Minna

i spanien

Kategori:

sitter vid en datorn nu for forsta gangen sen jag kom ner, blir bara ett kort inlagg sa ni vet att jag lever.

allt rullar pa, vart KAOS med lagenheten da varat vatten borjade lacka ner i restaurangen under. sa haft hantverkare i lagenheten hela vecka, igar och idag har vi vart ensamma. igar bestod den lediga tiden utan att hitta dl-, msk-, tskmatt vilket blev en resa till IKEA da det inte fanns pa de andra 15-20 butiker vi besokte. hittade aven ett jattemysigt shoppingomrade dar som jag definitivt ska besoka nar jag har pengar. idag har lediga dagen bestat av ett besok pa en aqua-park i mijas med rickard och tre andra, grymt trevligt! men lagom brand eftersom man inte smorjde in sig och vi var i solen ca 6-7h.

blir kanske en promenad nu ikvall och snart en ny vecka. forsoka fa mojligheten att lagga upp lite bilder i veckan for tror det ar nagra av er som ar nyfikna. men ska dra vidare nu, uppdaterar sa snart jag kan igen!

sista natten i sverige

Kategori:

så, nu är allt fixat och ska när som helst gå och lägga mig. inte trött, men man ska ju upp klockan tre imorgon så måste ju försöka få lite sömn. börjar nog få lite resefeber, elr något som liknar det iaf. men ska bli grymt kul också.

så som ni förstår kan det här kan blir sista inlägget på ett tag, men ska skriva så fort jag kan igen och uppdatera er med vad som händer :)

hade också en sista kväll igår med tjejkompisarna och tänkta kasta upp några bilder iaf och vill tacka för en grymt mysig kväll, kommer sakna er alla så mkt <3










inte långt kvar

Kategori:

börjar känna att det närmar sig nu, rummet känns riktigt tomt nu när man lagt en hel del i väskorna och ikväll väntar ju sista utgången också. men ändå har det inte riktigt sjunkit in att jag faktiskt flyttar ifrån sverige om mindre än två dagar! men tror nog att det kommer kännas mer verkligt ikväll när man börjar säga hejdå till folk.

bilder från kvällen

Kategori:












just nu:

Kategori:


mkt saker som ska med..

200711

Kategori:

ska se till att packa ihop en del nu, även försöka städa lite här hemma hos pappa. men blir nog en paus om ett tag och se till att bilderna kommer upp från igår. brukar vanligtvis ha min kamerakabel nära till hands, men nu när inte kameran har vart med så har den blivit nerpackad och därför får ni vänta lite längre bara för att jag är så lat, haha.

myskväll i mackmyra

Kategori:

haft en riktigt trevlig kväll med tjejerna! kul att vi hann med det innan jag ska åka, helt klart. kommer sakna sånna här stunder.

och kameran var ju med för första gången sen den kom tillbaka från lagning, så imorn kommer det en del bilder.

mackmyra med tjejerna snart

Kategori:

börjar blir riktigt trött redan (vet inte vad det är med mig?) och har då har det enda ansträngande jag gjort vart att gå på köpis egentligen. men ska snart fixa lite pasta sallad så jag har något att ta med till mackmyra där jag, elin, emelie och lovisa ska ta oss en picknick :)


ska blir riktigt mysigt, hoppas att vädret håller i sig och ska även försöka knäppa lite kort så får se om det kommer upp lite sånna imorn kanske.

190711

Kategori:

helt slut i natt, somnade mkt tidigare än jag brukar och somnade om hur fort som helst varje gång jag vaknade. sov över 12h innan jag tvingade upp mig själv ur sängen!

nu har jag iaf skrivit ut biljetten till flyget, kastat in tvätt i maskinen och snart ska jag följa med farmor på köpis och leta en ny mobil till henne. måste även ta en sväng till apoteket och kolla om jag hittar någon salva till ansiktet. vet inte vad det är, men blir jättetorr och sen känns det som jag får utslag? kan vara eksem elr nått, men behöver iaf ha någonting bra att smörja ansiktet med så man slipper det.

sista veckan

Kategori:

igår blev det bio med marika, evve, eva och linda. kollade på bad teacher, faktiskt en bra film, men var ungefär som förväntat iaf. sen blev det gå ut en sväng efteråt - saints, söderhielmska och sen interpool.

så idag har förberedelserna inför resan fortsatt, blev åka in till stan och växla euro bland annat. även packat ner det absolut sista här hos mamma, så idag ska jag kasta upp allt på vinden och sen åka till pappa för att fortsätta allt packande där.

suttit på google.maps och rickard skickade sökord så jag kunde hitta våran lägenhet, här är ingången. vänder man sig om så ligger stranden direkt bakom, alltså precis utanför dörren :) dock har vi utsikt åt andra hållet, men härligt att ha nära iaf

packar på

Kategori:

senaste två dagarna har jag hållit på att packa ner saker i lådor och nu har jag i princip tömt skrivbordet och bokhyllan, samt bara lite kläder kvar i garderoben som jag ska bestämma vad jag ska göra med. håller också på att packar ner en del saker i resväskan så jag kan ta med det till pappa sen och börja packa ordentligt då när jag har båda väskorna.

blir dock en paus i allt nu, ska springa över till farmor och farfar en sväng och säga hej, sen hem och fixa lite till och ikväll ska jag in till stan på bio med marika och några andra. blir nog en trevlig kväll :)

BIG NEWS!

Kategori:

insåg det nu att igår blev det så stressigt på kvällen att jag glömde publicera det som hände igår!

efter en massa krångel med lägenheter och skit så hittade jag och rickard en lägenhet i torsdags, så bestämde vi att vi att rickard skulle lämna depositionen igår. dock så lära han ju prata igenom det här med den killen han egentligen skulle delat lägenhet med och då blev det massa krångel, visste inte vilken lägenhet dom borde ta för tydigen hade andra killen fixat fram pengar. och ja, ni förstår nog att det blev en hel del velande?

inte någon idé för mig att lägga mig i för mycket, men efter några timmar får jag beskedet "jag går ner och betalar depositionen nu". vi har alltså lagt depostionen och vänta på att de ska renovera under veckan och på fredag ska den som senast vara klar. vilken är passande då jag har köpt biljett nu!

lördag den 23e 7.45 flyger jag ifrån arlanda mot malaga för att sen ta tåget till fuengirola! så spännande. ska bli grymt roligt :)

ont

Kategori:

skulle upp och jobba idag, mamma hade fixat bil så jag skulle få skjuts till och med. men när jag vaknade hade jag ont i ryggen och benen efter gårdagen, så även om jag inte alls har råd med det så vart jag tvungen att sjukanmäla mig..

konstiga var att jag hade inte så stort problem att vakna. visst somnade jag om två gånger, men när jag gick och sa till mamma att hon inte behövde skjutsa mig var jag inte så farligt trött och när jag gick och la mig igen så fick jag ligga ett bra tag innan jag somnade om. detta gjorde det ju lite frustrerande att jag inte jobbade, hade behövt pengarna, men int så mkt att göra..

men har iaf haft en lugn dag hemma, funderar om jag ska ringa till mor och fråga vart vi har flyttlådorna eftersom hon vill att jag tömmer lite här så hon kan kasta ut mitt skrivbord och flytta in sin säng istället. så ska väl försöka ta tag i det så man har gjort något produktivt idag.

jobb, jobb, jobb!

Kategori:

lyckades ta mig upp och komma i tid til jobbet, började 8.00 och blev alltså gå upp 6.45. hade en hel del svårigheter att komma upp med, gjorde det och efter en hårt (och längre än förväntad) arbetsdag fick man äntligen åka hem. riktigt skönt!

tog dock en sväng till mediamarkt och köpis nästan direkt, hämtade min kamera och köpte lite alkohol, sen fick jag skjuts hem igen. när jag kom hem upptäckte jag att batteriet till kameran är inte medpackat och jag blir tvungen att cykla tillbaka och hämta det, men inte fanns det där heller. men fick ett nytt iaf, tror killen i kassan var lite smått nervös elr kanske rädd för mig, haha. oavsett har jag nu kameran tillbaka ^^. och angående alkoholen så blev det inge krogen imorn så köpte det i onödan.. men får väl hoppas det blir någon annan dag man kan dricka lite helt enkelt :)

nu ska jag in i duschen, skriva lite tackkort och sen borde jag packa ner lite i flyttlådor inann jag lägger mig. dock tror jag att det där med flyttlådorna får vänta till imorn. dock ska jag börja jobba 6.45 imorn.. ska upp 5.30.. vi får helt enkelt se hur morgondagen ser ut efter jag jobbat.

nu vankas det bio!

Kategori:


håller på och fixar mig lite, snart kommer nämligen lovisa och hämtar upp mig för idag är det ju HARRY POTTER! ska blir riktigt kul, sett en hel del på internet och längtar tills man får se allt idag. riktigt spännande ska det blir, lite sorligt samtidigt också, är ju faktiskt sista filmen.. men mest ska det blir kul att se vad de har lyckats med :)



också skönt att få lite annat att tänka på, för tillfället är det ju nämligen slut på lägenheter vilket betyder förläng tid i sverige för min del.. vi får hålla tummarna dock, rickard ska ut på jakt idag - fråga kontakter och ringa på några fler lägenheter. men känns inte som vi har haft turen på vår sida, så känns lite jobbigt att hoppas på något som troligen inte kommer hända. men hoppas gör jag likväl ändå.

ser inte så ljust ut..

Kategori:

nu har rickard vart hos mäklare samt ringt runt på ett flertal annonser och måste säga att det ser faktiskt inte så positivt ut just nu.

går endast att hitta lägenheter för min. €1100 om man vill ha det nu direkt och det är lååångt över våran budget då både jag och rickard är utan inkomst i augusti ut. och de lägenheter vi hittat annonser på svarar inte, pratar inte englska elr är uthyrda iaf till september..

men de som inte svarat idag ska vi göra ett försöka på imorn. håll tummarna för oss. vill verkligen att det ska lösa sig :(

blöt

Kategori:

gav mig iväg för att lösa problemet med kortet. fick åka till banken och när jag parkerade utanför så började det falla lite lätt regn, men hoppades att allt skulle lösa sig fort så jag kunde åka hem. fick dock krångla en del och sen vart jag tvungen att åka till köpis och byta kod till kortet, men det funkade efter det iaf!

men skulle ju hem till mamma en sväng (blev dock helt i onödan då jag glömde göra det jag skulle..) och när jag väl var där så började det regna som bara den. väntade tills det blivit lite lugnare, elr det var var jag trodde, innan jag satte mig på cykeln och drog. OM jag blev blöt! såg ut som jag hade stått i duschen med kläderna på efter bara någon minut och då är det en 20minuter cykeltur hem..

wish me luck!

Kategori:

nu ska jag väl dra mig upp ur sängen och cykla iväg en sväng för att kolla om mitt visa kort tänker funka idag. hoppas, hoppas! vill inte behöva åka till banken och fixa.. resultatet blir väl säkert att jag måste beställa ett nytt och det har jag inte tid med.

och så har vi ju allt som har att göra med spanien, hoppas och önskar som bara den att allt löser sig med det idag så jag kan fixa biljett ner till spanien och så jag kan växla in till euro imorn.


funderar även om jag ska stanna på mediamarkt och kolla hur det går med min kamera, har inte hört nått än och deadline är på torsdag, så tkr den borde vara klart. saknar min kamera :(

110711

Kategori:

skulle ge mig in på ett nytt försök att vända tillbaka dygnet efter helgens bravader, funkade det? inte direkt. vaknade faktiskt vid halv nio, men problemet var att jag inte kände för att göra nått. klickade lite på internet i typ 10-15minuter sen bestämde jag mig för att sova igen.

resultatet vart att jag låg kvar i sängen till strax innan tolv. åter igen la jag mig och knappa på datorn, men bestämde mig för att det var dags att vakna den här gången, blev tvingad att utföra lite sysslor i hemmet samt att jag var tvungen att cykla till köpis och aktivera mitt visa kort. ville inte funka, så fick cykla hem och hämta mitt ungdomskort som faktiskt ville göra mig till lags. blir alltså ett nytt försök med visa kortet imorn, funkar det inte blir det även ett bank besök.

när jag kom hem på eftermiddagen blev det sitta och prata lägenheter med rickard ett tag och sen dra till moster för lite datasupport. lyckades lösa ett av problemen, det andra två sakerna hittade jag inte ens så kunde inte göra något åt det direkt. men fick en lite belöning för jobbet och även prata ett tag innan jag gick hem och åt.

inte så fullspäckad dag, men blev iaf lite röra på sig. får se hur morgondagen ser ut. hoppas på besked om lägenheten..

slappar dag

Kategori:

blev ändrade planer när vi kom fram till jimmy igår, vädret idag skulle inte vara nå bra enligt internet och vi ställde drf in resan till leksand sommarland idag. resultatet blev att vi åkte och hämtade alkoholen och det blev en lång kväll/natt hos jimmy istället.

riktigt trevligt, idag har man legat i sängen större delen av dagen dock. vaknade vid tolv, men kände mig inte pigg nog att gå upp så blev gå och lägga sig igen, vid halv fyra bestämde jag mig dock att jag sovit lite för länge och vaknade till. har dock legat kvar här stor del av dagen, men nu har jag tagit ett ryck och ska göra lite fint tänkte jag. elr ja, gick ner och fyllde en maskin med tvätt och har även bäddat om sängen. se om jag orkar fixa mer elr om det fick duga för idag ;p


har även fått samtal från sörby om jobb i veckan, det är torsdag och fredag det gäller, vilket betyder att jag kommer inte kunna gå ut på torsdag som det var tänkt! ska ringa och prata med dom imorn dock, jag sov själv när samtalet kom in, men måste jobba nu eftersom det är lite krångel angående lägenheten i spanien..

nyduschad

Kategori:

efter min vilodag igår har jag gått och blivit typ sömngångare igen, sover hela tiden känns det som! vaknade tolv idag och fixade frukost, åt och la mig igen :P

men nu har jag tagit mig en dusch och ska snart börja fixa mig lite, blir grillkväll hemma hos jimmy ikväll som gäller!

harry potter

Kategori:

biljetterna är nu bokade, inte långt kvar :D

fan då.

Kategori:

trodde saker hade löst sig, men en liten sak så är allt osäkert igen.

frukost på sängen

Kategori:

elr ja, det räknas väl inte rikigt som det när man måste gå upp själv och göra frukosten? haha

har iaf gått upp tidigare än vanligt och sett till att fixa en ordentligare frukost, nämligen en fetaost sallad och två mackor till det. MUMS! är verkligen helt galen i fetaost sallad, skulle seriöst kunna leva på det. och det har jag ju gjort en gång förr. men iaf, ordentlig frukost och nu blir det vila ett tag innan jag ska försöka röra mig till gymmet. får hoppas det går bra med det idag igen :)

kvällspromenad med elin!

Kategori:

kände mig lite sugen på att röra mig idag, mkt energi över faktiskt. så kollade med elin om hon ville ta en långpromenad med mig och det ville hon! tristan hängde också på, blev en mysig sväng till forsbacka och tillbaka ^^,



vovveeeeeen! ^^,

lyckans dag!

Kategori:

tog mig in till stan för att göra nytt leg idag. tog ett stop på ups på vägen utifall att någon hade lämnat in den, men nej. var också tvungen att betala bussen då mina ben var slut efter att cyklat fram och tillbaka till stan igår och orkade inte idag.. alltså inte så bra början.

men när jag kom till polisen vände allt!

satt och väntade ungefär en timme tills det var min tur att göra nytt leg. pratade lite med hon som skulle hjälpa mig innan vi startade, sa att jag tappat leget i helgen och att jag nyss hade gjort nytt så det var lite jobbigt att jag skulle behöva göra ett till. sa också att jag gjort en förlustanmälan igår, men inte fått nå besked. då sa hon att hon skulle gå och kolla om det fanns nå, gav henne mitt pass och en kort beskrivning av plånboken. hon kilade iväg och pratade lite och vips så hade hon min plånbok i handen!

så underbart glad när jag såg den, brydde mig inte så mkt om sakerna fanns kvar nästan, bara om leget fanns där. och visst var det där. precis som allt annat, till och med mina kontanter var kvar! :D

hur glad som helst tog jag bussen till valbo, stannade hos mor för att ta nått att äta innan jag drog vidare mot gymmet då nästa glada nyhet kom. mitt stipendium hade kommit, så alltså kom det in lite extra pengar nu också! åkte ner till banken och satte in det, samt la ettt kuvert på lådan innan det blev gym.

men ja, efter en hel del jobbiga saker att ta tag i så hände det lite positiva saker idag, riktigt skönt! nu blir det njuta och om två veckor är jag påväg mot spanien ser det ut som ^^,

040711

Kategori:

lite snabb uppdate om dagen innan man kryper ner i sängen.

blev in till stan tidigt idag för att fixa alla grejer, brukar ju ta en evighet på banken till exempel så åkte in tills allt öppnade. men sjukt nog hade jag fixat nya kort på både swedbank och nordea efter bara 45minuter! brukar ta typ 2h bara att sitta i kö där annars..

efter det vart det polisstationen och göra polisanmälan. gick smidigt och snygg kille som gjorde förhöret dessutom, så kan inte klaga ;) efteråt fick jag dock beslutsångest om jag skulle göra nytt leg eller om jag skulle vänta tills hittegodset kommit in. dumt nog var ju inte det förens efter klockan två.

sprang iväg en sväng till försäkringskassan och fixade ett eu-kort samtidigt som jag pratade lite med emma. tog typ 2min att fixa kortet hos försäkringskassan, så emma mötte upp mig och gjorde mig sällskap resten av dagen. blev besök på max, um, biblioteket och h&m innan klockan slog två. då kilade vi till ups.

ingen plånbok..

så imorn blir det upp jättetidigt och cykla in till stan igen för att fixa leg.

gårdagen

Kategori:

hade grymt trevligt hemma hos jimmy igår. prat, skratt, spel och massa dricka! sen blev det dags att åka in till krogen, var så grymt pep på det (hade inte vart sugen alls under dagen..) och när vi hoppar av bussen inser jag att min plånbok inte är kvar i väskan..

så efter det gick min kväll/natt åt helvete. förlåt till er jag inte svara på sms och sånt, men mådde inte bra alls.. och tack till er som tog hand om mig tills jag lyckades ta mig hem. tur att man har syskon som kan komma och hämta en när sånt där händer.



korten är iaf spärrade nu, imorn blir det in och fixa nya plus fixa leg.. får hålla tummarna att det var någon snäll själ som hittade min plånbok dock, ska ringa och kolla imorn om x-trafik fått in nått. skulle vara helt underbart om jag slipper betala för ett nytt leg liksom.. jobbiga är ju att jag måste ju ha ett leg, så måste lägga ut massa pengar om det visar sig att ingen lämnat in plånboken :(

inför utgång

Kategori:

020711

Kategori:

uscha vad varmt det är att vara ute och gå! om det är sol är det ju givet att det ska vara varmt, men när det är molnigt tkr jag ändå temperaturen kan gå ner lite.. men ska väl inte klaga, hellre sommar än vinter och dessutom kommer det vara ännu varmare när man kommer ner till spanien :p

sov inte så mycket i natt, men börjar få tillbaka lite dagsrytm (men är väl borta imorn eftersom det blir supa massa ikväll!) och eftersom jag inte kunde sova längre än till elva så slutade det med att jag tog en promenad. kändes inte som jag kunde börja fixa mig 6h innan det var dags att röra på sig, haha. så tog en liten promenad så försvann 30-40minuter av göra ingenting på.

nu ska jag göra en provsminkning och se om jag ska prova nå nytt till ikväll, sen blir det duscha av sig efter det. sen så är det fix som gäller, absolut ingen aning om vad jag ska ha på mig elr hur jag ska ha håret (och inte säker på sminket heller, drf jag kör provsminkning) så är nog bra att jag här några timmar på mig, kommer sluta med att jag stressar ändå :p

kvällsunderhållning

Kategori:


tog fram papper och pennna igen och bestämde mig för att rita klart en av mina rutförstoringar innan jag gick och la mig, klart är det egentligen inte men jobbigt att sitta och göra nya skuggningar och skit så den här får duga.


tar cykeln hem till mamma

Kategori:

idag när jag väl tog mig upp bestämde jag mig för att jag skulle åka till mamma, men när jag tittade ut var det jättedåligt väder så vart lite tveksam.. istället började jag rensa ur lite bland kläderna så man har lite koll vad man vill ha med till spanien och om det är något jag kan packa ner redan nu. så nu när jag gjort det måste jag ändå ta mig till mamma för resväskan ligger nämligen där...

menmen, var så lat att jag skippade att gymma idag, alltså är det lika bra att man får sig en cykeltur tycker jag. känns nämligen inte jättekul att ge sig ut på en långpromenad när det kan bli spöregn vilken sekund som helst liksom. så får väl försöka sätta mig på cykeln och röra mig vidare en sväng. misstänker dock att jag hittar på någon ursäkt den här gången med, hihi