Minna

tionde dagen på jobbet

Kategori:

idag gick det ganska så fort på jobbet, mindre än hälften kvar nu :D gillar vädret, så hoppas det håller i sig. gillar inte förkylning, så den hoppas vi släpper. efter jobbet blev det en tripp till köpis för att införskaffa lite nya underkläder. rea äger är allt jag har att säga! lyckades få tag på 10 trosor för 300 kr, typ dubbelt det jag hade räknat med :O skönt med lite nytt, behövdes verkligen. nu är det bara jean-shorts som står kvar på inhandlingslistan, sen så blir det av att spara lite igen. får se om jag fixar håret när skolan börjar elr om jag bara låter det vara nu. skulle vara skönt att slippa extra utgiften. måste börja ha kolla på pengarna nu igen, typ tappat kontrollen helt. ligger back varje månad. inte bra.

funderar också hur jag ska göra med lacoste skorna. skulle verkligen vilja ha dom och är ju farmor som betalar´, så borde liksom passa på. men kommer jag stå ut med ett par vit/rosa skor? beslutsångest. och måste bestämma snart innan dom tar slut.

midsommar helgen över

Kategori:

hade riktigt trevligt hos pontus på midsommar. kändes verkligen som midsommar, för ovanlighetens skull. jag vart dock en aning sen eftersom att jag ville sova ut och det tog längre tid att göra kransen än jag beräknat. men han tid lagom tills vi skulle fixa midsommarstången. aldrig gjort det förr trots att jag firat midsommar massa många gånger. riktigt kul :) sen var det mat, dans runt stången, mer mat och badtunna. en mycket roligare kväll en förväntat som slutade i att jag sov kvar i tältet med pojkarna ist för att cykla hem som planerat :p

på morgonen vaknade jag vid nio, låg och smsade med rickard ett tag. sen vid halv elva vaknade pojkarna till lite, så låg vi och drog oss ett bra tag innan vi gick upp. satt och umgicks ca en timme innan jag drog hem och snrax efter jag kom hem så började kvällen ta ut sin rätt. för första gången var jag verkligen bakfull, illa-mående som bara den och helt bort. klarade mig från huvudvärken, men efter att jag lyckades trycka i mig några mackor så lyckades jag somna, kan vara därför jag slapp ont i huvudet.

så det bestod stor del av min dag av, att sova. gick och la mig igen vid tio tiden, sov till två då rickard ringde. gick ut och satte mig för att inte störa dom som var inne och sov. blev dock mycket längre samtal än förväntat, gick inte in och la mig igen förens vid fem :o inte van vid att prata i telfonen, och ännu midre van att prata i telefon länge.

nu ska jag byta om och lägga mig ute i solen, hoppas på att jag kan få lite färg. redan fått tre fula brännor så måste anstränga mig så jag kan bli av med dom. så hoppas vi att vädret håller i sig resten av veckan :)

me <3 sleep

Kategori:

hah! för förstå gången på länge lyckades jag sova en hel natt. elr ja, fran 1.30 till 5.20, men det är en hel natt i mina ögon. sen blev det lite till och från fram till tio då jag gick upp. efter det blev det ca en timme slapp vid datorn och nu är det lite blandat med fix innan jag drar till pontus, sitta vid datorn och springa runt bara för att glöma bort vad jag precis skulle göra. men nu är det bara naglarna och kransen kvar, sen så tar jag cykeln och drar vidare. kunde ju dock ha fått vart lite bättre väder..

en nattpromenad på landet

Kategori:

för ovanlighetens skull så ringde inte rickard mitt i natten, utan vid elva i stället. så nu har jag vandrat omkring och pratat med han i ca 1,5h. trevligt, trevligt :) dock fick jag veta att hans kompisar inte kommer åka hem till gävle förens den 15e så kommer alltså få vänta en vecka längre innan jag får åka till norge. om jag nu inte betalar hela resan ner.. blir nog illa tvungen att vänta :( det gillar vi inte!

slut på vecka två

Kategori:

nu är det så att jag var duktig och skrev ett inlägg igår, men min dator var inte lika duktig. istället för att publicera det så la datorn av. så ni kanske förstår att den datorn, datorn hos mor, inte funkar att använda internet på. vilket resulterar i att jag inte skriver nått när jag är hos mor.

i alla fall, ännu en vecka på jobbet över. skönt med fint väder, känns bra att få vara ute lite. lyckades bränna mig på ena axeln och lite på ett av låren, annars har jag klarat mig. dock har jag fått väldigt bruna armar och lite smått bruna ben, dock ingen snygg bränna på benen eftersom att våra shorts är ganska så långa. annars så har det inte hänt nått intressant på jobbet direkt. typ bara legat i en sandlåda. dock en dag fick vi faktiskt springa och dela ut lappar på skolvägen/harbo/trädgårdsvägen. stor variation här ;)

på fritiden har det typ hänt lika lite intressanta saker. köpte dock en mobil i måndags, en samsung s5600. faktiskt nöjd, även om samsung inte är mitt favvo-märke direkt. men mycket bättre än förväntat i alla fall. i tisdags blev det typ gå hem och ta det lugnt, hur slut som helst! plus att jag sov jättedåligt, vaknade hela tiden och tog massa tid att somna om. när det väl var dags att dra till jobbet kände jag hellre för att stanna hemma. onsdagen såg väl ungefär lika ut. blev dock sola direkt efter jobbet, laga mat sjäv eftersom att mor åkte upp till regnsjö en dag tidigare och sen slappa nån timme innan det vart dags att sova.

idag har vart relativt händelselös. hade bett rickard att inte ringa nåt inatt utifall att jag skulle sova lika dåligt igen. så fick sova i fred, även om jag inte sov mycket bättre än kvällen innan. masa sig upp ur sängen och drog till jobbet. skönt väder och ganska så lätt jobb. dock ansträngande om man inte klarar värmen. sen fick vi sluta en timme tidigare eftersom att det blir ledigt imorn. skyndade mig hem och rensade ut garderoben lite samtidigt som jag packade inför helgen hos far. drog förbi en sväng hos farmor och farfar för att önska dom en glad midsommar (och få lite pengar) och sen hem och vänta på att pappa skulle sluta. nu blir det bara slappa och slöa, väntar på att maten ska bli klar, sen ska jag sova :D sjukt att jag längtar efter att sova när klockan bara är strax efter nio x)

getting ready for work

Kategori:

typ uppe onödigt tidigt idag eftersom min mobil har fått yttligare ett fel, man kan inte öppna mms. elr kanske bara var just det där mmset. men gjorde inte mig nått. trots att jag sov ovanligt lite. gick och la mig halv tio ungefär, sov till havl ett. strax efter det ringde rickard och efter att vi pratat ca 20 min så kunde jag inte sova. lyckades somna tio minuter, sen låg jag uppe tills klockan var tre, helt klarvaken! :O men lyckades somna ett tag till, så som sagt blev det gå upp onödigt tidigt för att hinna öppna mitt mms på internet. menmen, nu har jag mmset och är dags att göra sig redo för en lång dag på jobbet. och förhoppningsvis känner sig pappa piggare idag så att vi kan köpa mobil till mig :) var inget fel med han, bar lite ovanligt högt blod-tryck, men kunde ju definitivt vart mkt värre. dock blev han tvingad att ta sjukledigt idag, undrar hur det går för han. tror knappast att han bara ligger hemma och gör inget.

första helgen efter första veckan på jobbet

Kategori:

började dagen igår med att dra ut och springa en sväng. sprang till åbyvallen och gick sedan tillbaka. väl hemma så blev det lite sit-ups och andra övningar, måste komma i form! känner att det skulle vara perfekt om jag kan få upp konditionen tills jag kommer till norge för jag kommer inte ha någonting att göra när rickard är på jobbet, så skulle vara perfekt om jag kunde träna medan han jobbar. och är ju massa mkt backar att springa i så kommer ju bli lättare att bygga benmuskler då (y) men i alla fall, efter att jag sprungit blev det duschen och sen sakta göra sig ordning inför kvällen hos malin som fyllde 18 igår! :D en riktigt trevlig kväll även om jag inte känner mig så social när jag är omringad av nytt folk. men det var helt klart en grym kväll med mat, kubb, bibeln, karaoke och massa annat kul!

idag så blev det sova sent eftersom att jag fick ett fylle-samtal nån gång vid tre-tiden, kände att jag behövde sova ut lite efter det. gick upp vid tolv, tog mig två mackor och sen bar det av till pappa. när man kommer hit så hittar man en fred perry tröja hängande inne i rummet, då har monica vart så snäll och köpte den åt mig eftersom att det var rea på dom igår. förstår inte vad den där bilden av "elaka styvmor" ska passa in, stämmer definitivt inte in på monica! sen fick jag höra att pappa inte mådde så bra, hade hög puls och spänningar över bröstet så efter att han ringt och pratat med någon läkare så vart han rådd att åka till akuten, så nu är han och monica där. hoppas allt går bra, skulle vara förjävligt om det var nått allvarligt :(

resten av kvällen är oplanerad, men blir nog mest bara slappa. ska cykla hem till mor igen nån gång ikväll så att jag inte behöver gå upp så tidigt till jobbet imorn. då börjar vecka två på jobbet. förutom jobbet så blir det kanske krogen, slick, på torsdag (om ni är intresserad att haka på så såg till), midsommar firande hos pontus och sen får vi se vad resten av veckan har att erbjuda :)

vecka ett

Kategori:

första jobb veckan har innefattat stor variation på arbetet till skillnad från förra året då vi rensade sandlådor första två veckorna. dock gör det inte mig någonting att rensa sandlådor. ganska skönt att bara slappa och få betalt för det. men veckan har gått förbi ganska så fort i alla fall och nu är det bara tre veckor kvar.

blev ingen uppdatering igår för då drog jag direkt till köpis med pappa och kolla på mobiler. fick lite hum på vad jag skulle köpa, men vart dock pappa som köpte en ny mobil efter att ha fått ett grymt erbjudande av en über läskig försäljare, som för övrigt hindrade mig från att kolla på mobilder pga att han var på oss så mkt. och efter köpis-besöket blev det åka till farmor och klippa topparna, ser lite mysko ut, men billigare så i alla fall. 
idag blev det siba  igen för att kolla om jag missade något. sen gick jag och mamma runt för att jämföra lite eftersom att jag tänker köpa mobilen nästa vecka och vill hitta bästa priserna. och vad händer då om inte att min mor köper en ny mobil! aja, blir väl min tur nästa vecka, antingen en LG KP500 elr en samsung S5230, beror på hur snål jag tänker vara :p

och helgen får vi väl se vad som händer. enda planerat är kalas hos malin imorn och massa sova! det ska bli grymt skönt att slippa vakna klockan 06.00 varje morgon. bara ligga kvara att dra sig imorn som gäller, me like.  

tredje dagen på jobbet

Kategori:

vilket också betyder att halva veckan är förbi, sköönt! trodde dock att vi skulle få rensa sandlådor idag, men nejnej, vi fick gå omkring och sopa ingångar och runt cykelställ så att de kan köra med maskinen och spoa upp det imorn. ganska tråkigt arebete, plus att man blir trött av allt sopande efter ett tag. då föredrar jag nästan att rensa, det är mycket slappare (A) får se om det blir rensning imorn, för det verkar ju inte som om det ska regna, bara bli molnigt. aja, vi märker väl vad som sker. resten av dagen blir det nog bara slapa, för jag känner mig lite smått trött. inte van att behöva gå upp tidigt.

andra dagen på jobbet

Kategori:

började dagen med att rensa sandlådor igen, men eftersom att det började regna så spenderades resten av dagen åt att sopa, både källare och trappor. Hände diock inge kul direkt idag. Plus att jag var verkligen trött eftersom att jag hade sovit väldigt dåligt under natten. Vet inte riktigt vad resten av dagen har att erbjuda, men ska i alla fall bara vila. hade tänkt gå ut och springa en vända, men icke, evve körde nämligen på mig med våran "sopkärra" så får typ jätteont när jag har skorna på mig nu :(

första dagen på jobbet

Kategori:

allting gick bra idag på jobbet. skönt att göra nått om dagarna, även om man är för trött för att gå upp egentligen. men känns värt det när pengarna kommer in, så är bara hålla ut. men helt klart en skön dag, slapp och massa prat, så gick förbi relativt fort. nu får vi hålla tummarna att det rullar på såhär hela perioden och hoppas på att solen visar sig lite mer.

humörsvängningar på hög nivå.

Kategori:

usch, vad det här är jobbigt. ena dagen känns allt typ hur bra som helst, så händer nått och allt känns jättejobbigt igen och vice versa. orkar inte med det här. att hoppa fram och tillbaka mellan allt blir tröttsamt. vad ska känslor vara bra till egentligen? och så är jag typ för trött för att kunna hitta på nått majoriteten av tiden och idag hann jag inte hitta på nått för jag måste städa undan eftersom att jag åker till mor igen. blir närmare till jobbet då, så känns bättre att vara där. kanske är bra att jag börjar jobba den här veckan. kommer vara för trött för att orka bry mig. första veckan blir det typ jobba och sen hem och slappa/sova. så kommer säkert inte skriva så mkt här, men ska försöka. kan ju hoppas på lite roliga inlägg framöver.

födelsedagsfirande

Kategori:

tack vara det extremt dåliga vädret så blev kalaset hos bp flyttat in i huset. hade väl kanske vart lite roligare att kunna vart ute. då hade vi haft lite mer att hitta på kanske. men var en trevlig dag där man fick träffa lite gamla bekanta igen. blev mat, fika, frågesport och rätt eller fel. nu vet jag inte riktigt vad kvällen har att erbjuda, men tänker nog ge fan i alla ta mig utanför dessa dörrar, tänker inte bli mer blöt än nödvändigt :O så blir nog en filmkväll igen, kunde ju dock vart lite roligare om jag hade haft lite mer pengar på mobilen så jag kunde smsat lite med rickard som fick sitt norska nummer igår! kostar ju dock 1,25 kr per sms så blir ju inte alltför mkt skickande... men kul att kunna komunicera lite. definitivt en riktigt positiv förbättring :)

nu tar vi nya tag

Kategori:

typ jääätteglad idag, plus att jag har fått sova ut ordentligt och vilat upp mig. så nu ska jag äta frukost och sen hoppa in i duschen och fixa mig inför kalaset hos bp. får hoppas på en trevlig dag där, men det blir det säkert. :)

inte en så dålig kväll

Kategori:

glad att jag stanna hemma idag faktiskt. hade säkert haft kul om jag hade dragit ut med, det tror jag. men efter två dagar med korgen så kanske det är bra att ha en vilodag också. fast kan ju kännas lite mesigt att ligga hemma på skolavslutningen, men det skiter jag i. nu är jag glad, och jag tänker lägga mig i sängen och kolla på film och mysa resten av kvällen, så det så!

kunde det inte vart lite finare väder?

Kategori:

känns inte som om det kommer bli nå festa idag. hittar inge fest och det är inte direkt lockande att sitta i boulongern när vädret är såhär dåligt. usch, usch. får se hur det blir med det här. mina fötter klarar nog inte en till kväll egentligen. inte världens smartaste idée att gå barfota från slick till hemsta. ser ut som om nån har skärt bort huden på mina stortår och det gör oooont! sen så hade jag ju nya skor på mig till skolan idag, så har ju fått lagom med skavsår också (y) aja, vi ser vad kvällen får att erbjuda. om det blir bara vara hemma och slappa elr om det blir fest/krogen.

ja, för nu är det faktiskt looooooov!

Kategori:

lediga dagen igår blev riktigt fullbokad. vaknade tio, gick till bussen tio över tio. gick till mor och hämtade kläder inför kvällen. missade bussen till köpis så fick gå. sen missade jag bussen till fba så fick gå till pappa. blev dock ingen promenad med elin eftersom att direkt när jag kom innanför dörren hemma så frågade monica om jag skulle med henne och petra och shoppa, så hann bara sätta sig vid datorn och kolla upp hur det skulle bli med förfest på kvällen. sen bar det av till köpis där vi spenderade allt för mkt pengar, men kul att få lite nya kläder :) efter det blev det hem, hoppa in i duschen och börja fixa sig. dock så blev det lite stressigt, för skulle vara inne mkt tidigare än jag planerat. fick stress-fixa mat och packa, så skjutsade syster in mig till stan. tur att man har en snäll syster. så blev det lite mer fix hos linda och sen bar det av till brynäs för förfest. var lite segt i början, men sen kom det igång och vart riktigt trevligt :) sen så drog vi ner på stan och krogen. hade en riktigt trevlig kväll, hade dock gärna stannat kvar ett tag till på krogen. menmen, blir ju festa idag igen, så får väl köra slut på krafterna idag ;)

nu börjar festandet!

Kategori:

igår när man klev ut ur duschen så smsade marika och frågade om jag vill hänga med till krogen. så blev stressa på sig kläder och sen fick man skjuts in av pappa. väl inne så gick de andra och åt medan jag följde med som sällskap. efter det bar det av en svängis till old saint. hade ju dock inte så mkt att välja på eftersom att det var onsdag. tänkte gå till the jack, men där behövde man ju student-billjet för att komma in, så blev inget av med det. såg dock betilsson stå utanför och försökte hångla med nån tjej, fast såg inte ut att gå alltför bra för karln :p vi gick sen och mötte marikas mor och sen tog vi en sväng till bilagan för att kolla hur det såg ut och för att gå på toa. bestämde oss dock att inte stanna kvar där, utan åka till furuvik där det var tänkt att vi skulle hämta upp marikas lillebror som var på stolt och nykter. var ju tänkt att vi skulle planka från början, men så blev det inte. och marikas bror följde inte med, så blev en resa dit helt i onödan.
idag så får vi se om jag orkar gå ut och gå med elin, i så fall blir det promenad till forsbacka och hem igen. sen på eftermiddagen så dra man till linda och förbereder sig för att festa igen. först ska vi hitta förfest någontsans och sen blir det slick på kvällen :) får se om jag kommer till skolan bakfull på fredag :P

sommarlovet väntar runt hörnet :)

Kategori:

idag var sista lektionen som jag behövde gå på och fick veta att jag fick mvg i spanska. wohooo, mvg i allt i år igen :D elr ja, matte c var ett undantag, men det är utökade kurs så den räknas inte :p tyvärr så blev det ju molningt lagom till jag slutade så har inte orkat tagit tag i träningen än. ska dock gå ut och gå en sväng snart, så jag i alla fall fått nått gjort. imorn blir det sova ut eftersom att jag är ledig, sen så har jag hört att det tydligen kommer vara massa vasa-elever på slick imorn. blir lite sugen på att åka in, men då måste man ju ha nån som hakar på, nån som känner sig manad? :) sen verkar det ju inte gå alltför bra på fronten med att söka fest till avslutningen heller. får väl kanske nöja sig med att åka till boulongern och sitta där och umgås. men det funkar väl det med :) sen på lördag blir det kalas för bp, så om jag hittar nån att hänga med imorn så blir det fullt upp i helgen, men måste ju passa på och festa nu för snart börjar ju jobbet så då kommer jag typ inte orka det :o

slapp och slö

Kategori:

blev inte en speciellt produktiv eftermiddag idag inte. visst, har typ gjort 200+ situps, men då har det vart utspritt över typ fyra timmar så inte så bra gjort om man ser det så :p menmen, om man är trött så tycke rjag att man kan få ha en slapp dag ibland och känner att jag inte orkar mkt alls. nu ska jag titta klart på the mentalist, göra några fler situps, och sen göra mig redo för sängen. låter riktigt lockande.

nu är det äntligen över!

Kategori:

hade sista saken som betydde nått idag, en extra text att göra på spanskan. tror att det var steg tre's skrivuppgift på nationella. ovanligt att som återanvänder saker på våran skolan då x) aja, hoppas väl på ett mvg nu, men ska inte vara alltför säker. vet aldrig hur det blir när jag har gjort ett spanska prov nu för tiden. men vi håller tummarna och hoppas på det bästa. hoppas, hoppas, hoppas! sen efter spanskan blev det en håltimme innan naturkunskapen där vi hade en kort frågesport och sen blev det labb för grupp två, min grupp alltså. dock inge ansträngande direkt. fick gå omkring i muséet och svara på lite frågor. jag, malin och marika blev klar först, så fick sluta 12.05 ist för 12.30, sköööönt! sen blev det hem, packa och sen ta fram cykeln för första gången. cyklade och lämna mina kläder och dyligt för resten av veckan hos far och trotsade motvinden och cyklade tillbaka till mor. men sen gav jag upp. stannade hos mor och åt lunch och väntade på att pappa skulle ut på leverans så jag kunde få skjuts hem med datorn och efter en lite omväg fick jag också skjuts till köpis. hann införskaffa present åt bp inför kalaset på 20 minuter så hann med första bussen och slapp fördriva tiden en timme i onödan. nu kommer det väl bli loda framför datorn ett tag, gå ut och gå, kanske köra lite magträning för att bygga på mina framtida magrutor. vem vet kanske orkar öka mina 120 sit-ups till 150? :) elr inte, vi ser hur det blir :p men kommer troligen spendera massa tid framför datorn, men skulle ju vara bra att försöka träna lite med. ligger en aning efter, även om jag har försprång. annars så har jag ju imorn på mig, då blir det bara en kort visit till skolan för att få besked om jag har fått mvg elr vg i spanska, så komer väl vara lite smått nervös för ovanlighetens skull. men har jag inget annat planerat för dagen. så måste se till att gå ut och gå mins 5km, förhoppningsvis en mil. så kanske jag kan trycka in en kort löp-runda med. bygger ju upp de suggsesivt, men krävs ju att man inte har nå uppehåll om det ska funka, så är väl tillbaka på noll igen nu. sen har jag ju torsdagen helt ledig, så blir väl lite träna av då med. får försöka på att satsa på att börja hårdträna nu, för när jag jobbar kommer jag vara hellt utslagen när jag kommer hem, minns jag allt för väl.

nu är slutet nära!

Kategori:

börjar med att gratta bp som faktiskt fyller 17år idag, grattis :) orkade inte sitta uppe och vänta tills klockan var tolv och skicka sms, trots att jag var vaken då eftersom att jag inte kunde somna på kvällen. så fick bli ett när jag satt i skolan i stället, men bättre sent än inte alls, right? ;)

nu till min dag. orkade knappt gå upp i morse, typ hur trött som helst trots att jag sov typ hela dagen igår och att efter jag väl somnade så sov jag stort sett hela natten. menmen, lite sliten nu på slutet och att inte kunna somna för att man har alldeles för mycket tankar i huvudet hjälper ju knappast. i alla fall så fick jag sällskap på bussen, så det var ju trevligt i alla fall. första lektionen spenderades till att lyssna på franska låtar och fylla i de ord som saknades. kanske inte det roligaste, men bättre än att göra seriöst arbete i alla fall. sen blev det lunch/hål-timme då jag, emmis och ellen blev kvar i matan typ mer än en timme och snacka en massa konstiga saker. sen blev det en sista idrottslektion, brännboll. och vi förlorade med EN poäng! det är inte kul att avsluta med en förlust inte. tur att man har ett mvg att trösta sig med, men det visste jag ju redan att jag skulle få. sen blev det ingen latin för ingvars barn var sjukt så han var tvungen att passa honom i stället. men ska inte klaga, slapp ha en lektion i grekiska känner inte att det är tt språk som intresserar mig :p efter det så gick jag, ellen, marika och evve för att leta lärare och ställa in lite lektioner. så på onsdag har jag bara betygssamtal i spanska, sen slutar jag. så värt det, elr inte.. menmen, ska inte göra läraren irriterad, då kanske betyget ryker. det vill vi inte. sen på bussen hem träffade jag andersson, så blev en massa prata och sen så följde hon med mig till pappa så fick yttligare en promenad att prata. skönt att få prata av sig lite. kan definitivt behövas.

well, this sucks.

Kategori:

ville bara säga det. känns som om det här inte kommer bli bra. inte alls.

cannonball <3

Kategori:

Still a little bit of your taste in my mouth
Still a little bit of you laced with my doubt
Still a little hard to say what's going on

Still a little bit of your ghost your witness
Still a little BIT of your face I haven't kissed
You step a little closer each
Still I can't say what's going on

Stones taught me to fly
Love taught me to lie
Life taught me to die
So it's not hard to fall
When you float like a cannonball

Still a little bit of your song in my ear
Still a little bit of your words I long to hear
You step a little closer to me
So close that I can't see what's going on

Stones taught me to fly
Love taught me to lie
Life taught me to die
So it's not hard to fall
When you float like a cannon

Stones taught me to fly
Love taught me to cry
So come on courage!
Teach me to be shy
'Cause it's not hard to fall
And I don't wanna scare her
It's not hard to fall
And I don't wanna lose
It's not hard to grow
When you know that you just don't know

en kul dag med vännerna

Kategori:

först blev det en mycket lång bussresa till eckerö, med ett gäng trötta ungdomar. När vi väl kom till grisslehamn blev det en kort väntan innan vi fick hoppa på båte. Hamnade i baren ett bra tag först eftersom att Pontus ville ha nått att dricka och samtidigt så kollade vi genom tax-free katalogen så man fick lite hum om vad man skulle köpa. Sen väl nere i tax-freen så spårade det kanske ut lite med shoppingen, handlade alkohol för flera hundra. får hoppas att det räcker att tag nu i alla fall, har ju bara två fester inplanerade med alkohol inplanerad den här månaden, så bör inte ta slut så fort :p i alla fall så låste vi in all alkohol i ett skåp och gick sen av på åland eftersom att pojkarna promt skulle av. kändes dock lite onödigt. för vi gick bara av, knäppte kort och gick på igen. när vi kom in på båten igen blev det fördriva tiden ett tag och sen gå och käka mat, massa onyttigt. känner att min planering att få mag-rutor inte ser så bra ut för tillfället. får se till att sköta mig på matfronten nu också, om jag ska ha nån chans. sista delen av hemresan spenderade i baren igen där det fanns bra utsikt över land, musik och bra sittplatser. försökte också att lära mig att dricka öl, vilket fortfarande känns som en helt lost cause, så himla äckligt! usch, usch. när vi väl kom i land så vart det bara att försöka komm av med allt vi inhandlat vilket visade sig vara mkt tyngre än vi trodde. hade lagom ont efter påsar och väska när man väl kom fram till bussen. fick lassa in det mest av packningen i bagageutrymmet och sen blev det "förfest" i bussen hem. hemresan var ju i alla fall betydligt med livfylld än vad ditresan var. sen så råkade busschauffören missa valbo avfarten så vi fick följa med till sandviken och sen skjutade han oss hela vägen hem så vi slapp gå. riktigt bra faktiskt. efter det väntade fest i ollikkalas friggebo, vilket visade sig vara mycket roligare än jag trodde det skulle. blev helt klart en lyckade dag, kul att träffa alla igen :)





eckerö, here we come!

Kategori:

nu ska jag masa mig in i duschen och sen bara ta det allmänt lugnt fram till typ halv tolv, då ska jag tigga till mig skjuts ner till donken där jag ska möta upp med lite folk och sen drar vi till bussen som ska ta oss till eckerö. där blir det införskaffa alkohol, sen får vi se vad resten av dagen bjuder på. kan ju alltid hoppas på fest elr nått liknande. alternativt så får man förfesta i bussen, åka och dumpa alkoholen hemma och sen dra på krogen :p men nått mer än bara sitta hemma i alla fall, känner definitivt inte för att göra det just nu!

kämpa in i det sista

Kategori:

inne på sista delen i skolan nu, typ bara två saker kvar att göra sen är det över! så det är bara kämpa, kämpa, kämpa! usch, låter inte så kul. veckan har faktiskt går vääääldigt segt. delvis för att vissa lektioner finns det ingen mening att vara på. delvis för att jag måste vara upptagen hela tiden om jag inte ska bli uttråkad vilket har resulterat i att jag går ut och går mkt mer, så kan ju ses som positivt med. sen att jag är van vid att höra från rickard varje dag och helt plötsligt är det helt tyst gör att det känns extremt tomt. menmen, har väl haft en relativt bra vecka ändå, trots att det känns som att jag fått kämpat mig fram för att tiden ska gå.

På måndag var det skola och hade sista delen på franska provet. simning på idrotten, där jag också fick veta att jag fick mvg :D big chocker, I know. or maybe not so much :p på latin fick vi också betygsbesked, mvg där också, trots att jag slarvade jättemkt på slutprovet. fick också ta hem boken, så om jag nånsin får för mig att ta upp mina studier har jag lite hjälp på traven i alla fall :) när jag kom hem blev det ut och gå en sväng, sen drog jag till farmor och farfar och fikade, passade på innan jag skulle börja ta tag i träningen. Blev där i några timmar, skönt att prata av sig. Sen blev det hem, laga mat, slappa ett tag och så drog jag på spring-skorna och tog en kort löp-tur. visst, borde egentligen vänta ett tag med tanke på förkylningen, men är trött på den nu. så blev en kort tur, och då menar jag väldigt kort. men får börja smått och jobba mig uppåt. sen blev det hem, duscha och gå lägga sig.  

tisdagen var väl någolunda lika. skola, stannade kvar ett tag efter skolan med marika för att fixa klart våran  tidning, men det sket sig ändå och vi fick göra våran redovisning imorn istället för på onsdagen. efter att vi suttit med tidningen så drog jag hem och lämnade mina saker och mötte sen upp med bp för att gå lite på köpis. köpte ett par jeans-tights - något jag verkligen velat ha länge nu eftersom att mina förra pajade i vintras. blev några timmar där, sen blev det promenad hem. plugga ett tag. ut och sprang samma vända som på måndagen, dock med lite bättre tempo. sen duscha, tv och sova.

onsdagen kändes väl sisådär onödig. svenskan kändes hopplös. latinet känns inte riktigt så nödvändigt att vara på egentligen, men dock bra lärare i alla fall. spanskan blev det bara lyssna på redovisningar och efter lunchen blev det franska då vi satt vid datorn plus fick veta resultatet på slutprovet och betyg. på nått sätt fick jag alla rätt på läsa, men tanke på att jag chansade på typ en tredjedel så vart jag glatt överaskad. dock visste jag att jag skulle få mvg i kursen, så det vart inte så stor chock. sen hämtade pappa mig efter skolan, följde med honom till rusta och sen bil-tema. sen blev det hemma och bara vara rastlös. för trött för att gå ut och gå, för mkt skrikiga ungar för att orka ligga ute och sola. så blev bara inne och dega. på nått sätt gick hela kvällen förbi och så kunde jag gå och lägga mig.

idag var det samma sak i börja, helt onödig svenska lektion, men fick dock sällskap av elin som jag hittade på stan när jag skulle ta ut pengar. så drog med henne så hon kunde se våra allt utom underbara svenska lektioner, som vi idag skulle läsa runskrift på, och sedan följde hon med mig till läkerol arena för att ta ut min Dixon-tröja! :D ja, justja, för er som inte visste det så vann jag i aktionen om tröjan, vilket jag själv inte hade nån aning om förens typ i tisdags. menmen, är nu stolt ägare av "SVART nr14" :D sen blev det tillbaka till skolan, skippade lunchen och jobbade med våran tidning i stället. sen blev det nk-prov på tom mage och efter det bar det av till borgis där jag fick möjligheten att visa att jag skulle ha mvg, genom att göra redovisningen jag missade när jag var sjuk. helt oförbered, eftersom att jag fick veta det typ 20 minuter innan nk:n började, men allt gick bra och gick därifrån med ett mvg. nu är det bara spanskan kvar att visa att jag förtjänar mvg, wish me luck.



det var väl typ allt som har hänt den här vecka, inte direkt intressant, men i alla fall nått. imorn har jag typ 20 minuters lektion, så ovärt, men måste gå eftersom att vi fick skjuta på våran redovisning. sen på eftermiddagen/kvällen kommer dängan, så blir det promenad och film. riktigt mysigt! på lördag väntar eckerö och sen lite umgänge med lite gamla bekanta. sen bler det en slapp söndag, repning och sen så leka privat frisör åt syrran. sen får vi hoppas att sista skolaveckan har nått kul att erbjuda och att man hittar nå kul fest elr nått annat att fira avslutningen med :) förslag uppskattas? ;)