Minna

tredje gången gilt

Kategori: allmänt

idag blir tredje gången jag firar nyår i norge faktiskt och hoppas på en riktigt kul kväll. vi ska upp till en stuga och fira, blir ca 15-20 st som ska fira tillsammans och måste ju säga att det ska bli riktigt kul. är väl eg bara två personer jag känner där, så har ingen aning om hur kvällen kommer bli.
 
 
men tänkte iaf passa på att önska er alla ett gott nytt år nu, då jag ska iväg på jobb om några minuter och sen hinner jag bara hem och vända efter det innan vi ska iväg. plus att det är ganska så dålig täckning på mobilen, kommer troligen inte vara kontaktbar heller efter 15.30 idag. så hoppas ni alla får ett härligt nyttår!

271212

Kategori: allmänt

konstant spyfärdig och kan knappt äta en tugga för att då blir det outhärdligt. vad göra man då? jo, man ställer sig och lagar mat som räcker 3 dagar framöver. elr ja, jag gör iaf det. nu står det köttfärssås och spagetti och puttrar ute i köket, så får man fylla upp några matlådor helt enkelt och förhoppningsvs får jag i mig lite mat jag med. 
 
och jag har haft en underbar jul (juldagen vart dock inte så lyckad, för då jag blev dålig..) men annars har allt vart helt underbart, ska väl berätta lite kort sen :)

22-12-12

Kategori: allmänt

nu börjar det minska på längden på jobbdagarna, ska bli sååååå skönt! men blir nog inte mindre stress för det, lill-julafton och julafton kvar att ta sig igenom, tvivlar på att det blir stilla. speciellt då vi har haft mer kunder varje dag den här veckan jämfört med förra året. med andra ord är det nog inte omöjligt att det blir kaos, haha.
 
men idag blir det en myskväll på schemat, snart blir jag nämligen upphämtad för att sen blir bjuden på hembakt pizza av kriss samt att det blir lite filmmys innan det är dags att sova (somnar väl rätt efter maten jag, haha). så det ska bli skönt, lite avkoppling efter all stress. 

överraskning

Kategori: allmänt

först var man glad att man slapp gå hem i kylan och fick dessutom träffa kriss, så helt klart på bra humör. när jag kom in i trappuppgången och öppnade brevlådan låg yttligare något som gjorde att humöret reste sig, nämligen alla dessa paket och julkort, riktigt glad överraskning! nu känns ju nästa jul ännu längre bort då jag blev så nyfiken på vad som var innuti mina fina klappar ;)

201212

Kategori: allmänt

det var väldigt längesen jag hade sån här lust att sjukanmäla mig. fått in ca 30h jobb på tre dagar (spenderat mer än 10h på jobb varje dag dock..) och nu är det iväg och köra igen. saknar redan min säng..

helgen i kort

Kategori: allmänt

ja, det enda som står på mitt schema nu är massa jobb och det har jag sagt tidigare. men kan ju slänga in något annat kul, så att ni har något annat att läsa om än "jag är trött, jag jobbar hela tiden, jag längtar efter ledighet". 
 
så kan ju göra en liten sammanfattning av helgen, hände ju trots allt lite. lördagen började med filmkväll med en kompis som jag inte träffats sen i somras, han är ju med i millitären och dessutom så bor han inte här i byn utan längre söder över när han inte är på basen. senare på kvällen kom en tjejkompis förbi och då blev det dags att dricka och peppa utgång. men vi bara satt och prata och prata, så helt plötsligt såg vi att klockan var två och allt hade ju stängt.. efter några timmar hittade vi iaf efterfest, passande nog hemma hos kriss. så blev en sväng dit, även om det bara blev en knapp timme innan folk åkte hem.
 
meeen, var ju ganska bra att det inte blev senare. jag vart nämlighen inbjuden att följa med kriss och gå ut med hans familj, något som gör varje år. så ja, efter att vi sovit bort halva dagen så fick jag ge mig ut på en promenad hem så jag hann duscha och byta om innan jag vart upphämtad. sliten som bara den, men eftersom kriss och var det så kändes det lite bättre, dock var det ju nervös att träffa alla, men det var riktigt trevligt oavsett och var en fin eftermiddag/kväll.

jobb, jobb, jobb

Kategori: allmänt

ja, har ju sagt tidigare att det är mkt jobb på schemat för december och det är det ju minst sagt. inne på min 12e, 13e imorn, dag i rad och sen kommer det en hel dag ledighet. efterlängtat? jo, det kan man minst sagt säga!
 
vet inte helt än hur det ska nyttjas att man är ledig, hoppas på att det blir en utgång imorn, så då blir det nog mest ligga hemma och slöa på söndagen. förhoppningsvis blir det en bakis-dag med kriss, han kommer nog vara i sämre form än mig då han ska iväg på julbord imorn. 
 
oavsett, nu ska jag krypa ner i sängen och ladda upp någon energi, ska ju fortfarande klara av ett 8,5h pass imorn innan jag officiellt får vara ledig!

"man vet inte om man ska skratta elr gråta"

Kategori: allmänt

hur hemskt det är att se folk man bryr sig om bli så illa behandlad. att höra hur ett företag kan utnyttja sina anställda på ett sånt sätt - ge dom ett ultimatum där dom får välja att pendla minumum 2h tur och retur per dag utan rese-ersättning elr så får dom säga nej vilket leder till att dom måste gå två månader utan någon utbetalning från varken företag elr arbetsförmedlingen. och det, är det "snälla" av allt skit dom gjort. 
ju mer man hör, ju mer absurt låter det här beslutet. att det ens är möjligt, när man lägger upp all fakta på bordet. och att det kan ske på ett sånt hemskt sätt. trodde detta var ett land där folk hade rättigheter, men på sättet det här blir behandlat så visar det sig att det inte riktigt är sant. det finns INGEN logik i något av tankesätten, INGET logiskt bakom deras förklaringar. 
man skrattar åt hur rent ut sagt IDIOTISKT dom tänker och när man försöker yttra sig angående något av det så blir man helt ställd, det finns inga ord som kan beskriva vad man ska säga. idiotiskt? ologiskt? otänkbart? förjävligt efteblivet? och sen tänker man att dom gör det här mot 90+ människor. människor man bryr sig om. människor man älskar. att se hur det bryter ner dom. för mig är det liksom en hemsk och absurd historia, dock är det ju deras liv nu. dom blir utnyttjad och nedtryckta av ett företag där många har varit trogna i flera år, ett flertal har lagt 10+ år av sitt liv och inte ens dom har fått någon nåd. 
man skrattar när man hör hur dumt det är, men så fort man tänker efter så kommer medlidandet, tårarna för hur hemskt detta egentligen är. att det är ens är tillåtet i ett land som ska ha ett utvecklat samhälle, att det är rättvist att ta ifrån så många människor möjligheten att överleva. 

just when you thought things were looking up..

Kategori: allmänt

kan inte alla chockerande och överdrivet jobbiga besked bara sluta komma..?
 
har gått och vart så orolig att själv bli arbetslös och behöva lämna det här stället och alla jag bryr mig om här, men tänkte inte på att det skulle bli tvärtom? teleperformance ska nu läggas ner och dom två personer här i byn jag bryr mig om blir alltså arbetslösa.. ( http://www.telen.no/nyheter/notodden/teleperformance-legger-ned-1.7680197 ) rickard har redan gjort sitt val, han flyttar så fort han kan, han vet bara inte vart... så då kommer jag nu förlora en av mina närmsta vänner, mitt bästa hopp just nu är att han hittar nått i oslo så jag kan besöka han nån gång när pengarna räcker... och kriss ska söka jobb, så vi får se hur det slutar med allt där. men risken finns att han kommer behöva lägga sin tid på jobbet i så fall och det betyder att det finns risk att vi inte kan få saker och ting att fungera...
 
hur kan en dag som börja så bra, sluta så extremt dåligt? 

101212

Kategori: allmänt

har klarat av en veckas jobb samt en jobbhelg på det schemat, nu är det bara sex dagar kvar till ledigheten, kan ju säga att jag verkligen ser fram emot det. blir ju bara en dag, men behövs då veckan efter blir 9h nästan varje dag eftersom det är veckan innan jul. 
 
men fick iaf ett trevligt avslut på veckan, kvällen spenderade nämligen hemma hos kriss. visst för att han var trött, men inte så konstigt då han hade gått upp klockan 2.30 (!) och inte sovit något som helst på dagen. men blev mysa framför tv först till lite serier och sen film. sen blev det så klart en tidigt kväll, men inte mig emot för var ganska så trött jag med. oavsett, en mysig kväll. och ja, så glad att vi ska göra ett försök att få allt att funka för trivs så bra med han.
 
nu blir det snart in i duschen och börja fixa sig lite inför jobbet.

dying to live

Kategori: allmänt

 
 
"So I'll keep fighting to live
Till theres no reason to fight
And I'll keep trying to see
Until the end is in sight
You know I'm trying to give
So come on
Give me a try
You know I'm dying to live 
Until I'm ready to die"

-

Kategori: allmänt

igår skulle vart sju månader. jag skulle få följa med och träffa familjen. istället låg jag hemma och grät, tårarna bara rann. att inte veta hur det kommer blir. att vänta på det värsta.
 
nu ska jag iaf upp och försöka jobba. har ju iaf bara en kort dag, men ska jobba varje dag i typ en månad. och det jag hade att se fram emot som "belöning" när allt var slut. ja, det är ju nått jag inte kan räkna med längre...

-

Kategori: allmänt

att en dag som skulle vara så bra kunde bli ett sånt helvete.