Minna

tillbaka igen

Kategori:

okejokej, nu har jag misskött mig rejält. men vart en hel del med allt plugg och massa annat, som sömn-problem och sånt. men nu hoppas vi på att det blir bättre så jag kan börja skriva lite mer här igen :)

om dagen har jag väl inte så mkt intressant att skriva, skola och sen lite plugg efteråt med Ellen, sen hem och packa för att åka till far eftersom rickard kommer till sverige över helgen. ja, inte direkt intressant kanske men ändå :p

blir gansks slappt på skolfronten då jag är ledig idag och bestämt mig att jag är sjuk på fredag, så blir det inte heller nå jobb i helgen. imorn och fredag är det krogen som gäller och på lördag så bjuder evve på kalas. hoppas också att jag får lite tid med rickard, men eftersom jag nyss vart där så kan man ju inte hoppas på för mkt. dessutom är det ju hans näst sista helg i sverige, så har väl lite förståelse att han inte bara vill vara med mig.

funderar starkt på att gå ut och ta mig en promenad snart, rör lite på mig trots vädret inte är så bra. men inte tränat så mycket på några dagar nu (det har fallit bort precis som bloggandet) så börjar bli dags att ta tag i det igen! dessutom har jag nyss spray-impregnerat mina skor så måste nästan ut, luktar inte direkt gott här inne :p

födelsedagsfirandet över

Kategori:

en hel helg fylld med firande är nu förbi. inte vart pep för det, men har blivit en bra helg ändå, så känns bra.

inge jobb på lördagen för kunde inte somna, vaknade med huvudvärk och var illamående. så jag sjukanmälde mig och sen vart det sova igen. lovisa kom och väckte mig med present, lit kul så där måste jag ju säga och blev faktiskt på bättre humör efter det! :)

blev en sväng och sola efter det, sen hem och fixa sig för att börja firandet. först släkten mellan från halv fyra till halv åtta, då åkte sista släktingarna och kompisarna bytte av. blev tjejmiddag framför melodifestivalen, riktigt trevligt faktiskt och sen en sväng till interpool efteråt. mycket mer lyckad födelsedag än förväntatn, tack så mycket allihopa!

idag började dagen tidigt, blev upp och dra på sminkning på åbyvallen. så blev där från 10.30-13.30 och sen hem på kalas igen. den här gången med pappas släkt. lugn dag och alla var trötta så kände mig inte så utanför. men skönt att det är slut på kalas nu, inte så mkt för det. visst, kan vara kul att ha lite firande med kompisarna, men det hela med släkten känns bara som man gör av vana. blir nog inge nästa år, bor förhoppningsvis utomlands då, så får se hur 20års dagen ser ut :)

bilder på allting fixar jag imorn när jag har kabel till kameran

Happy B-day to ME! :D

Kategori:

okej, kan inte sova så då blir det ett inlägg som påminner er alla om att det är min födelsedag ^^

schemat för idag ser ut ungefär så här:
07.00 - vakna
08.00 - jobba
14.30 - sluta jobba, åka hem och fixa sig
15.30 - kalas 1, med släkten, börjar
20.00 - kalas 2/förfest med kompisar börjar
22.00/23.00 - interpool

men extremt störande att jag inte kommer sova för kommer inte orka ett piss imorn pga det. kommer vilja sova när jag kommer hem, men hinner jag inte..

fredag

Kategori:

ledig igår och kunde sova ut, skööööönt! sen blev det slappa, lite promenad, en shoppningtur och sen sova tidigt. elr jag, precis när jag somnade (23.30) ringde telefonen och jag var uppe igen. somnade inte förens efter tre igen...

så när jag skulle upp idag gick det inte så bra. vaknade av larmets första signal. sen blev det typ 8signaler utan att jag reagerade, sen vaknade jag av den nionde, men sen var jag borta och mitt larm ringde en sista gång utan att jag reagerade. hann dock upp och fixa mig innan skolan, bra det.

skolan var lugn idag. kollade på film på första lektionen och andra lektionen så var det typ bara komma dit typ 10minuter. lunchen efter var riktigt trevlig, massa prat och lite planer inför kalaset. sen belv det yttligare en shoppingrunda, idag med sällskap av evve och marika. riktigt kul :)

slutade att jag köpte jeans, byxor, hårfärg och lite annat smått och gott. kom nyss hem, så lite trött, men borde egentligen dra mig ut och springa en sväng. gymmet blir det nog inget av idag iaf. men nå träning behövs, så får se om jag kan pallra mig ut på en promenad elr en kort springrunda.

får se hur morgondagen blir, fullt upp iaf. först jobb, sen kalas med släkten, sen kalas och krogen med några kompisar. blir en stressig födelsedag, men förhoppningsvis en bra än ^^

onsdag

Kategori:

dåligt natt, men tur nog bara en lektion så bara ta sig dit. så fick vi morgondagens (elr eg lektionenen senare idag) inställd, så blir ledig dag. glad tjej!

efter skolan började jag vakna till lite, var tvungen att gå och fixa nytt leg - blir hämta ut nån gång nästa vecka. efter det åkte jag till valbo och solade, sen andra dagen på köpis. igår blev det lite blandat med saker som saker ska he mig, samt saker jag köpte till mig själv. idag blev det åka med farmor och köpa lite fler presenter som hon och farfar ska ge mig. när jag kom hem kom tröttheten ikapp mig dock och somnade i 1,5h.

när jag vaknade upp blev det äta pizza som jag vart sugen på hur länge som helst. inte lika gott som jag tänkt mig, men gott nog. dock blev jag ju tvungen att dra ut och träna lite efter det. promenad, löpning och sen lite styrka hemma. måste fortsätta med det här, känns ju som jag faktiskt börjar få lite resultat nu ^^


imorn vet jag inte riktigt vad som händer. blir nog gå upp i lagom tid och gå ut och springa en kort sväng iaf, kanske sola en gång till om jag orkar elr så tar jag det på fredag. funderar också på att åka in till stan och titta på lite mer saker, sugen på att köpa en ny vårjacka så blir leta det. så ska man väl trycka in plugg och förhoppningsvis ett gym-pass på kvällen. får se hur mkt av det som faktiskt händer :p

och verkar som helgen kanske kan lösa sig ändå. verkar som det bara blir jobb på lördag, dåligt med blommor så tänker skippa söndagen. så tjejer, om ni är intresserad kan vi äta hos mig vid åtta tiden på lördag för kommer finnas mat efter kalaset och sen kanske en sväng ut efter det? :) se till att vara i skolan på fredag så kan vi prata om hur vi ska göra, elr sms om ni vill prata innan.

dags att sova nu kanske, läste nyss att sömn är viktigare än mat för att få ett bra välbefinnande. nån mer än jag som tkr det verkar logiskt? mat har jag inge problem att vara utan, men om sömnen försvinner mår jag verkligen piss - senaste dagarna är bra exempel. så krypa ner i sängen och ladda batterierna till imorn. sov gott allihopa ^^

gävle

Kategori:

ja, då är man i sverige igen. tillbaka till gävle, tillbaka till vardagen.

kan inte säga att jag riktigt har motivationen. åkte till skolan i 40min imorse, sen hem för att man var så slut. känns inte som jag orkar tisdagar mer. tkr allt kan vara över och det kan vara studenten nu typ.

blir slappa idag, slipper plugga klart geografin eftersom den blev skjuten tills nästa vecka ist. så skulle jag gått på köpis idag och kolla upp sista sakerna så jag kan skicka önskalista till alla i släkten - men är man sjukanmäld får man slippa sånt tkr jag. men orkar inte ligga hemma heller. för trött för träna, för ointresserad för att plugga, för lat för att gå på köpis.

försöka dra sig till skolan resten av dagarna, se till att plugga på fritiden. få in massa träning. hinna sola minst en gång i veckan tills man kan börja sola ute. jobba så många helger jag bara kan. hinna med alla miljoner födelsedagsfirande som tydligen alla ska vara just den här helgen. se hur mkt jag orkar av min vardag framöver, för man ska ju hinna med sociala delen också..

försöka hitta jobb nån annan stans än här är efter studenten är nästan ett måste iaf. känns som det kommer faila, men måste bort ett tag. rickard drar på bartender kurs, vilket betyder att vi kommer med 99% säkerhet tappa kontakten och jag kan inte åka dit heller om jag inte får jobb. nä, får nog fixa nå själv om det ska blir av. men om jag känner mig själv betyder fixa själv att jag blir kvar hemma.

-

Kategori:

igår var en riktigt aktiv dag måste jag ju säga. blev promenad mitt på dagen i det fina vädret. motion i fint väder med fin natur och fina hus vilket gjorde att man blev en aning inspirerad till spela the sims när man kom hem. var tvungen att gå hem och fixa lunch åt mig och rickard, efter var jag ju sugen att gå upp på lite högre platser och knäppa kort ner över byn, men var tvungen att stanna hemma då jag har en hel del plugg kvar som ska fixas..











så istället för att gå på en andra promenad blev det bänka sig vid datorn. kanske inte så produktiv, men fick lite gjort iaf. sen tog jag mig en paus från pluggandet med lite the sims ca 30min innan det var dags att börja med middagen. provade fajita mix till kyckligen och ja, det var inte speciellt gott.. men maten gick och äta iaf.

efter lite middagsvila blev det upp till gymmet igen, näst sista gången.. körde ganska lugnt ändå, orkade nästan bara gå på konditionsdelen och lite hopprep på det efter. styrkan blev bara rygg och mage, dock ökade jag vikt på rygg så alltid nå bra ^^ kom ivåg från gymmet i ganska bra tid. men ja, lite tjafs med rickard som först bestämmer sig att gå ca 5m bakom mig med mp3 i öronen och sen ska han tydligen jogga hem.

så där är jag, ca 30min promenad hemifrån. rickard tar nyckeln och drar, lämnar mig mitt i natten helt ensam. utan musik. utan nån att prata med. förväntar sig att jag ska ta mig hem själv när jag hatar att gå i mörkret.. menmen, gjorde det iaf. inte på jättebra humör när jag kom hem dock.

blev sitta och plugga ett tag, sen dusch och the sims. kom väl i säng nån gång mellan 2 och 3, idag blev det vakna runt tolv. bara slappat än så länge, rickard har ätit men eftersom jag inte gått upp än har jag inte fått i mig nå. börjar kanske bli dags för det, men orkar inte riktigt. börjat plugga lite igen, ska se till att göra en punkt klar innna jag rör mig nånstans iaf. snart hälften kvar bara, så ska bli klar innan ikväll. så ska jag fixa spanska ord idag innan jag åker också, resten blir det nog fixa med på tåget helt enkelt.

sista hela dagen idag för övrigt. inge kul inplanerat dock.. blev väl slappa. leva på rester. sista gym passet. och myskväll tror jag knappast på. så blir väl plugg, the sims och somna till en film. får se om det blir nå mer. men jag tvivlar på det. hoppas allt är bra i Sverige och att vädret är minst lika fint där när man kommer hem igen :)

god "morgon"

Kategori:

kul att man vaknar vid tolv idag och det första man märker är att inte rickard är där. han började ju jobba 11, men ändå, brukar ju äta frukost och så tillsammans innan han går. sen när jag smsa han så säger han att han väckte mig? right, jag vaknade till när du gick ur sängen inte mer än så. inge kul att vakna helt själv när man vant sig vid sällskap :(

får väl se vad jag underhåller mig med tills han kommer hem på lunch då. kanske blir ut och gå en sväng. vädret suger, men känner inte för att plugga och om jag är ute och går gör jag ju faktiskt något som är någolunda produktivt ändå.

onyttigheter

Kategori:

på matfronten blev det positivt för min del, hittade en matlåda färdig matlåda med både ris och korvstroganoff. trodde ju rickard ätit upp den, men tydligen inte! så blev ordentlig mat, det känns riktigt bra.

ca en timme efter middagen dock bestämde jag mig för att springa ner en sväng och köpa mig lite onyttigheter. skulle bara köpa mariekex eg, men kunde bara inte låta bli att köpa mig lite choklad också. så nu sitter man med choklad, kex och vindruvor - MUMS!

ska nog hoppa en en sväng i duschen också innan det blir så sent, men tkr det är så mkt mysigare här i sängen. men köpte bara en liten choklad, det var ett dåligt drag då det börjar ta slut.. aja, får hoppa in i duschen snart iaf, inte sova med blött hår för mig mer! inte för att jag tror jag kommer kunna somna, men om jag inte kan det har jag bestämt att jag ska sätta mig om jag ligger vaken i mer än en timme, då kommer jag iaf få nått bra gjort fram tills jag däckar.

torsdag

Kategori:

wie! nu verka min blogg ha gett med sig och bytt design - dock blev det två till försök och en hel del väntan. men lite ljusare och simplare, får duga ett tag tills jag jobbar vidare på den :)

promenaden som jag hade tänkt tagit blev dock inte av, blev först titta runt på en massa kläder och skor på internet, vill bara åka typ till Sthlm en helt och bränna allt jag äger typ. efter rickard haft lunch har jag börjat plugga lite också. bara lite, men iaf någonting. ska försöka att blir klar med Ge till på lördag så jag kan lägga tid på spanskan innan jag åker och justja, engelska med.. sen när jag kommer hem blir det också ta reda på vad för svenska vi har samt ta tag i PA. får se hur det slutar.


plugg, plugg, plugg...

funderar på att gå och fixa mat, men de i kollektivet har upptäckt att man kan sitta ute i köket och umgås vilket betyder att man ALDRIG får vara ensam där. visst kan det vara trevligt men folk, men om det inte är nån jag är bra kompis med så vill jag faktiskt vara själv när jag fixar mat. och de har misslyckats med maten de gjort tydligen. reultat: sås utspilld över de två plattor vi har och massa disk.

så om jag äter blir det nog bara korvstroganoff eftersom jag inte orkar krångla med ris. vill inte behöva städa efter som och orkar inte stå där ute i 35min och känna mig utanför. kanske tacos, men det har jag ju ätit igår. får se hur det blir. måste ha mat snart iaf, inte ätit på 7h och då fick jag bara i mig två mackor..

lite av de maaaassa saker jag hittat när jag kollat idag, skorna är mest sånna jag skulle vilja ha till balen, men funderar på om det kanske är dags att försöka uppdatera stilen lite också?






trööööööööööööööött!

Kategori:

blä, kunde inte sova inatt heller. rickard däckade strax efter ett och jag somnade inte förens runt fyra. så när kan klagade på att jag var trött och säger att jag är lat när han vaknar kl 9.00 och ska upp och äta frukost, drar till gymmet 10.00.

ville ju följa med upp jag också, men eftersom jag inte hade energi till det så drog han upp själv. somnade några minuter efter han gått och vaknade när han kom innanför dörren igen vilket var några minuter sen.

usch, kan inte ha det såhär. nu kommer jag liksom inte kunna somna ikväll heller.. ska försöka ta en promenad senare iaf, kan ju hoppas det hjälper lite. och inte för att de har ett piss med saken att göra, men satt några timmar med att fixa ny design på bloggen igår - allt funkade när man klicka på förhandsgranska, men när jag klickar spar och ska gå in på på domänen så är allt borta. kul?

onsdag

Kategori:

jadu, som vanligt tycker jag tiden går alldeles för fort när jag är här. vart här över en vecka och mindre än en vecka tills jag ska hem igen. jobbigt att åka hem och behöva göra allt jobbigt igen, men kul att komma hem till vännerna - blir försöka träffas lite oftare från om med nu känner jag!

här borta ser väl allt ut som vanligt annars. slappar när rickard jobbar, gymmar när han inte jobbar. igår blev det leta skor, hittade några snygga - men klart finns de inte i min storlek då -.-' blev köpa nål och tråd så jag kan laga lite kläder åt rickard dock. på kvällen tryckte vi in yttligare ett gym-pass och måste ju säga att min kropp börjar kännas lite sliten nu.

idag skulle vi upp tidigt och ta en promenad och sen dra oss till gymmet innan rickard skulle jobbar eftersom vi inte hinner när han slutat. meeeen, båda hade svårt att sova igår - alltså bestämde vi oss att ta sovmorgon idag istället. men det förtjänade vi faktiskt, att gymma varje dag är lite extremt måste jag faktiskt säga. dock så bestämde jag mig att jag skulle gå till tuven igen och prova en bikini som det stod NORWAY på och när vi tog sovmorgon så blev det att rickard kunde följa med  mig dit istället, så slapp gå själv ^^

riktigt fint väder här just nu, hur är det hemma i Gävle trakterna - börjar våren komma där med? känns så skönt att vara ute och gå när solen värmer så skönt måste jag ju säga. och på tuven blev det shopping för både mig och rickard - en iPod för rickard (skulle fått en jag med, men tackade nej nu när min mp3 ändå funkade) och sen bikini för mig. bestämt att jag ska införskaffa nå sånt för varje land jag åker till, kan alltid vara kul.

snart ska jag röra mig ut i köket och fixa kycklingfärs och ris tills rickard har lunch, själv tror jag att jag satsar på taco. funderar på om jag ska fixa om bloggen igen, lite nytt och lite ljusare. vi får helt enkelt se vad som händer. plugga orkar jag inte idag iaf (A)


promenad i finvädret


tittut!