, haha.

annars då? planerna på att festa lite ikväll verkar dock gå till spillo. elr ja, inget är ju bestämt förens rickard slutar då jag vet om jag kan hänga med honom om han bestämmer sig för att ta en tur ut. men annars blir det väl hemma, kan ju vara bäst eg då vädret är allt utom fint och kan vara skönt att kunna njuta av ledigheten imorn. men ja, allt märks sen, för blir det fest så är jag på helt enkelt. alldeles för länge sen nu!

150512

Kategori: allmänt

good news! idag hade som äntligen fått in det där startpaketet till telefon, så inom loppet om 24h kommer jag ha ett norskt nummer, behåller dock de svenska så länge jag har pengar kvar så kommer jag berätta det norska när jag börjar använda det.

annars så har jag lite fullt upp framöver då jag kommer att jobba mer än tänkt (10h imorn!) och det kommer nog resultera i lite dålig bloggning någon/några dagar. hoppas dessutom att det blir lite festligheter imorn eftersom det är dagen innan 17 maj och dessutom har många fått lön idag dessutom. om då fallet är att jag festar kommer jag troligen vara trött och seg hela dagen imorn. men helgen ser det ut att bli ledigt och det ser jag fram emot, ska blir skönt att vila ut sig lite.

"det kommer imorn"

Kategori: allmänt

börjar bli riktigt trött på det här med att skaffa telefonnummer. gick till ica varje dag förra veckan och frågade om de hade fått in startpaket. elr ja, inte onsdagen då vi fick besked på tisdagen att de skulle troligen få in paketen på torsdagen. men varje dag har dom sagt att det kommer senare idag eller att det kommer imorn. så nu, en vecka efter jag gick och frågade första gången, så har dom fortfarande inte fått in några startpaket!

och vad fick jag får respons? "dom kommer in imorn" suck.

aja, ska blåsa håret (inte för det eg. behövs då det är storm ute, nog för att blåsa mitt hår tort på en 30min promenad granterat) och sen sminka mig lite snabbt, så bär det av mot jobb. sen får vi se vad som händer efter, antingen blir det gym elr så blir det filmkväll. men det återstår och se.

sängläge

Kategori: allmänt

då var jag hemma efter filmkväll och sleepover, känner dock att det behövs lite extra sömn så kryper nog ner i sängen en liten stund till innan det blir frukost. satsar på att laga pannkakor idag tror jag, inte helt fel sådär på morgonen.

130512

Kategori: allmänt

god morgon!

idag vakna jag helt klart mer utvilad än igår, fortfarande lite trött, men känner mig lagom pigg ändå. precis kommit ut ur duschen och snart blir det kila in i köket för att hämta sig lite frukost. sen väntar en heldag på jobbet, måste dock säga att jag hoppas det blir lite lugnare med folk idag jämfört med igår då det verkligen var kaos! vi var tvungen att be folk att gå vid stängning för det fortsatte komma in folk efter kl sex.

annars blir det nog en bra dag, hoppas vädret håller i sig och sen till kvällen blir det umgås med lite folk och troligtvis sova borta. men vi får se sen hur det blir med det helt enkelt.

120512

Kategori: allmänt

hemma igen. mådde så dåligt på jobb att jag var tvungen att åka hem och sova 2h, så snart ska jag iväg igen. lite piggare är jag iaf, men fortfarande trött iaf. men ska tillbaka och jobba 3h till och bara hoppas på att allt går bra. sen blir det sova igen!

god morgon!

Kategori: allmänt

här kan vi snacka dålig morgon dock, tror jag har fått totalt 3h sömn i natt varav 1h den senaste timmen bara. känns inte jätteroligt att jag snart ska iväg och jobba 9h.. plus att rickard har fortfarande inte kommit hem efter att ha vart ute i natt för han bestämde sig att gå på efterfest och sen sova borta, inte jättekul när han har nyckeln till lägenheten.. önskar jag bara kunda krypa ner under täcket och gömma mig några timmar till, usch.

ensam kväll

Kategori: allmänt

bestämde mig för att ta en hemmakväll istället för dra iväg ikväll, blev alldeles för mkt krångel angående nyckeln som jag inte orkade ha att göra med och därav bestämde jag mig för att skjuta på kvällens planer. så vad ska jag underhålla mig med istället? lyckades hitta några lakan i den färg jag ville ha till soffan så ska alltså byta tyg på den idag, så köpte jag även hem silvershampo+balsam som jag ska prova mig på. hoppas, hoppas på att det funkar!

110512

Kategori: allmänt

blev lite sovmorgon idag, dåligt väder idag igen så kände inte för att ta en extra promenad idag. så vad har jag underhållit mig med? först sov jag 1h extra sömn, sen bara tagit det lugnt. ritat klart min kalender och skrivit in mitt schema för det kommande tre månaderna, samt räknat lite på lön.

nu är det mat på g, sen blir det fixa sig inför jobb. får se på kvällen om det blir hem ett tag efter jobb elr om jag drar vidare ut på äventyr direkt efteråt.

sov gott!

Kategori: allmänt

ligger och väntar på att rickard kommer hem från gym samt kikar lite film och klickar på internet. humöret börjar bli lite bättre nu när mobilkrånglet löste sig, så hoppas på att imorn blir en bra dag. måste visserligen stå ur med ett 7h pass, men kanske drar iväg och kikar lite film hos en kompis sen så det finns ju att se fram emot. om inte så tar jag yttligare en lugn dag och satsar på att rita lite, nämligen lite projekt att börja jobba på inför nya rummet nu!

men nu: sängen. och hoppas rickard kommer hem så han inte väcker mig när jag väl somnat

mobilkrångel

Kategori: allmänt

inte haft en fungerande mobil på hela dagen. verkligen jobbigt eftersom det inte alls funkar att vara utan mobil för mig, inte för att jag är beroende av att ha den på mig hela tiden utan just för att jag och rickard måste kunna få tag på varandra om vi ska kunna komma in i lägenheten. jag kan visserligen låna mobil och höra av mig, men när han är ute och vill in finns det ingen möjlighet för han att nå mig. så att mitt nummer bestämde sig att lägga av idag har vart ett rent helvete!

så med andra ord bestämde jag mig att jag skulle ta kontakt med support och ta reda på vad felet var, detta gör jag aldrig om det verkligen inte är akut. men tror ni att jag får skicka iväg min fråga? nej, självklart inte! det räcker inte att jag har ett nummer registrerat hos dom, jag måste också ha ett lösenord (som jag FYI inte har! kom ihåg att man skulle registrera sig när man fick hem papprena för att få tillgång till alla onlinefördelar, något jag sket totalt i och därav inte har något lösen). med andra ord så kunde jag inte få tag på support för att få hjälp ens!

provat alla sim-kort vi kunde hitta här inne i rummet i desperation om att få något av dom att funka så jag blev kontaktbar igen. men inget av dom ville funka, då var det ca 3-4 olika typer av abonnenter vi provade dessutom. tror ni jag vart aningen irriterad?

men sen det ironiska var att när jag började skriva detta inlägg (såg liiiiiite annorlunda ut från början, haha) så plingar det till i mobilen och ett sms trillar in. så dubbelkollar genom att skicka sms till rickard och ringa vilket nu verkar funka. bara hoppas det håller i sig! men oavsett, nästa vecka ordnas ett norskt nummer så kanske det blir enklare att lösa krångel med.

pissigt

Kategori: allmänt

går inge bra för mig idag. först skulle jag iväg och handla tyg till min sogga, men finns ingen bra tygaffär här och det enda billiga tyget jag fick tag på var fel färg så måste köpa nytt sen.

min mobil, elr rättare sagt halebop, har slutat funka. detta ställer till extrema problem då jag och rickard MÅSTE kunna få kontakt med tanke på att vi delar nyckel och porten låser sig så man kommer inte in i byggnaden ens. jätteroligt när jag försökt ordna nummer hela veckan med det finns inte att få tag på startpaket någonstans..

och snart ska jag gå till jobb i spöregnet. inte nog med att jag ska ta den där 35-40min promenaden i regnet, sen ska jag ju faktiskt jobba ute i 5h också. snacka om dålig dag.

inför flytt

Kategori: allmänt

ordnat så jag fick det rum jag ville ha, yes!

fanns två bra rum att välja mellan - det jag ville ha och ett annat som har varit två rum men som dom slagit ut en av väggarna i så det nu är två rum men med ett stort valv i mitten så det knappt är någon vägg emellan. hade valt rum två om det inte var så att det fortfarande är två dörrar in till rummet (en på varje sida valvet) och sen så var det ganska slitet. men utöver det var det fint och bättre utsikt plus att man kommer lite ifrån huvudgatan så på de kvällar de är fest så låter det inte riktigt lika mkt kan jag tänka mig?

men iaf, valde det rummet jag hade ögonen på, tror det kommer bli bra och är riktigt nöjd! nu saknas det dock lite prylar till rummet. tack och lov får jag ju besök i början av nästa månad av syster som ägen en bil, med andra ord blir det lura henne på en liten tripp till ikea, haha. sen så blir det också införskaffa en tv. listan skulle kunna vara jääääättelång över saker jag vill ha och inreda med, men budgeten är inte jättestor och jag blir nöjd för det lilla.

så nu är ni säkert nyfikna på vad jag tittat ut och vill ha till mitt rum? visste väl det! här är dom tre sakerna som ska försökas inskaffas så fort som möjligt (tv:n kan bli annan än den på bilden, men blir det köpa nytt lutar det mot den)

tv:bänk från IKEA
soffbord från IKEA
tv från NetOnNet

080512

Kategori: allmänt

då var det snart dags för att gå på jobb igen. sovit ut ordenligt idag när jag var hemma i min säng igen och var nödvändigt eftersom jag och rickard var uppe på gym ganska så sent igår vilket ledde till att man inte kom i säng förens sent. men ja, börjar man inte förens sent på eftermiddagen så är det ju helt okej ändå, haha. och måste ju säga att jag vart ganska effektiv även om jag sovit lite längre än vanligt - handdukar är tvättat, allt smuts undandiskad och hunnit laga två olika maträtter så nu slipper vi ställa oss och laga mat ikväll vilket gör att jag kanske kan följa med upp på gym ikväll igen.

föresten får jag troligen besked angående vilket rum jag kommer få till nästa månad när det börja bo själv. håller tummarna på att priset till det stora är ledigt så blir det kika runt lite efter lite att inreda med, får jag det lilla rummet blir det inte så mkt plats att göra det fint tyvärr..

inköp

Kategori: allmänt




filmkväll

Kategori: allmänt

kom nyss hem efter en filmkväll. till en början gick det väl inte sådär jättebra för vår det, först tänkta vi kolla på tha fast and the furious men filerna var felkodade, så då bytte vi till pirates of the caribbean och efter väntat en kvart på att få över filmen på usb visade det sig att den inte fungerade på tvn.. så ett sista försök och då blev det the dark knight, var lääängesen jag såg det och glömt bort hur bra heath är i den filmen. helt sjukt!

avslutade kvällen med att somna till the big bang theory, riktigt mysig kväll faktiskt. nu blir det frukost så får vi se om jag ska ta en tur upp på gymmet eller om jag ska stanna hemma och bara ta det lungt.

060512

Kategori: allmänt


helt utslagen hela natten, skönt att sova ut ordentligt. dock är jag fortfarande trött, men kan inte sova bort hela dagen direkt heller. snart blir det ordna frukost och sen väntar gym, så får vi se vad kvällen har att erbjuda.

050512

Kategori: allmänt

tog mig igenom en låååång dag på jobb men till slut så var den över och så fick jag ju faktiskt skjuts hem så inte så mkt att klaga på. när jag kom hem stod rickard att laga mat, så för en gångs skull slapp jag det med. så eftersom jag kunde komma hem och vila orkade jag också följa med upp på gymmet idag. ska försöka få in ett pass imorn med, sen blir det ju jobba kväll nästa vecka så får se om jag får in något morgonpass då, vore skönt för både kropp och själv att fortsätta med det nu, man märker verkligen när fomen är borta..

annars så är jag hemma själv ikväll, egentligen skulle jag och rickard ta en tidig kväll för att orka upp tidigt imorn i hopp om att väderprognosen om -2 grader och snö inte kommer slå in, men när vi gick hem från gym så passerade vi förbi baren där rickard jobba och tydligen var han uppskriven för jobb ikväll. så därav är jag hemma ensam. men ska väl göra ett försök att sova snart ändå, sen blir det släppa in rickard om några timmar.

god morgon

Kategori: allmänt

inte bra att komma i säng sent, man blir så trött dagen efter.. men uppe och vaken är jag iaf, somnade nästan i duschen dock, haha. sen fick man ju en annan trevlig överraskning inne på toan som jag börjar tröttna på. en av killarna går och pissar, och visst jag kan stå ut med att dom lämnar locket öppet efter spelar mig ingen roll, men att den här killen verkar glömma bort hur man spolar under nätterna är inte det roligaste.. att det ska vara så svårt att trycka på en knapp?
men ja, nu trycker jag i mig lite frukost, sen blir det fixa sig och sen jobb i 9h. wihooo! elr ja, ser nog mer fram emot att jag slutar så det blir leeeeedighet!

nu väntar sängen

Kategori: allmänt

idag har min dag bestått av jobba och titta film. ungefär iaf.

fick hoppa in lite tidigare på jobb än vanligt och hade en sju-timmars dag på jobb. men fanns mkt att göra och vädret höll sig relativt bra så tiden rullade på ganska bra. sen slutade jag vid fyra, gick hem och vilade lite, snart kom rickard hem från jobb och jag fick sms angående filmkväll. rickard drog vidare på bio och jag blev upphämtad för att kika film hemma hos en kompis. vi såg ju the avengers här om dagen och ingen av oss hade sett thor, alltså tog vi oss igenom den och sen blev det kika halva clash of the titans för det var det enda acceptabla på tvn.

nu: kvällsmacka och sen sängen!

titta film

Kategori: allmänt

blev bio igår som sagt, the avengers, och den var riktigt bra faktiskt! dock har jag ju varken sett hulken elr thor så vi tänke åka hem och kika på någon av dom men eftersom det var fotboll på tv var tvn redan bokad, men trevligt att umgås och lära känna lite nytt folk. runt tolv fick jag skjuts hem och sen bara rätt i sängen, filmkvällen planerade vi om till idag.

men kände mig inge pigg idag, seg på jobb och började få huvudvärk ganska så fort efter jag vaknade och den ville inte riktigt släppa. med andra ord blev det skjuta fram filmkvällen till imorn istället. elr ja, blev lite filmkväll för mig iaf, kollade på en film med rickard nyss istället och funderar på att kolla på sherlock holmes filmerna för har jag faktiskt inte sett dom än, bara delar av första liksom. så ja, det blir filmkväll för mig själv ikväll ist för med sällskap helt enkelt.

The avengers

Kategori: allmänt

nu är det bestämt vad det blir för film, kör på the avengers, får se vad jag tycker om den. hade min tvivel, men nu har jag sett trailern och tror nog den kan vara ganska bra ändå. blir 3D dessutom, och tror det är en sån typ av film det kan vara kul med lite extra effekter.

020512

Kategori: allmänt

tagit det lugnt hela dagen idag bara, sovit ut ordentligt. sov närmare bestämt 12h och sen vilade lite extra på dagen efter en promenad i solskenet. nu har jag ätit mat och bakat lite, snart fixa sig innan folk slutar jobb och sen blir det bio på kvällen. ska helt enkelt ha en lugn kväll och ladda batterierna inför jobb imorn!

fest före sömn

Kategori: allmänt

det blev lite festa för min del igår ändå, elr jag tekniskt sett idag då rickard slutade jobb strax efter halv tre och hörde sen av sig till mig för att släppa in honom så han kunde byta om om dra på fest. när han väl bytt om och gått gick det ca 2min innan han ringde igen och frågade om jag ville följa med då han skulle hem till en gemensam kompis. eftersom det ändå är omöjligt att sova när bilarna åker upp och ner om nätterna (samt att huset låg på ca 30min gångavstånd) så bestämde jag mig för att tacka ja.

stress fixa sig och sen bar det av på efterfest, även om jag ver nykter. hade iaf en riktigt trevlig kväll och blev där ca 3h innan jag gick hem för att försöka sova. dock somnade jag inte förens närmare sju då rickard kom hem och la sig han med. så somnade lagom tills det var fullt solsken och klarblå himmel haha.

sov lite till och från, klockan halv tio var det dock bara upp och hoppa för att tvätta bort sminket och sen börja ordna sig inför jobb. trots de få timmarnas sömn gick det helt okej. dock vart kvällens planer på filmkväll inställda då personen jag skulle hem till inte skulle komma hem förens närmare elva. men tror nog det är bäst så, först tänkte jag att jag skulle passa på och ta chansen att gymma, men jag kommer nog somna snart så det får bli imorn på dagen eftersom jag är ledig. på kvällen väntar bio i kompensation för den inställda filmkvällen, får se hur kvällen slutar och vad vi hittar för kul att titta på.