Minna

hemmafest i helgen

Kategori: bildbomb

en tur på tuven

Kategori:

härom dagen:
rickard letade keps, men hittade självklart ingen som dög och var inte så konstigt då utbudet sög. det här var den enda vi hittade. visst kan jag tänka mig en new era keps, men kan vara en fördel om den passar också?

gävle 2-6 mars

Kategori:

nu är det fixat, imorn drar jag till sverige och blir där nästan en vecka.

men är inte alls sugen egentligen, men hänt lite skit här så tekniskt sett borde jag vilja ha ett miljöombyte. enda jag kan säga att jag saknar med gävle är att ha alla vänner där, men annars vill jag bara stanna här. inte sitta och resa i tolv timmar fram och tillbaka bara. men ska inte klaga, blir åka hem och träffa lite folk och förhoppningsvis få lite annat att tänka på. samt hämta lite bättre kläder inför våren/sommaren.

får se om det blir kebab till kvällen eller inte, var det som var planen, men inte jättehungrig längre så får se hur det blir med det. gott med lite onyttigt.

"sovmorgon"

Kategori:

idag har jag vart grymt trött, sov faktiskt till nio! haha. jo, vart längre än planerat, men ska tydligen bli festa idag ändå, så imorn kommer det bli sova läääänge skulle jag gissa på.

tagit det lungt än så länge idag bara, tagit en tur till solariet och handlat lite juice nu till "frukosten" och läsk till kvällen. snart blir det ut och göra lunch, sen duscha så att håret hinner torka till kvällen.

dags för helgen

Kategori:

middag avklarat, blev kyckling med ris och bea-sås ikväll, var ett bra tag vi åt kyckling här hemma så var gott med lite annorlunda (även om jag är väldigt trött på kyckling, haha).
snart blir det springa ner en sväng på affären och köpa lite gott inför helgen, egentligen skulle vi gått ut imorn men ser inte ut som det blir så nu eftersom rickard ska få hoppa in och jobba lite extra på 38:an tydligen. men ja, det märks imorn hur kvällen blir upplagd. annars för jag helt enkelt ha en lugnt hemma kväll helt enkelt!

fina vädret!

Kategori:

tycker att det är väldigt mkt tjat om att det är så fint och vårigt väder på bloggar, fb, m.m. men kan inte annat än hålla med nu. sol och klarblå himmel när man går hem från gymmet - underbart! snön bara rinner bort, för nu är det inte mkt kvar alls, såååå skönt!

ignorance

Kategori: Musik

god morgon!

Kategori:

vaknade inte lika tidigt som vanligt idag, men hade väldigt svårt att somna så känns ganska så logiskt ändå. men att vakna runt åtta om standard är ganska bra ändå måste jag säga är ganska bra, iaf om du frågar mig. fått i sig frukost, snart blir det byta om och röra sig uppåt mot gymmet igen.

230212

Kategori:

vaknade halv åtta (som vanligt nu för tiden känns det som) och vart chockad att jag var så pigg som jag var. sov ju flera timmar på dagen igår och sen gick jag och la mig vid tolv, halv ett så sov kortare än jag brukar. men vaknade gjorde jag och satte mig och klickade på datorn ett tag.

sen blev det fixa frukost åt mig och rickard, sen en sväng upp till gymmet. har ju fått min julklapp nu, alltså har jag fått medlemskap på gymmet av rickard nu. vi skulle fixat min bricka idag och redigera kontraktet, men vi var där innan det kom in några anställda, men imorn så!

sömntuta

Kategori:

frågan är om det är sängen eller sömnbristen? somnade iaf efter två minuter när jag lagt mig i rickards säng, haha.

men var ju tvungen att vakna igen efter ca en 30 min. eller ja, 10min sömn och 30min snooze slutade det med. ska iaf laga mat nu tills rickard kommer hem på lunchen och sen blir det nog sova en stund till när han går tillbaka igen. får ta och passa på nu när man kan liksom.

220212

Kategori:

yttligare en dålig natts sömn, gillar inte min "gamla" säng nå bra, sover inte bra alls där.. meeen, nu är rickard på jobb vilket betyder att jag har ockuperat hans säng igen, haha.

idag har jag iaf tagit mig en promenad bort till hageland för att prata lite lön och arbetsdagar eftersom det var lite mer relevant nu när rickard flyttar. lönen var hyfsad och verkar bli 3 av de 5 månaderna som är fulltid, så tackade ja. detta betyder att sommaren blir här i norge för min del!

what to do?

Kategori:

sov dåligt inatt, men får glädja sig med att man vaknade till blå himmel och solsken! och ja, det är en gammal bild men jag gillar den ändå så ni får stå ut, haha.

legat och haft beslutsångest hela natten, har två jobberbjudanden och det är två helt olika jobb. sen ska rickard dra i slutet av maj vilket betyder att tar jag det ena jobbet blir jag här ensam i tre månader.. (fördelen är väl att jag kan åka hem och jobba på sörby direkt efter det) men tar jag det andra kan jag åka samtidigt som rickard eller månaden efter om jag känner att jag inte trivs att vara här själv. men det jobbet är då ett 50% jobb och det andra är lite skiftande, 100% under ca två månader och lite mindre under de andra tre..

men ja, i nuläget lutar det mot att jag tar jobbet som är över sommaren även om jag inte alls ser fram emot att vara här själv hela sommaren.. kanske kan locka hit någon på sällskap som inte har något bättre för sig där hemma i sverige? aja, beslutsångest är det iaf och måste bestämma typ, ja, igår skulle jag eg ha haft ett svar..

lunch-dags

Kategori:

200212

Kategori:

rickard tillbaka och allt är som vanligt igen eller? nja, inte riktigt då, lite ovant att ha sällskap i rummet efter bara en vecka själv, haha.

rickard kom hem ganska sent igår, blev lite filmkväll och höra lite om hur det vart på hans långa resa. så idag var han tvungen att gå upp tidigt för det var tidigt pass som stod på hans schema idag. eftersom jag vaknade samtidigt (vaknar ju relativt tidigt nu för tiden) så blev det gå upp och fixa sig lite, varma mackor till frukost och sen iväg till jobbet och lämna in tidslistan så man får pengar för den här månaden.

sen blev det gå hem, handlade hem lite mat så det finns nått i kylskåpet och snart blir det börja på lunch som blir pannkakor idag. åt det ju i förrgår med, men då hade jag inte orkat köpa hem någon sylt så det blir iaf en fördel med dagens lunch.

190212

Kategori:

igår blev det inge bio, jag och niklas gick om varandra så när vi skulle fråga varandar hur vi skulle göra missade vi varandra, haha. men ganska skönt ändå, var grymt trött och somnade typ vid tio!

men var ju ganska skönt ändå, har jag mkt tid att fixa här i lägenheten idag för idag är ju sista ensamma dagen här. ikväll kommer ju nämilgen rickard tillbaka, ska bli trevligt med lite sällskap igen, även om det vart skönt att vara ensam några dagar. nu ska vi bara lösa dilemmat med biljett, alla är ju typ slutsåld så får se om det går att få hem han.

dålig natt

Kategori:

usch, bättre nätter har man helt klart haft! drömde massa mardrömmar så man vaknade stup i kvarten, sen kunde man inte somna om för att det blåste som fan och när inte det störde så var det illamående som spökade. så helt klart en dålig natt för min del.

sen vaknade jag sju och kunde inte somna om. låg och drog mig i sängen till efter åtta, sen gick jag upp och började fixa. tvätta kläder och sprang ner och handlade lite, blev pannkakor till frukost och det saknades mjöl så därav ett besök på affären. snart blir det hänga tvätt och sen fixa sig inför jobb.

170212

Kategori:

kastar in ett inlägg såhär på kvällskvisten då jag är för lat för att börja med maten, samt att tvättmaskinen var upptagen så jag kunde inte starta en ny maskin och gav upp idén på att vara duktig ett tag. haha..

inte gjort så mycket idag iaf. efter frukosten sprang jag ner och solade ett tag, sen hem och tog det lugnt innan det var dags att fixa sig. fick dock lite väl lång tid på mig att fixa mig då internet dog ca två timmar innan jag behövde gå.. iaf, hade en andra arbetsintervju idag, eller var typ en återträff nu när hon hade prata med referenserna och dubbelkolla lite saker samt ställa några fler frågor. får bara hålla tummarna på att man får något nu!

vitamin-chock

Kategori:

började dagen med massa c-vitamin. kände mig inge pigg alls igår, blev snorig och fick ont som fan i huvudet.. så kan ju alltid hoppas att lite extra vitaminer piggar upp, kände mig iaf bättre när jag vakna så är påväg åt rätt håll, med andra ord skadar knappast de extra vitaminerna.

trött tjej

Kategori:

lite av dagens sysslor, packa upp alla krukor från lådor och ställa de på en vagn

sådär ja, hemma igen och har fått i mig två varma mackor. nu är jag verkligen hur trött som helst och vill bara krypa ner i sängen och ta det lugnt, så blir nog så. men måste se till att bädda sängen först, nackdelen med att ha alla sängkläder på tork.

160212

Kategori:

god morgon!

gjorde ett försöka att skriva ett inlägg när jag vaknade, men då ville inte internet med mig. först tog det ca 20min innan jag ens fick nått internet och när jag klickat in på blogg.se kom jag åt mina kommentarer, sen gav datorn upp igen..

men iaf, gick och la mig tidigt igår för att man skulle komma upp i bra tid idag och starta dagen. och visst kom jag upp, men pigg var jag verkligen inte, haha. har iaf tvättat klart och hängt de sista sängkläderna så de får torka medan jag jobbat idag och sen har jag bara tagit det lugnt och fixat mig. försökte också göra lite ordentlig frukost, men eftersom jag satte jordgubbarna liiiite för länge på defrost så vart det bara halv lyckat, de som var lite mindre smakade nämligen jästa.. usch. men annars blev det inte helt illa, havregrynsgröt med jordgubbar och mandlar blev det.

men ja, nu ska jag fixa det sista så jag är klar att röra mig mot jobbet i tid. hoppas på en ganska lugn dag, förhoppningsvis en hel del varor att packa upp så det inte bli bara massa kassa jobb. alltid det jag är minst pigg på, inte för att jag inte kan det, men känner väl att det är roligare att gå och fixa i butiken oftast.

kväller

Kategori:

ansiktsmask, dusch, middag är vad som stå på schemat resten av kvällen. sen blir det väl krypa ner och kika film eller kanske spela lite spel innan det blir sova. just nu har fiends rullat i bakgrunden, klassiker blir det aldrig fel med.

imorn så blir det upp och jobba på dagen. hade ju egentligen tänkt gå på bio på kvällen, men eftersom vi kollat lite fel på schemat så upptäckte vi att det blir inget imorn utan vi får troligen ta en sväng in till kongsberg i helgen och titta i stället. så med andra ord blir det en lugn kväll imorn bara då planerna kraschat. haha.

om det nu blir bio är det This means War vi ska se, verkar faktiskt riktigt bra!

vårvärme

Kategori:


blev en promenad i finvädret innan molnen kom tillbaka och gud vad skönt det var ute! skippade jackan och gick med underställ under tjocktröjan istället. riktigt vårväder ute faktiskt.

även tagit tag i lite jobbsaker idag. har jag tur får jag besked om jobb nästa veckan, håll tummarna nu!

solen skiner

Kategori:

och jag sitter inne, haha. ska ta något och äta så funderar jag dock på att ge mig ut på en promenad i solskenet, mysigt ute nu och förhoppningsvis är temperaturen inte helt fel heller eftersom solen ligger på. hur som helst har jag ju inte så mkt att göra just nu eftersom jag kastat in tvätten i maskinen så det tar ett tag innan jag måste hänga den, dammsög ju härom dagen så inget jag behöver göra om precis just nu.

shopping

Kategori:

gick en sväng på tuven idag som sagt. fortfarande lite trött, gick och gäspade hela vägen fram och tillbaka, haha. men blev köpa trosor, bh:ar, strumpor och pyjamas-tröja. var ju nämligen rea på cubus, så var ju tvungen att passa på lite. här är iaf lite av sakerna:

god morgon!

Kategori:

startar dagen med ansiktsmask, duscha och sen blir det gå en sväng på tuven hade jag tänkt! hade hoppats på att orka upp någon timme tidigare så man slapp komma dit till det blir massa med folk, men trött som man är orkade jag inte upp förens nu. men det gör bra ändå, piggnar nog till efter duschen.

vad blir det för nått till middag?

Kategori:

fortsatte på gårdagens planer efter jag vaknat, zoo tycoon med andra ord. inte roligaste underhållningen, men nermyst i två täcken och tre kuddar på det så var det en riktigt skön slappdag.

men kom aldrig igång på sista filmen, blev nämligen kika på sista avsnittet av "once upon a time" samt att jag börjat ta tag i städandet här hemma! behövdes verkligen, nu är alla tomflaskor borta och golvet dammsuget. alltså bara disk och tvätt kvar innan det ser acceptabelt ut igen. och nu är frågan om vad jag ska äta, ska iaf springa ner och köpa ost för blir antingen en till kväll med varma mackor eller tacos, mums. kaaan hända att det blir ost och skinksås med, men helt enkelt nått med ost, haha.

en pizza hade inte suttit fel det heller!

130212

Kategori:

lördagen blev inte helt som planerat, hade ju tänkt att jag skulle hem och ha en dag kväll för mig själv efter jobb nu när jag har rummet för mig själv. men inte blev det så, när jag klev innanför dörren kände jag mig inte så sugen på myskväll och passande nog hade jag precis fått meddelande av petter och fredrik om jag vill komma dit på förfest. alltså hamnade jag där bara ett litet tag senare! kvällen avslutades med en sväng på stua, men då började jag bli alldeles för trött och när folk började snacka efterfest bestämde jag mig för att det vara dags att dra hem, haha..

men igår, då blev det min mysdag iaf! sov sent, sen körde jag på harry potter marathon samtidigt som jag spelade zoo tycoon. till middag blev det varma mackor, grymt gott måste jag säga! blir göra det någon mer dag snart, är ju faktiskt många brödbitar i en långfranska och vi har ju ingen brödrost.. så med andra ord måste det bli varma mackor.

och vad händer idag då? jadu, blir nog återigen en slapp dag, men avslutar den nog med en sväng upp på gymmet för att känna att jag gjort något bra också, haha.

uppe med tuppen

Kategori:

och sovit asdåligt i natt, så huuuuur trött som helst är jag! vaknat till och från, vart ju även säga hejdå till micke när han gick ut till bussen, sen försökt få in nån sista timme sömn. nu är det 30min innan jag måste gå till jobbet, har fått i mig lite att äta men that's it.. verkligen lat idag och dåligt natt gjorde inte mig piggar på att hoppa upp och jobba 8h idag. men måste ju, annars räcker inte pengarna till hyra nästa månad -.-'

nytt på boendefronten

Kategori:

justja, från och med imorn så kommer det se lite annorlunda ut här i norge igen. micke har nämligen bestämt sig för att dra tillbaka till sverige, han hittade ju inget jobb tyvärr och han känner att det är lite elak att snylta på rickard (just nu mig, ju jag som betalar mat tills rickard är tillbaka) och dessutom saknar han folket hemma. med andra ord så blir jag ensam hemma här i norge ungefär en vecka!

ska väl både bli skönt och tråkigt. blir ju billigare och enklare då man bara behöver tänka på sig själv, men sen är det ju klart trevligt med lite sällskap.. men en vecka går ändå fort, rickard är ju snart tillbaka, då längtar jag väl efter mina ensama dagar, haha.
blir flytta tillbaka till "mitt hörn" också när rickard kommer tillbaka, kan inte säga att det är något jag ser fram emot.. mysigt med sovsällskap, eller ja, man har ju märkt nu när man inte haft den där extra sängen som alternativ att man kan sakna den ibland. vissa kvällar är det helt enkelt skönare att sova själv!

dagens onyttighet

Kategori:

körde ju på nyttighet häromdagen så bara passande att köra onyttigt nu kanske? det var nämligen så att jag var småsugen på nått gott när jag gick hem från jobb idag, kände inte heller för att ställa mig att laga mat.. först tänkte jag ostebolle, men var också sugen på att gå hem och ostebolle betydde ju stanna på tuven 5min innan den blev klar (kinkigt, jag vet.. haha), pizza är ju uteslutet då det inte finns god pizza här i byn och kvar blev då kebaben på hörnet. velade hela vägen hem, men hade ju precis fått lön hemifrån sverige och jag har vart ganska så duktigt med mat sen jag kom hem plus att jag jobbade idag och ska jobba imorn.

så ja, det blev en kycklingkebab-tallrik med stark sås! mums

102012

Kategori:

haft alldeles för många dagar med att göra ingenting just nu. märks ganska så tydligt när man känner att man inte orkar gå upp trots att man sovit ca 10h för att göra frukost och sen när man väl orkat det går man och lägger sig för att frukta att gå till jobbet i eftermiddag, haha. men har tagit mig upp nu iaf, fixat lunch har jag också gjort.

nu blir det lata framför serier i några minuter till sen dags att fixa sig för jobb. tack och lov för att jag börjar sent! imorn är det ju en helt annan visa och då jobbar jag full dag dessutom eftersom det är mors dag på söndag här i norge.

orkar. inte.

eller jo, när jag väl kommit till jobb och vart där ett tag så blir det annorlunda, är hela det här med att ha så långa uppehålls perioder från jobb som gör att det blir jobbigt, aldrig kul att känna sig off liksom. men ja, det släpper oftast ganska fort.

090212

Kategori:

trött och omotiverad dag idag, så därför det inte kommit nån uppdatering direkt idag. bara legat hemma och haft en seg dag, funderade på att ta en promenad men så blev det inte.. gymmet skippade jag också eftersom jag fortfarande ha träningsvärk. men bestämde att jag var tvungen att göra något iaf så tog med en tripp till solariet en sväng nu på kvällen.

mer än så har det väl inte hänt? jag kollade klart på ugly betty, kollat genom alla säsonger sen jag kom hit. gjorde ett försök att ta tag i ritandet igen, vilket inte var alltför kul - började med konturena igår och sen har jag gjort klart hälften idag innan jag tröttnade igen. och det är väl min dag idag. inte så mkt kul att berätta med andra ord, haha.

dagens nyttighet

Kategori:

igår när jag gick hem från gymmet kom jag på idén att det skulle vara hur gott som helst med frukt, men tyvärr så hann jag inte hem innan butiken stängde.. men idag tog jag mig en sväng ner på affären och blev några apelsiner med hem. så perfekt nu när man blir hur sugen som helst på nått gott.

mot gymmet!

Kategori:

träningsvärk sen igår, trött som fan eftersom man inte sov så länge i natt. men spelar det nån roll? nu kör vi!

070212

Kategori:

känner mig nyttig för en gångs skulle på länge, gick och var sugen på nått gott att äta - pizza, chips, pommes för att nämna några saker. men så kom jag på att det var längesen jag åt tacos, så fick bli det. och snålade lite så istället för att köpa en hem gurka så blev det sockerärtor som vi redan hade hemma. men ja, grönsaker och kryddad kycklingfärs är ju definitivt en plus om man ska komma igång med träningen! kändes mkt fräshare att äta lite nyttigt, för har blivit lite för mkt onyttigt..

060212

Kategori:

nu ska jag allt ta tag i gymmet igen. känns som jag säger det typ var och varannan vecka? haha.

har iaf haft några veckor med onyttigheter och festande nu, kan vara skönt att träna lite. plus att jag gör ju inte så mkt de dagar jag inte jobbar, så med andra ord är det ju skönt att komma igång och göra något. men motivationen är ju inte så hög såhär i början, så får bara hoppas jag kommer igång. brukar ju vara rickard som drar med mig i början, inte jättepep på att gå upp till gymmet när det är kallt och man är trött liksom. men ger det ett försök iaf, man kan ju alltid hoppas att man kommer igång snart :)

helgen i bilder

Kategori: Fest


stämmer ganska bra, haha

Kategori:

en sån där bra dag

Kategori:

nu är jag ju sån att jag tror att allt går åt helvete om jag säger att det är bra, men det skiter vi i just nu, haha.

eftersom jag gick och la mig astidigt igår så vaknade jag ganska tidigt idag, 8.40 för att vara exakt. tänkte att jag bara skulle gå på toa och sen krypa ner i sängen igen, men när man kommer tillbaka in på rummet och inser att man är jättepigg känns det inte som det är nån idé, haha. men var väl bara bra att vara uppe i tid, blev duscha och sen tänkte jag pallra mig ner till banken vid elva för att ta ut pengar (måste ju gå in på banken för man får inte skaffa kontokort förens efter tre månader med bankkont). blev det så? självklart inte, haha.

rickard loggade in strax efter tio och eftersom man inte hört så mkt så blev det skriva en del. tog ju några minuter innan man fick svar men klockan tickade på och snart var den närmare tolv då rickard skulle iväg och duscha innan det blev dags för fest där borta i värmen. så då blev det slänga på sig kläderna för min del, sen väntade banken och affären.

gick hem en sväng och varvade ner efter det, ca 30min senare bar det vidare ut i solskenet för min del. först ett besök till tuven för att handla puder (glömde det i sverige) och efter det vidare till arbetsintervju. vi pratade ca en halvtimme och hon tyckte jag gjorde ett bra intryck, alltid kul att höra. är liksom andra arbetintervjun och verkar lyckas prata upp mig ganska mkt när jag väl är där. jobbet är bara säsongsjobb, börjar i april om jag skulle få det.

men iaf, på bra humör efter att man fick bra kritik och mysig butik verkar det vara också. sen blev det promenad hem i solskenet, bra musik i öronen och humöret på topp! vart jättesugen på att ta en sväng upp till gymmet, men kan ju inte gå upp förens efter nio ikväll då jag använder rickards gymkort.. aja, kan ju ta en promenad på dagen och kanske en sväng i solariet. hur som helst har det iaf vart en bra dag än så länge, bara hoppas det fortsätter så :)

tillbaka i notodden

Kategori:

efter en extremt lång resa igår så kom jag hem, inga problem uppstod heller. endast en 25min försening ner till stockholm, men var mest positivt då jag slapp stå ute i kylan mer än 10min för att vänta på mitt byte. men ja, efter ganska precis 12h resande så var jag tillbaka, hemma i lägenheten och efter att jag gjort mat så kröp jag ner i sängen och däckade, haha. lyckades inte sova nått på resan, så lika bra.

time's up

Kategori:

nu har jag vart här i sverige i tio dagar och det har blivit dags att åka tillbaka till norge igen. haft några riktigt trevliga dagar, även om de vart grymt stressiga. det ska bli skönt att komma tillbaka en sväng, dock tar det ju några dagar innan jag får vila ut igen. ser fram emot söndag med andra ord!