Minna

det brinner!

Kategori:



igår när jag och rickard klev utanför dörren är det fyllt med rök ute och jag säger på skämt "det brinner någonstans!". men sen när vi vart ute någon sekunde så känner man hur det faktiskt luktar brandrök (annars är det ju väldigt mkt dimma här och det jag trodde det var) och när vi viker ut på storgatan så ser vi hur syrenerna blinkar i den tjocka röken och hur det är fullt med folk längs gatan och en polis som omdirigerar alla bilar.

tydligen har ett tvätteri lite längre upp längs gatan (ca 500m) fattat eld och i princip hela baksidan av ett tre-fyra våningarshus står i lågor. man ser flamorna ta sig ut genom taket högst upp och när vi får förbi ser vi också att elden härjar stort på nedervåningen där brannmännen står och jobbar för att släcka den.

så det blev lite händelserikt här i notodden och 1-1,5h senare när en av rickards vänner kommer upp till gymmet visar han en bild som han precis knäppt och det brann lika mkt fortfarande. men trots en stor brand så har alla klarat sig, någon fick dock åka till sjukhus för rökskador, men annars är allt lugnt nu.

monster

Kategori:

281211

Kategori:

sådär, nu har majoriteten av ärendena blivit fixade. däribland har jag hämtat ut julklappar igår och idag har jag pallrat mig iväg och fixat bankkonto. ska även försöka få telenr fixat i eftermiddag och då vi inte hittade någon spegel igår på shoppningen (hittade dock en ny platttång för bara 99NOK) så kanske vi ska ge oss iväg och leta efter en idag istället. annars så finns det väl inte så mkt kul att berätta. blev helt åt helvete sliten igår för jag åt inte så bra med mat under dagen, höll på att somna när vi kom hem från kongsberg men eftersom rickard var så snäll och köpte hem så jag kunde få pizza på kvällen så höll jag mig vaken länge nog för att tillaga den. dock åt jag halvt med stängda ögon, haha! sen så ville jag inte lägga mig alltför tidigt heller, så rickard lyckades lura upp mig till gymmet (idag känner jag att det var inte så smart av mig att faktiskt följa med) och även om jag inte tränade mer än att gå på bandet så höll jag mig ändå vaken ett bra tag. kom inte i säng förens runt halv ett och idag kunde jag knappt vakna. vaknade någon gång ibland, men kroppen kändes sjukt tung och huvudet var inte på min sida, så fick bli lite sovmorgon för min del och ikväll blir det inge gym så jag faktiskt vet att jag orkar gå till jobb imorn också.

261211

Kategori:

får låna rickards mobil nu när jag inte har någon dator, så får klicka runt på internet fortfarande. så helt borta är jag inte och imorn blir det troligen en sväng till kongsberg så med andra ord blir det lämna datorn på lagning (om det går) och även kolla om jag hittar en ny. står en del andra saker på schemat imorn med - hämta julklappar hos posten och skaffa ett norskt mobilnr blandannat. sen är det lite annat smått som behövs fixas, men får se när allt blir gjort.

trasig dator

Kategori:

min dator har passande nog bestämt mig för att den inte fungerar tillsammans med min laddare och vill alltså inte fungera mer. väldigt passande nu när jag inte längre jobbar utan kommer sitta hemma mest om dagarna och inte klicka på datorn tydligen.
fördelen är ju att min dator är ju faktiskt köpt här i norge och det är litet tag kvar på garantin så ska dra mig till kongsberg i veckan förhoppningsvis (för affären den är köpt på här i notodden har ju stängt..) och se om de kan laga den åt mig. så bara hoppas på det bästa, men kommer troligen bli så att jag kommer beställa en liten dator att ha som extra dator, funderat på det ett bra tag samt att det är enklare att resa med en liten än en stor. men eftersom jag har haft en del utgifter just nu är det inte direkt jättekul att man måste köpa en ny. märker hur beroende man eg är av datorn när den ger upp. min underhållning nu för tiden istället? läser min harry potter bok på norska eller får titta på när rickard sitter och leker på sin dator. med andra ord måste jag lösa datorproblem.

julafton utan jul

Kategori:

kör väl på standard och skriver god jul! även om jag inte firat det iår, haha

det är ju inte det att jag inte stött på jul idag, först så var jag ju nämligen på jobbet i några timmar och där var det ju en hel del julstämning och massa julstress. och med tanke på att vi nästan sålt slut på alla varor 22-23 eftersom vi på de två dagarna för mer än 50,000 jämför med i fjol (!) så var det ändå en hel del folk, men mot slutet blev det lugnt. jobbade ca en timme efter stängning och sen fick jag gå lite tidigare och med mig hem fick jag faktiskt en julklapp! handkräm, boduy lotion samples och grönt te för att nämna innehållet


eftersom allt hade stäng när jag slutat så blev det gå direkt hem, dock stannade jag lite längs vägen och knäppte kort när jag äntligen tog med kameran. bilderna har jag dock vart för lat för att lägga in, så de kommer nog imorn. och sen har det väl inte hänt så mkt kul. mötte rickard efter jobb och blev en sväng i bilen med petter för att vi skulle slippa gå den långa sträckan på knappt 1km hem. blivit gym nu på kvällen också. men inte mkt till jul om man säger så. har dock några julklappar som ligger på posten och väntar mig, så får lite jul på tisdag när jag hämtar ut som! 

annars så är det lite ledighet som blir att se fram emot, jobbar bara torsdag och möjligtvis söndag nästa vecka, så blir vila upp sig efter julstressen på jobbet nu. behövs verkligen, längesen jag var såhär sliten!

ostebolle

Kategori:

tror jag har lite norsk i mig när det kommer till matidéer, eller kanske det är just notodden-bo om man kikar på internet. för två veckor sen blev jag nämligen introducerad till något som heter ostebolle och jag är förundrad över att jag inte har kommit på idén själv för det är så typiskt mig!

så vad är det man får när man beställer en ostebolle? jo, man får ett hamburgerbröd, i finns salla och dressing - precis som med en vanlig hamburgare. men sen kommer twisten - istället för en hamburgare så kan man välja en hel del blandningar på innehåll (t.ex. köttfärs, kyckling, skinka, kyckling/köttfärs, m.m) och detta läggs inte direkt i brödet utan smällts samman i micron med en MAAAAASSA ost. så den massa med ost och någon form av protein läggs sedan i brödet med dressingen och salladen. voilà - en ostebolle serverad!

enda som saknas för ett det här skulle vara typiskt mig är att man skulle lägga på lite tomat också, men med tanke på att det sällan är det på hamburgare har jag vant mig med hamburgerdressing-kombin med bara sallad, så gott är det ändå.

(och tyvärr har jag ingen bild på denna maträtt utan ni får föreställa er hur den kan ser ut helt enkelt)

221211

Kategori:

inne på min andra jobbvecka utan paus och dagarna är långa och sega. just nu vill jag bara att det ska bli söndag så jag får ledigt. behöver en dag ledigt för att orka mer just nu, speciellt eftersom det är julkaos på affären just nu. blöh.. mitt huvud är helt åt helvete för tillfället, just på grund av att jag inte fått ladda om genom att ta en dag och återhämta mig och det gör det inte lättare att ta all stress som är på jobbet just nu.

men måste stå ut de här dagarna, blir tio timmar idag, nio timmar imorn och sen är det julaftonspaniken att hantera i 3h på lördag - som jag INTE ser fram emot det.

hade kunnat hanterat det lättare om det inte var så att tiden verkligen går SEGT nu för tiden. i början gick dagarna förbi fort, jag kände att jag inte behövde lunchen ens för att jag tyckte dagarna gick så fort och den där lilla pausen behövde jag inte. nu, däremot, så känns det som varje timme är ca samma längd som 3-4 vanliga timmar. vilket betyder att det ca 94h kvar innan jag har ledigt -.-' aja, iväg måste jag iaf och ta mig igenom yttligare en dag.

saker att nämna:

Kategori:


jag ska jobba 10h-pass minst tre dagar den här veckan

jag köpte hyacinter+krukor på jobbet idag för att få lite julkänsla hemma, men glömde de på jobbet..

jag fick skjuts hem från jobbet (yaaaay!)

vi får en till inneboende i vårt rum i början av januari, ist för att han/jag skulle bo i ett annat rum

rickard drar till thailand = jag kommer behöva dela rum med en person jag inte känner i ca 3 veckor (dislike..)

jag kommer med största sannolikhet ta en resa hem till sverige på ca 1 vecka i slutet av januari (allt för att minska de där 3 veckorna lite)




så efter att ha ansträngt mig för att få upp humöret till bra igen och på nått mysko sätt lyckas så är mitt humör åter igen helt åt helvete, på dåligt humör och orkar inte bry mig om något.. dessutom så måste jag tydligen laga egen mat ikväll för rickard åt tidigare för han skulle upp till gymmet direkt när jag kom hem. men nu ska han tydligen inte upp till gymmet, bara ut och gå. dessutom solade han i morse, som jag tjatat om att jag viljat göra i 4 dagar nu, men han inte vill/orkar/kan, så går han och solar på morgonen utan att säga nått åt mig. kanske skippa mat helt enkelt. dock ska jag jobba imorn, så blir väl inte så..

aja, hoppas ni har en bättre kväll. nu ska jag gå iväg och vara tjurig någonannanstan.

191211

Kategori:

här har det stått stilla ett tag! händer inte så mkt här borta, samtidigt som det händer en massa. låter lite konstigt kanske, haha. men jobbar varje dag, har gjort det sedan förra måndagen och blir troligen jobba en hel del den här veckan med.

vad mer har hänt då? hm.. jag har köpt in en del saker inför nyår -  bla en klänning, ett par skor, lösögonfransar, strumpbyxor. rickard fortsätter att köpa leksaker, men nu vart han helt plötsligt erbjuden att följa en polare till thailand i januari på semester, så nu måste vi kanske krångla med att lämna tillbaka allt. sen så kanske rickard drar hit en till kompis, vilket betyder att jag kanske måste flytta ut eftersom rickard inte vet vilken av oss han vill dela rum med. och så funderar rickard på att flytta in med en annan lokal kompis, förutsatt att han får ett hus som ligger bra till, vilket också skulle betyda att jag måste flytta ut härifrån in i ett annat rum.

men allt detta skapar massa krångel. varför? jo, jag har ju faktiskt inget fast jobb och jag har betaltat för att bo här januari ut nu. drar rickard till thailand måste jag antingen hem tidigare om jag inte hittat jobb, eller stanna här tills han kommer hem igen, men då måste jag klara mig ca 2 veckor innan jag får min lön att leva på. och sen massa annat krångel runt i kring alltihopa.

men nu vet ni att jag lever vidare här borta och det händer en del. hade tänkte försöka få upp bilder på lite av allt jag köpt sen jag kommit hit, blivit en del nya kläder och sånt, kanske kan vara kul? men blir senare, för nu ska jag borsta tänderna och sen är det dags för yttligare en dag på jobbet - ser verkligen inte fram emot att det är julvecka!

bjuder på lite bilder från jobbet eftersom jag vart så dåligt på att lägga ut bilder på senaste tiden.

141211

Kategori:

helt slut, men snart ska man iväg till jobbet iaf, idag blir det fixa kontrakt så det är gjort. annars på nyhetsfronten så kommer jag inte bli ensam hemma i lägenheten över helgen som det ser ut just nu, biljetterna som rickard skulle köpa hade blivit slutsålda så han var tvungen att ställa in det. men sen vet man ju aldrig, han kanske åker en sväng till sverige ändå.

men ska jobba till på lördag, så är ofta så trött att jag bara vill hem och vila efter jobbet. spelar liksom inte jättestor roll om rickard är här eller inte, är ju dock trevligt med sällskap så kan ju inte klaga så mkt att han är kvar faktiskt.

121211

Kategori:

inte en alltför pigg mig ska nu pallra sig ner till skatteetatten och se till att få nå vettigt gjort. förhoppningsvis går det relativt fort eftersom jag måste hem och fixa mig innan jag ska iväg till jobbet också. kommer somna fort ikväll förhoppningsvis.

breakeven

Kategori:



What am I supposed to say when I'm all choked up and you're ok
I'm falling to pieces
I'm falling to pieces

101211

Kategori:

igår blev en lång dag i kongsberg, vi kom inte hem förens efter åtta och då tog vi en sväng och köpte mat. sen vart det i princip bara åka hem och sova, mest för att rickard var väldigt trött men också för att han promp skulle upp och gymma tidigt idag då har haft två vilodagar nu.

så sagt och gjort, tiiiiiidigt i morse var vi uppe (vissa segare än andra) och efter lite frukost rörde vi oss mot gymmet. min motivation är ju inte helt på topp så jag valde istället att lägga mig i solariet medan rickard körde kondition, sen är det delvis att jag inte köpt ett gymkort än som gör att jag inte vill vara ute i gymmet för mkt nu eftersom de som jobbar där kanske inte blir alltför glada. men blev en sväng på gymmet, kortare än planerat då rickard vart trött ganska fort nu när han vilat sig, men blev bara bra eftersom vi skulle vidare till tuven efter vi tagit oss en dusch.

alltså blev det en sväng hem efter gymmet och sen vidare till tuven där rickard införskaffa sin första fulla kostym sen studenten. han har ju tänkt att ha det på nyår, så efter att vi spenderade ca 30min på att hitta storlekarna på dressman i kongsberg igår så var vi ändå tvungen att gå till tuven idag för att just rickards kavaj fanns ju inte i kongsberg. så passade han även på att köpa skor eftersom han hittade ett par till bra pris, så nu är det bara småsaker kvar.

resten av tiden innan rickard skulle till jobbet så blev det välja ut lite olika cider till mig, för ikväll blir det tydligen lite festa av. inte jättepep just nu då jag har blivit tvungen att tömma hela rummet på disk och städat, samt tvättat eftersom att någon från rickards jobb kommer hit först innan vi ska leta oss vidare. men förhoppningsvis kommer humöret snart, har ju några timmar kvar att tagga till liksom!

091211

Kategori:

första dagen igår gick fint! dock så blev min planerade halvdag en 8h heldag eftersom de behövde mkt hjälp. fick mkt beröm och de hade svårt att tro att det var min första dag efter bara ett tag, alltid kul att höra liksom.

sen så var det ju lite oturligt att de inte behöver mig nå mer just den här veckan, men nästa vecka ser det annorlunda ut! fyra 8h pass, ett 5h pass och två dagar då jag för tillfället är ledig, men kan hända att jag måste hoppa in extra. inte helt fel må jag då säga.

men eftersom det är så fullt upp på schemat nästa vecka så ska jag och rickard dra oss till kongsberg en till sväng och handla lite kläder och annat bra att ha. eller är väl mest jag som ska handla sånt då rickard drar till sverige en sväng nästa vecka och självklart ska han köpa sina kläder då så han får det lite billigare. men ska bli trevligt med en lite utflykt igen, men nu måste jag dra så jag hinner ta ut lite pengar innan jag ska till bussen. ha det!

uppe med tuppen

Kategori:

som förväntat så har jag inte sovit speciellt mkt i natt, men beror för ovanlighetens skulle inte på att jag vart uppe sent för jag kom i säng i lagom tid ändå. men sen så har jag vaknat till och från flera gånger och haft svårt att somna om, är väl för att kroppen är orolig att den ska försova sig. jag har liksom inte klarat av att gå upp tidigare än 12 de senaste dagarna, inte konstigt att den förväntar sig att jag ska försova mig när klockan står på 6.45

men sen så när jag vaknade första gången vid två tiden insåg jag, jag får fan sova väldigt länge för att det ska vara jobb. jag menar, när jag jobbade på sörby började jag 6.00 och åkte hemifrån 5.40 som senaste. nu behöver jag ju faktiskt inte gå upp förens 6.45 och jag behöver inte gå till jobbet förens strax innan åtta, då har jag ju tekniskt sett jobbat två timmar redan, haha. sen kom jag ju på att jag inte har någon aning om var personalingången på tuven finns och inte tänkte jag på att fråga eftersom jag trodde de hade öppnat redan när jag ska vara där. men nejnej, blir dock ett dilemma att ta tag i om ett tag det. nu: frukost

onyttig kväll

Kategori:

efter att vi åkte en tur till Kongsberg med Petter så har jag bara vart hemma och tagit det lungt, blev hemma när rickard och köpt hemma pizza samt chips, så har jag dessutom en cola hemma. med andra ord så har jag haft en onyttig kväll och ska snart krypa ner i sängen så man orkar upp till jobbet imorn!

iiiih, glad tjej!

Kategori:

mina dilemman på hur jag ska göra verkar ha löst sig. fick nyss samtal från ett av ställena jag lämnat cv på och eftersom två av hennes anställda har haft lite olyckor och inte kan jobba så får jag jobba extra! :D kanske bara blir en eller två veckor, men det är ju ändå jobb liksom! och börjar redan imorgon, ska bli grymt kul.

så alltså får jag in lite pengar och så får jag även lite erfarenhet, samt att jag får lite nya kontakter och det som är viktigast när det kommer till att stanna - lite pengar! nu får man bara hålla tummarna att de kommer behöva mig ända fram till jul, så jag får jobba så mkt som möjligt liksom.

gamla spel ska det vara

Kategori:

eftersom jag inte kunnat sova i tid om nätterna, så blir det ju att jag sover väldigt sent och gör inte så mkt om dagarna just nu. alltså har jag blivit tvungen att hitta något roligt att underhålla mig med.

förr har jag ju spelat "the sims 3" för att fördriva tiden här i norge, men nu orkar jag inte det längre. nere i spanien så började jag spela "age of empires" ett tag, men samma med det - inte så kul och orkar inte engagera mig när jag väl spelar det. så eftersom rickard sitter och spelar spel hela tiden när han faktiskt är hemma så kände jag att jag var ju tvungen att hitta något kul igen jag med.

vad kom jag och tänka på för spel då? jo, Zoo Tycoon! har inte spelat det på evigheter, men nu är jag igång igen. börjat med ettan, plus bonus-delarna med dinosaurier och aqualand-aktigt, men finns ju även en tvåa och har precis tagit hem den. gått igenom tutorialen nyss, men vet inte riktigt vad jag tycker om det om jag ska vara ärlig. känns väldigt olik från första.. men ska ge det en försök! så eftersom det inte blev något gym ikväll så vet ni nu vad jag kommer sitta och underhålla mig med.

VS  

what to do?

Kategori:

osäker på hur jag ska göra med allt för tillfället, enda jag vet är att jag vill inte åka hem än. vill vara kvar här året ut iaf, en vecka till är alldeles för kort liksom. men det betyder ta en chans och riskera att inte få jobba på sörby om jag blir tvungen att åka hem i januari, för stanna här gör ju allt osäkert då jag inte vet om jag hittar jobb eller något.

sen så verkar beslutsångesten sprida sig, velar om helt onödiga saker, haha. till exempel så har jag gått och vart sugen på något gott i över två dagar, kladdkaka har legat högt på listan, så har gått ner till affären många gånger för att köpa något gott. men som sagt, beslutsångest betyder att jag har gått ner till affären och sen inte vetat vad jag velat ha och sen gått hem igen, haha. samma sak med gymmandet, inte motiverad men vet att jag kan komma igång om jag faktiskt går dit regelbundet, så då har jag beslutsångest varje gång rickard ska iväg till gymmet för jag vill både följa med och stanna hemma.

men åter till stanna elr inte - som sagt, vill stanna här längre än en vecka till och alltså betyder det att det lutar mot att jag tar en chans och hoppas att jag hittar nå jobb här snart helt enkelt. det återstår att se vad som händer dock.

dålig avslutning på dagen

Kategori:

sakta men säkert blev mitt humör sämre och sämre. småsaker som kommer upp och gnager och samlar ihop sig tills det blir för mkt. men inget seriöst, hade liksom bara en sån dag, en dålig dag helt enkelt.

planen var ju att jag skulle följa med upp till gymmet. klädde på mig, följde med ut och började gå. men efter ca 10-15min så tog jag nyckeln och gick hem för kände att det inte funka. blev bara mer och mer tjafs, senaste det blev så här så pratade bråkade vi till och från i några timmar och pratade knappt på två dagar. nu ville jag inte ha det så, men inte blev det bättre då det första rickard säger när han kommer tillbaka är yttligare en huggande kommentar och så var vi tillbaka på samma sak igen. försökte prata ut, men då inte ens personen i fråga vill vara med i konversationen utan istället väljer att inte lyssna, vill inte försöka förstå grunden bakom det HAN ser är ett problem. "nej, vi är ju för olika för att jag ska en bry mig om vad du har att säga, jag tänker inte försöka förstå för jag tycker inte som du"

sen pratade vi inte på ett bra tag, men släppte iaf senare som det brukar, för tekniskt sett så pratade vi ju ut? skönt iaf, satt och kollade på när han spelade spel, fjantade runt lite och allt var som det brukar igen.

men sen på kvällen när jag ville lägga mig i tid, hade ju inte vart på gymmet så hade inte nå nyuppbyggt adrenalin i kroppen och eftersom jag ville gå och lägga mig tidigt tänkte jag ta tillfället i akt. tänkte bara vänta tills rickard spelat klart, för kan ju inte sova när lampan är tänd samt när det är höga ljud - delvis från spelet och delvis från grannen. blev någon mer timme än planerat, började bli riktigt slut i huvudet, men äntligen så hoppar rickard in i duschen och jag kryper ner i sängen. men så kommer ju det där lilla problemet, jag lyckas inte somna och när rickard är klar i duschen kryper ju han ner framför en film - åter igen mycket höga ljud. så jag ber han att sänka, men trots att han insisterar att han gjorde det så är ljudet fortfarande väldigt högt. försöker sova med mina egna hörlurar i, men det vet jag ju att jag inte kan. tretti minuter senare frågar jag igen om han inte kunde sänka. "men jag har ju gjort det?" för jag till svar

tydligen var det omöjligt att sänka till den låga nivå han vanligtvis har, den jag kan somna till även om det är lite svårt. han sänker lite till dock, men som sagt, det märks knappt. jag vet att det inte är någon idé att ens försöka sova, sätter mig och klickar på datorn eftersom man brukar ju kunna bli trött av att titta på ljus när man redan är lite sömnig, enda möjligheten att jag ska kunna somna innan rickard sett klart på filmen är ju att göra sig själv så trött att ögonen faller ihop av sig själv.

när klockan är 3:40 frågar rickard varför jag fortfarande är uppe. han hade ju märkt att jag höll på att somna när jag satt och kollade på när han spelade spel för 3-4h sen liksom. trots att jag sagt det många gånger förr så säger jag att jag inte kan somna när det är höga ljud. ingen direkt respons, inget försök att fixa så jag slipper höra alla ljuden, ingen respekt emot det faktum att jag vill sova. han säger bara att det inte går att sänka mer, sen fortsätter han kolla, klagar lite smått på att han inte är trött nog för att somna.

själv kunde jag ha somnat, men fick istället vara uppe till 4:30 innan jag fick den möjligheten. mina planer att gå upp 8:00 för att gå ut och gå på morgonen var ju helt borta. yttligare en dag har jag sovit bort, trots att jag faktiskt hade kunnat somnat innan ett om jag hade haft möjligheten..

träningsdag

Kategori:


känns som det blir en lugn dag idag, men även en hel del fokus på träning. tog ju en promenad på morgonen, men eftersom rickard inte orkade gå upp just då så drog vi upp till gymmet en sväng lite senare. blev ju dock bara kondition just då, styrka blir det ikväll.

när vi kom hem har det blivit en myskväll framför "braveheart" med digestive-kex och skorpor. eller ja, vi såg inte hela filmen för den är ju så lång och vissa blir ju lite väl rastlös när de inte känner för att sitta still, haha. snart ska jag iaf dra mig ut i köket, ikväll blir det chicken bits med ris. mums!


"morgon" promenad

Kategori:



blev som vanligt sovmorgon för min del, dock tänkte jag gå upp när jag vaknade vid åtta tiden men eftersom det är så mörkt på mornarna här så ville jag inte gå ut och gå = jag somnade om.

men när jag vaknade vid tolv så var vädret fint och jag pallrade mig iväg på en promenad i solen. skönt att allt är stängt här på söndagar egentligen, det gör att det är ganska lugnt ute, inte så mkt folk som härjar runt liksom. så var lungt och skönt med en morgonpromenad och nu har det blivit hem och slappa ett tag. ingen aning om vad det blir att hitta på idag, gymmet blir det iaf en sväng och funderar på att sola lite, var ett bra tag sen nu så vore inte helt fel.

031211

Kategori:

idag har vart en trevlig dag än så länge. började med att jag vaknade upp i andra sängen, fortfarande väldigt kallt här inne och då tyckte vi att det var mysigare att ha filmkväll tillsammans än att ligga och frysa i olika sängar. och just ja, en annan sak med natten var att det kom den första snön! knappt en cm och den försvann några timmar senare, men märks att det börjar bli dags nu.

och eftersom det börjar bli kallare ute så kände rickard att han behövde ha en vinterjacka, något han aldrig tidigare ägt tydligen. men iaf, vi drog iväg en kort sväng till tuven där han hittade en billig och bra på cubus. andra anledningen att vi skulle till tuven var också att mina vitamintabletter var slut, samt att rickard skulle kolla om de hade något kul, så ett besök på hälsobutiken blev det också.

sen så blev det även ett inköp för min del med, utöver vitaminerna då, så var det extra erbjudande på princess där man fick ta tre handdukar för priset av två och eftersom jag har med mig en gammal sliten så bestämde jag mig för att köpa en, samt ge en till rickard. så nu har vi tre nya fina handdukar här i hemmet.

120211

Kategori:

blir bara lite kort update idag. vart väldigt trött hela dagen, så sovit väldigt mkt, vet inte varför jag inte blir piggare men hoppas det blir bättre snart. efter rickard slutat så drog vi och handlade mat inför kommande veckan också, skönt att ha lite hemma i kylskåpet, som nu är renstädat nu för rickard blev så trött på att det är så mkt onödigt i köket -  alltså blev det städa köket, kasta massa skit och även städa vårat kylskåp. annars så är det inte mkt produktivt från min sida, ska iaf upp till gymmet snart och köra slut på mig själv, sen hemmakväll med film skulle jag gissa på.

ute och letar

Kategori:

haft en bättre dag på jobbsökarfronten idag, gick tillbaka till tuven eftersom det var några ställen kvar att fråga på och eftersom några butikschefer inte var där igår. så nu har jag lämnat ut totalt sju CV:n och även om de jag pratat med inte var säker på om det fanns något ledigt just nu så har jag prata med några stycken, ett ställe verkade intresserade och skulle höra av sig nästa vecka samt ett ställe som behövde extra hjälp skulle kolla på cv:t och sen höra av sig angående arbetsintervju nästa vecka om de var intresserade. så nu är det bara hålla tummarna som gäller!

kollade även på några ställen här i notodden idag, men inte så många affärer här som sagt så är lite svårt att hitta nått här eftersom de flesta redan har folk. men blir ju ge sig ut en sväng till, bara dela ut cv:n och hoppas att någon får nått ledigt, öka ju bara mina chanser när jag går runt så har jag dessutom något att göra om dagarna.

god natt folket!

Kategori:

ganska lungt för mig efter att jag kommit hem efter mitt jobbsökande idag, klicka på datorn några timmar till rickard kom hem och sen så blev han helt plötsligt sugen på hamburgare. så åter igen så blev det inte kycklingen som stod på menyn från början utan vi gick ner på rema för att skaffa det som behövdes, för det är "dyrt" att köpa färdigt. elr visst, vi är i norge och en cheeseburgar-tallrik med en 90g burgare kostar över 100NOK, så lite dyrt. hittade faktiskt ett riktigt bra paket där man fick med 4 burgare och 4 bröd i samma förpackning, riktigt praktiskt för oss som inte har någon frys! så köpte oss det och en förpackning "express pommes" vilket fick bli våran middag.

sköna var att vi blev klar med mat tidigare än vanligt och kunde därför komma upp till gymmet ett litet tag tidigare som i sin tur ledde till att vi kom hem tidigare också. så nu kanske man kan komma i säng och somna tidigare, eller tror ni att de är för höga förväntningar? aja, man kan alltid ge det ett försök