Minna

fortfarande problem med sömnen

Kategori:

hm, måste börja göra mer saker om dagarna när jag blir frisk så jag faktiskt kan sova på nätterna. visst, är inte speciellt sent nu, men brukar ju annars gå och lägga mig vid tio :p dock kan jag inte klaga nu direkt när man har folk från norge som är inne och chattar för en gång skulle :) men kommer inte kunna somna sen heller, aldeles för varmt och inte tillräckligt trött för det :o

bättre dagar har man haft..

Kategori:

kall-svettas, illa-mående, sjukt nere och intervaller av panikångest + totala sammanbrott. fan vad dåligt man kan må ibland. men trots det lyckades man nog sova 4h inatt.

föresten, blir kvar i sverige resten av sommaren iaf.

sömnproblem

Kategori:

usch, kan inte sova. vid åtta tiden var jag helt slut som människa och sov en timme då, men satte klockan på larm så jag skulle kunna sova inatt, men nejnej. inte ska jag få sova nått inte. gick och la mig för två timmar sen, men bara massa skit som kommer upp när man försöker slappna av, så då funkar det ju inte.

så nu tänker jag titta på tv tills jag somnade, men självklart så är det bara skit på tv, ingenting man bara kan kolla på och somna till. så blir väl tvungen att låta min stackars dator jobba och visa mig lite filmer till jag somnar. kan ju alltid hoppas på att jag somnar innan klockan blir morgon igen..

första dagen hemma iegn

Kategori:

kul att så fort man kommer hem igen så blir jag förkyld :O det här gillar vi inte! så nu tar vi drastiska åtgärder igen, var och köpt kan jang (elr vad det heter) så blir leva på det och halstabletter, plus en massa näs-spray. tänker inte vara sjuk igen, det är jag trött på!

igår så blev det typ sova två timmar och sen ringde pethra och frågade om jag ville komma en sväng, så blev så. åkte dit, fick se lite bilder på nån båt monika och pappa kanske ska köpa på fredag, satt och tog det lugnt framför tvn med familjen och sen titta på lite gamla bilder med Pethra.

idag blev det sova typ till tio, byta om och stannade på köpis på vägen hem till mor så jag kunde ladda mobilen lite. väl hemma blev det duscha, byta om och åkt tillbaka till köpis, så jag kunde köpa kan jang :p blev också av att införskaffa jean-shorts och ett par nya linnen.

resten av dagen blir troligen bara vara hemma och ta det lugnt och kurera mig. kanske tar en sväng till farmor och farfar också, utifall att jag åker. måste bestämma mig om det idag. lutar definitivt åt att åka, men inte så pigg på att resa och vara förkyld samtidigt. men vill åka dit igen. får se hur jag gör.

hemma igen

Kategori:

nu har man kommit tillbaka till sverige igen. blev en 10h bilresa, extremt jobbigt! och tror jag börjar bli lite uttorkad pga att jag är helt borta och ont i huvudet. men så går det väl när det är sjukt varmt i bilen och man knappt dricker något. nu vet jag dock inte hur jag ska jag göra, funderar på att åka tillbaka igen. borde ha stannat som jag tänkte från början. ska bestämma till på fredag, så kommer vara helt velig som helst. känner mig lagomt elakt att bara åka från kompisarna här, men kommer kanske inte få träffa rickard på 2månader om jag väntar på att han kommer medan att kompisarna är kvar här.

så om ni vill hitta på nått är jag ledig på fredag och lördag än så länge. För planerar med att åka, sen om det blir så märker vi och det kan ju vara smart att passa på för jag kommer troligen inte komme hem förens 20augusti om jag åker. fortfarande beslutsångest än, skönt att vara hemma, men typ hur jobbigt som helst att åka hem därifrån också.

internet igen!

Kategori:

nu har iaf vårat internet börjat funkar här i lägenheten igen. inte gjort mig så mkt att vara utan, men nu har man ju någonting mer att göra om dagarna än bara sitta och kolla på film :p och definitivt lättare att svara på dom mail/im man får också.

dagarna här ser väl annars lika ut som förr, ligger hemma och tittar på film elr är ute och går. när rickard är hemma så blir det kanske lite mer variation, typ shoppa, bada, spela dataspel och lite annat smått, men till mesta del blir det bara slapp. och idag kommer väl inte blir så stort undantag. vi skulle gått iväg och badat en sväng, men eftersom att badstället ligger så långt bort och rickard ska hinna springa+duscha innan jobbet, så sköt vi upp det så han inte skulle behöva stressa ihjäl sig. så blir väl sola hemma på taket och svalka sig i duschen ist för min del.

och sen ikväll så väntar fest igen. känner mig dock inge sugen på det. har en cider och en long drink jag måste dricka upp dock så kan ju passa på ikväll, men alla andra som bor i lägenheten ska vara nykter så inte alltför pigg på att dricka (även om jag inte blir full på det lilla). men om festen är här blir man ju lite smått tvingad att vara social, så lite får jag anstränga mig. men det ordnar sig nog, förhoppningsvis drar de ner på byn vid tolv så det blir lite lugnt här till dess.

sen vad resten av helgen har att erbjuda märker vi. rickard jobbar iaf på lördag så blir väl att anpassa sig efter det.  sen är det förhoppningsvis sol på söndag också, isåfall blir det bada då. och sen har jag bara två dagar kvar innan jag åker hem :o det är på tok för lite! usch, usch, usch! jag vill inte åka hem än :(

på biblioteket

Kategori:

blir bara ett inlægg før att visa att jag fortfarande lever. internet funkar inte i lægenheten, dærfør det inte kommer några uppdateringar, men allt funkar hær. dock går tiden alldeles før fort, ska hem om mindre æn en vecka ju! fast kan stanna typ till den 20augusti, men inte sækert att jag får åka bil hem då. beslutsångest! vad ær smartast att gøra? att riskera att få lægga ut massa pengar, men få vara med rickard. elr åka hem och vara med alla andra, men kanske inte få se rickard på flera månader.

massa mkt krångel

Kategori:

gårdagen var väl lite som den var. mycket schema-ändringar och massa promenader. rickard började kl 9.00 och trodde han skulle få gå hem 19.00, så jag låg kvar och drog mig typ fram till ett tiden, kollade på film och åt frukost när rickrad kom hem för lunch vid två tiden. då fick man besked att han skulle bli tvungen att jobba till nio. lite mer tid att ta död på, men helt ok.

blev en två timmars promenad efter det, sen hem och titta på film ett tag. vid sex tiden tänkte jag ducha, men precis när jag skulle gå in i badrummet står rickard i dörren. tydligen var det behova av extra folk så han skulle bli tvungen att jobba till 02.00! :o det var ju lagom kul.. elr inte. han lyckades iaf få en lång rast mellan 18.15-19.45 ungefär, så hann ju träffas en kort sväng.

följde med och lämnade av honom sen och efter det blev det en till 2h promenad. gick ner och lämnade min mp3 hos rickard efter det, sen hem och värma lite mat, duscha och sen ligga och kolla på film. vid 22.30 så började jag bli lite små-trött så orkade inte koncentrera mig på filmen, men låg vaken ett tag till iaf. och strax efter elva när jag var på gång att somna så öppnas dörren och rickard kommer in! :) tydligen böve det ändrat, så han slapp jobba över. men eftersom att han har slagit vad att han ska springa varannan dag i en månad så kom han bara in och sa hej innan han drog igen. så orkade inte anstränga mig att vara vaken mer, så somnade om efter det och vaknade inte förens han kom och la sig vid två-tiden.

idag har jag fått lite sällskap under dagen. sov till ungefär elva. rickard sprang ner och hämtade pengar medan jag gick upp och började med frukost. efter frukost så blev det en kort promenad till något köpcenter och inhandlade jeans, underkläder, tröja och shaker åt rickard. tog sitt lilla dag och när vi väl var hemma vart det dags för lunch innan rickard var tvungen att dra till jobbet.

vad som händer resten av dagen är osäkert. blir nog tyvärr inge promenad dock, för har fått skavsår på ena foten. det gillar vi inte, nu kommer jag liksom inte ha ett piss att göra om dagarna! :O menmen, ska försöka hänga tvätt iaf, måste bara be dom andra att plocka bort sin tvätt så jag har nånstans att hänga vårt. annars blir det nog bara vara hemma. kanske blir krogen ikväll dock. vi ser väl vad som sker.

tredje dagen i norge igång

Kategori:

blev inge promenad för mig igår. elr jo, följde med till sjukhuset och hälsade på när en av killarna från lägenheten skulle få komma hem. så blev en liten promenad efter det, dock inte långt alls. sen så var jag allmänt seg, blev bara hem och slappa och titta på film. kände mig lagom osocial när hela lägenheten är fylld med folk och jag ligger inne på rickards rum och är tråkig. men var lite hängig så var nog bäst så. plus att jag kan inte direkt påstå att det är en miljö jag är van vid och inte van att behöva umgås med folk jag inte känner alls. menmen, när rickard kom hem blev det mat och efter det sova.

idag så var det lite skönt att rickard hade sovmorgon, så jag faktiskt orkar hitta på någonting. är ju inte direkt nattmänniska jag, men rickard var ju helt slut så fick ligga och titta på film medan han sov klart. vilket var typ i 4h, men han vaknade till lite då och då iaf. annars har det bara vart slappt idag, gått och köpte kläder åt rickard och mat/frukt åt mig. vädret är i alla fall mkt bättre idag, så kommer nog med all säkerhet gå ut och gå en sväng.

seg dag

Kategori:

okej, finns typ inget kul att göra här hemma i lägenheten och vädret suger så har inte alltför stor lust att gå ut och gå. funderar starkt på att ockupera martins datorn och kolla lite film. annars så är väl att finfint här. trevligt folk, extremt fin omgivning och nära till butikerna :p kunde ju dock ha funnits lite mer saker att välja på att göra när lägenheten är övergiven, men man får väl ha lite fantasi.

Hur dagen har sett ut hitills: Gick och la mig vid ett, halv två. Sov dåligt, ingen aning vrf dock. rickard drog vid 8.30. lyckades somna efter att kroppen äntligen fortstod att jag var utmattad och behövde sömn. Sovit/legat och slappa i sängen fram till ett. gick upp och fixa frukost. la mig i sängen igen och kollade film. vid tre kom rickard hem en sväng från jobbet och sa hej. fixat mina naglar. och nu sitter jag här.

Hur resten av dagen kommer se ut: ingen aning. enda som ska göra är handla nötter, för det hittade jag inte igår, och gå ut och gå en sväng. ska slå tiden igår på 2,5h, så satsar väl på att vara ute 3h idag då. dock inte roligaste vädret för det. men har ju inget annat att göra. fast tror jag kolla på en film innan jag ger mig ut. vädret kan ju alltid bli bättre :)

Framme i norge

Kategori:

kom iväg tillslut igår och resan ner gick mkt bra. åkte vid 18.30 och var framme ca 2.00. lyckades dock inte sova något i bilen, så riktigt skönt när man väl hade kommit fram och ha en säng. idag vart det ligga och dra sig ett bra tag, sen upp och köpa frukost vid ett tiden. efter man tryckt i sig frukost så drog vi omkring på stan ett tag innan rickard skulle till jobbet. efter det gick jag tillbaka till lägenheten och städade rickards rum och sen diskade allt, riktigt stökigt var det ska jag ju påpeka! men nu är det rent och fint i alla fall, fick till och med beröm av dom andra inneboende :) vad jag ska göra fram tills rickard slutar är dock ett mysterie, bara 6h kvar nu dock :P

Next stop: Norway

Kategori:

vart och inhandlat det absolut sista nu. fick sällskap av petra, vilket inte är så ofta, så det var riktigt roligt :) nu har jag dock bestämt att jag är klar med att packa. så nu blir det mat och sen vänta på att dom ringer och säger att dom är påväg till valbo så jag kan åka och möta dom. sen blir det massa mycket tid i en bil, men efter det är det norge som väntar.

sista lördagen hemma på ett bra tag

Kategori:

idag har vart ganska slapp. började med att gå upp tidigt, dåliga vana från jobbet.. segade lite och sen så tog jag en promenad till köpis för att kolla efter något som rickard ville ha. men självklart fanns inte det, så gick dit helt i onödan i mina kassa skor. vilket resulterade i skavsår, inte kul. sen blev det hem och städa för min del. har bärt ut gamla datorn nu, så har helt plötsligt massa plats på skrivbordet. känner att jag vart riktigt duktig dock. rent och fint är det och är 100% säker på att mor kommer att torka golven medan jag är borta, så det tänker jag skita i. blev dock ett till besök på köpis för pappa kunde inte hitta min borste så vi åkte och köpte en ny ist för att åka jojjo med bilen.

nu ska jag sitta och fördriva tiden på nått sätt, kollar på deep blue sea för tillfället, men vet inte om jag orkar se hela den. och datan har stått på stor del av dagen, så den behöver vila. alltså blir det väl gå och lägga sig som vanligt, behöver ju dock inte sova ut känner jag med tanke på att jag ska sitta i en bil hela dagen imorn. kommer ju typ inte ha nått att göra då så skulle passa bättre att sova då så jag är pigg när jag väl kommer fram. aja, får se hur det blir.

ledighet, here I come!

Kategori:

nu är det slut på jobba för min del den här sommaren. kommer knappast hinna hem till jobbet på sörby, kommer kännas konstigt eftersom jag gjort det 4 somrar i rad nu. men det skiter jag i. ska blir underbart att bara ta det lugnt och göra vad man vill utan att behöva tänka på att man ska upp och anstränga sig dagen efter.

var dock en skön dag på jobbet. extremt slapp eftersom att det inte fanns mkt att göra. visst, vi jobbade hela hela tiden fram till frukost, men efter det så var det rast typ var 20 minut fram till lunch, plus att vi gjorde klart jobbet för tidigt så vi fick gå och slappa i garaget. alltså jobbade vi ca 1h av 3h :p resten av dagen satt vi typ och snackade med killarna ist för att jobba och avslutade dagen med att fika. härlig dag.

sen blev det hem och byta om, tog cykeln och drog till far för att hämta upp det som saknades in för resan. plus var ju tvungen att säga hejdå eftersom att jag kommer bli borta så länge nu. det sjuka är att jag har inte det minsta problem med att bara lämna allt här hemma. inge resfeber elr nått. känner mig inte ens orolig inför att åka bil i 8-9h med 4 okända människor. ska bara bli skönt att komma bort. enda jag känner är att jag kommer sakna vissa vänner, men det finns ju internet och telefon.

resten av kvällen blir bara ta det lugnt. njuta av att vara ledig. njuta av att det är sommar. njuta av att jag inte har någonting jag måste göra.

1 dag kvar

Kategori:

nu har 18 jobbdagar passerat, bara en kvar. och det är huuuuur skönt som helst :D känner att jag verkligen vill ha lov ett tag nu och känns som om jag kommer få förutsättningarna för det eftersom att jag åker iväg. visst, lite tråkigt att inte ha alla kompisar att hitta på saker med när man väl har chansen, men det får man se till att fixa ändå sen. ska bli skönt att bara komma bort och kunna slappna av ett tag.

förutom jobbet idag så har jag bara tagit det lugnt. solade en halvtimme efter jobbet innan det blev molnigt. fick dock inge färg, men hoppas på att jag får tid till det resten av lovet. annars så har det inte hänt något intressant idag. och morgondagen ser väl ungefär likadan ut, om det är sol efter jobbet blir det sola annars blir det sitta inne och bara ta det lugnt.

en kväll på stan

Kategori:

vid halv sex kom bp förbi och så tog vi moppen in till stan. kom nått fyllo och började snacka när vi satt och väntade på resten, extremt jobbig och närgången. sen när han hade dragit vidare och alla hade kommit tog vi oss till torget och stod där och pratade och umgicks hela kvällen. såg inte ett piss av framträdandena men var inte direkt därför jag vill åka in. kul att träffa lite folk och umgås. kan ju dock inte säga att det var mkt drag i kvällen, men skönt att bara träffas och vara för en gång skull också.

nu väntar dock sängen, riktigt skönt att sova. sen vad morgondagen har att erbjuda är oklart, än så länge är det bara jobba som står på schemat. troligen blir det bara ta det lugnt. ingen aning om hur vädret ska blir, men om jag bara blir hemma kan det vara skönt med bra väder så kanske man hinner sola en sväng också. aja, det märks imorn. nu ska jag sova.

2 dagar kvar!

Kategori:

underbart med så här kort tid kvar. idag var dock extreeeemt seg. vi målade fram till lunch och sen blev det rensa ogräs igen. skönt att bara sista och slappa i en sandlåda faktiskt (A) får se hur långt vi hinner på den, men spelar inte så stor roll. känns som om man bara försöker få tiden att gå faktiskt.

blir slappa nu ett tag sen kommer bp och hämtar mig vid halv innan vi far in till stan på sommarkväll. kul att hitta på nått innan man drar vidare. när man kommer hem är det ju inte så långt kvar så då hinner man kanske inte göra så mkt. så man får ta vara på tiden.

3 dagar kvar!

Kategori:

kämpat mig igenom dagen idag på jobbet. visst, den var inte det minsta ansträngande men typ helt slut i kroppen. riktigt slappt annars. typ låg på ett förrådstak i 3 timmar och gjorde rent. kastade kottar på vattenflaskan som robin balanserade på huvudet. elr ja, tobbe kasta, vi kastade tillbaka kottarna till han. sen blev det ju dåligt väder så all tid vi lagt ner på att skrapa förrådet var onödigt för vi fick inte börja måla. besvikelse! blev klippa häck ist. fick lite besök av ollikkala och pontus sista timmen så bestämde med dom att vi skulle hitta på nått efter jobbet. blev en badtur på ladis (lovisa och mitt första dop i år) ett besök på donken och sen åka runt i bilen och umgås. kul att hitta på nått, men kanske inte så smart med bad med tanke på att förkylningen inte släppt än.

imorn blir det förhoppningsvis måla på jobbet. sen hem och duscha och fixa sig för att dra in på sommarkväll med bp och lite annat folk, får se vilka som följer med. men kul att hitta på lite saker. kommer ju dock vara helt slut efter den här veckan eftersom att jag inte är van vid att göra saker på fritiden längre (A)

justja, måste ju tala om att jag äntligen fått internet på min laptop hos mor! fick en router idag, nyss installerat den, så äntligen så slipper man den andra skiten. me like it (Y)

4 dagar kvar!

Kategori:

sista veckan på jobbet har startat och det känns riktigt skönt! bara fyra dagar till att stå ut. idag var dock en aning seg. hoppas dom andra flyger förbi fort. dock var vädret idag helt ok, så det får gärna hålla i sig. efter jobbet blev det hem och slappa ett tag och sen trotsade jag min förkylning och tog mig en lite promenad. jag hoppas verkligen att den släpper under veckan så jag kan börja träna lite igen och vill inte vara sjuk i norge heller :o

veckan är ganska oplanerad än så länge. blir jobba och troligen bara ta det lugnt på eftermiddagarna till förkylningen är över. kanske blir ett besök på sf eftersom att det inte fanns någon plats på eclipse i söndags. men det tvivlar jag på. skulle ju dock vara kul att se den på bio, även om jag börjar tröttna på all hype om twilight.

solen är här och jag är fast inne

Kategori:

tredje veckan på jobbet är över och solen är här. men min förkylning vägrar släppa taget så är tvungen att ta drastiska åtgärder så jag inte är sjuk när jag drar till norge. tvungen att stanna inne för att bildas ju fler bakterier ute i solen, kanske smiter ut en sväng ikväll dock och tar en promenad för frisk luft är ju bra det med. utöver mitt sol-förbud så har jag tagit nån ört-medicin som smakar förjävligt. typ en blanding av jäger och munskölj, usch! så om jag ska pina i mig det där två gånger om dagen så vill jag se resultat :o

min dag kommer väl se extremt tråkig ut. fast inomhus och inget roligt på tv. ingen dvd att titta på. inge kul spel på datorn. inge bra internet för att vara social via datorn. får se vad jag hittar på. kan ju i alla fall titta på australia's next top model ett tag, så har jag underhållning nån timme framöver. sen så kommer jag bli lagom rastlös. aja, vad gör man inte för att bli frisk?