Minna

trött start

Kategori:

inte kunnat sovit mkt alls, trots att jag vart helt slut sen kvällen hos farmor och har bara legat i sängen sen vi kom hem efter åtta. och nu ska man upp och jobba, men egentligen vill jag bara ligga kvar och dra mig några timmar till. sen ska jag ha middag direkt efter jobbet också, jobbigt att ha alla dagar fullbokade.. ska faktiskt bli skönt att åka tillbaka till norge igen (även om det är kul att träffa alla man saknar också)

290112

Kategori:

de senaste dagarna har jag haft fullt upp, så uppdateringen här har blivit lite lidande. idag är första dagen jag haft några timmar "vila" och den tiden har jag spenderat på köpis och i solariet. ska snart hoppa in i duschen, sen fixa mig för att äta middag hos farmor och farfar.

blir fortsätta beta av allt som ska göras innan jag åker hem igen, alltså blir det troligen fortsatt dålig uppdatering några dagar till, men ska försöka kasta in ett inlägg lite då och då. blir ju en lugn kväll idag, alltså ska jag försöka lägga in lite bilder från senaste dagarna och se om jag kan få in lite här. har iaf haft några riktigt roliga dagar sen jag kom hem till sverige, kul att få träffa alla :D

uppdaterat schema

Kategori:

justja, har blivit lite förändring/uppdatering på schemat nu:

torsdag: förhoppningsvis jobb till 16.00, hockey med bp på kvällen
- jobb till 16.00 och sen hocket med bp, tor och philip
fredag: förhoppningsvis jobb till 16.00, krogen på kvällen
lördag: slappdag, (kanske träffa någon på dagen) antingen tjejkväll med elin, lovisa och emelie på kvällen eller dejt med emelie
söndag: jobb eller slappdag, middag med mamma, mormor och morfar på kvällen
- jobb och sen middag med farmor och farfar

kan ju lika gärna lägga upp sista dagarna nästa vecka med om någon är intresserad?
måndag: jobb minst till 16.00 middag med mamma, mormor och morfar på kvällen
tisdag: jobb minst till 16.00, än så länge obokad eftermiddag men kan bli en sväng med emelie?
onsdag: jobb till 16.00, sen packa!
torsdag: hemfärd!

fredag: sova och gymma!
lördag: jobba igen
så, det är en del som händer nu. längesen jag hade såhär hektiskt schema må jag då säga!

250112

Kategori:

känns som jag vart hemma här hur länge som helst nu, sjukt att det bara gått två dagar?

iaf, idag har jag genomfört en heldag på jobbet kan man minst sagt säga. jobbade 10h! men det blir skönt när pengarna ramlar in sen, kan ju inte jobba övertid imorn eller på fredag, blir lite för tight med resten av planerna.. efter jobbet blev det iaf åka till köpis en sväng med mor för att få mina julklappar. det blev en mus till datorn, en ladyshaver och en lite receptbok som är enkel att ha med sig. efteråt bjöds det även på donken, inte helt fel med andra ord!

nu är det dags att förbereda inför morgondagen, fixa frukost och sen hoppa in i duscha för att sen krypa i säng och förhoppningsvis somna innan klockan blir alltför mkt. och förhoppningsvis lyckas jag sova inatt också, vore ett plus det liksom?

allt är som vanligt

Kategori:

tillbaka till vardagen typ?

har iaf haft en produktiv dag jämfört med vad jag trodde. gick upp i hyfsad tid för att åka in och få recept och köpa p-piller, lite andra små saker på stan (och hoppas på att träffa rickard en sista gång innan han drar iväg en evighet.. vilken klart inte hände)

på vägen in till stan fick jag också idéen att jag skulle ringa till sörby och säga att jag var i sverige, alltid bra om man kunde få in lite extra pengar liksom? men trodde inte att jag skulle få svaret "kan du komma in nu" när jag satt där på bussen och var påväg in för att uträtta mina ärenden. men jobba blev det, sa bara att jag behövde två timmar innan jag kunde komma på plats.

så har alltså jobbat 5h idag och uträttat en hel del ärenden, samt även bokat in alla dagar fram till söndag den här veckan. vilket betyder att måndag, tisdag och onsdag nästa vecka är det dagar jag har ledigt (eller hoppas på jobb också, men eftermiddagarna/kvällarna är tomma än så länge). blir inte mkt till vila den här resan måste jag då säga, haha.

såhär ser det ut just nu (några osäkra punkter):

onsdag: jobb minst till 16.00, handla med mamma och sen hälsa på farmor och farfar
torsdag: förhoppningsvis jobb till 16.00, hockey med bp på kvällen
fredag: förhoppningsvis jobb till 16.00, krogen på kvällen
lördag: slappdag, (kanske träffa någon på dagen) antingen tjejkväll med elin, lovisa och emelie på kvällen eller dejt med emelie
söndag: jobb eller slappdag, middag med mamma, mormor och morfar på kvällen

hemma igen

Kategori:

då var man tillbaka till gävle, efter en låååång dag med massa resande.

rickard valde att vara uppe till klocka tre inatt (då vi började fixa oss för att gå till bussen) och jag hade lyckats få mig iaf 3h sömn innan dess. men trötta tog vi oss iväg ner mot bussen för att röra oss mot oslo. i efterhand så kom vi på att vi kunde tagit bussen som gått 1h senare! men vi tänkte lite fel, resultatet blev att vi fick tråka runt på oslo sentral 1,5h innan vi skulle på tåget.


men båda fick vi oss en del sömn i bussen till oslo och sen somnade rickard i princip direkt när han satte sig ner på tåget. jag fick däremot inte mkt till sömn då jag fick gång-platsen och därav inte hade något att luta mig emot. alltså ett stort minus för min del.. sen va 1h från oslo så bestämmer sig en älg att springa över järnvägen så vi kör på den och loket pajar! alltså fick vi en hel del försening, så när vi kom fram till stockholm vart det lägga benen på ryggen och springa genom hela centralen för att hinna med vårat byte. uscha.

men vi hann, men en minut till godo, och strax innan fyra klev vi ur tåget här hemma i gävle igen. vi bestämde oss för att fira med att köpa oss en varsin pizza innan det blev dags att skiljas åt. rickard ska ju nämligen vidare till thailand på onsdag och vi ses nu inte på 4 veckor! något som känns konsigt nu efter 2 månader (eller ja, minus en helg) i samma rum.. men tur nog är man hemma och finns ju andra trevliga personer man kan umgås med här :)

en trevlig kväll på byn

Kategori:

igår blev det som sagt utgång igen och blev en riktigt lyckad kväll trots att ingen av oss var sådär jättepep från början. rickard drog iväg på fest direkt efter jobbet medan vi andra hade lite lugn förfest här hemma. hamnade på stua innan kvällen var över och där blev det dans och skoj tills det stängde.

efter det så drog vi oss vidare hemåt, skippade efterfest och pojkarna köpte sig en varsin kebab innan vi tog oss hem. men trevligt att sitta hemma och prata lite än dra vidare på efterfest kände jag, dessutom så snackade man med dom som hade dragit sig vidare och det var tydligen en fiasko där de hamnat. så med andra ord var det helt rätt att gå hem i tid och ha en trevlig kväll tillsammans.

210112

Kategori:

nu kör vi på förfest och utgång idag igen, nu kör vi här i norge ikväll för nästa vecka är det sverige som gäller!

så, får er som har missat det åker jag hem till sverige på måndag en sväng. blir där en vecka i alla fall, så alla ni som vill ses, bara att ni hör av er :)

förra veckan

Kategori: Fest

160112

Kategori:

ny vecka igen och då får jag väl bättra mig och faktiskt skriva lite här igen?

tog det bara lungt igår, men blev mest titta på film istället för klicka på datorn och därför kom det inte upp nått inlägg om hur allt var på lördagkvällen. men får ta det nu helt enkelt då.

det vart en grymt rolig kväll, mesta delen spenderades hemma här och förfesta. började här bara jag rickard och micke. sen runt elva gick vi ner och tog stämpel på stua så vi fick komma in gratis, men både jag och micke ville hem och fortsätta föra lite så man inte var helt opåverkad. sagt och gjort, vi lämnade rickard som direkt hade hittat folk och alkohol så han ville inte hänga med. men efter ett litet tag hemma kom det lite andra killar och joinade, så till slut fick vi dra ut folket för att vi skulle komma ner på byn innan det stängde. så blev inte ens en timme ute för min del, lite tråkigt sådär, men vi åkte vidare direkt efter på efterfest. men även där blev det kort då vissa kände sig inte så pigga och vi bestämde oss helt enkelt att det var bättre med en kort kväll.

men även om den blev kort så var den helt klart kul! lite bilder togs det också, men måste leta reda på min kabel, alltså kommer de bilderna upp lite senare.

and so it begins...

Kategori:

maten är klar och nu börjar förfestandet!

sovmorgon

Kategori:

riktigt trött idag eftersom jag inte sovit mkt dagarna innan, men nu fick jag sova ut lite iaf och kan ju behövas om det blir festa ikväll. så vid 12.30 rörde jag mig upp ur sängen och började lite smått med att få lite ordning på rummet, inte kul att ha sällskap när det ser ut som ett bombnedslag.

så har diskat undan det mesta, men eftersom micke sov så fick jag ta det lite lungt = inte så mkt gjort. vid 13.40 började jag med pannkakor istället, så lagom tills dem blev klar och rickard hade lunch vaknade micke upp. nu har jag mest slappat sen dess. småfixar lite då och då, snart blir det duschen så att håret hinner torka tills ikväll.
party, party!

snart sängen

Kategori:

efter någon timme kaos och helt säker på att fredag den 13 verkligen skulle vara en otursdag så vände det hela lite och avslutade kvällen med gym och solarium samt att det bara är någon minut kvar. man kanske ska vänta med att duscha tills efter tolv annars kanske man ramlar eller vad tror ni? ;)
nejdå, men ska iaf hoppa in i duschen snart och sen blir det lägga sig i sängen och göra ett försöka på att sova. men eftersom pojkarna spelar spel och jag har svårt att somna när det är ljust och det är ljud runt ikring mig betyder det att jag blir uppe lika länge som dom, så kanske sova om 2-3h om man har tur, haha..

fredag den 13e

Kategori:

inte vart en bra dag för mig än så länge iaf. inte för att jag är skrockfull, det har bara inte varit en bra dag i allmänt. men får se hur dagen fortsätter. har iaf införskaffat lite alkohol inför morgondagens bravader, så skiter sig den här dagen totalt så får jag satsa hårt på morgondagen helt enkelt!

i'm a fake - the used

Kategori: Musik

Small, simple, safe price.
Rise the wake and carry me with all of my regrets.
This is not a small cut that scabs, and dries, and flakes, and heals.
And I am not afraid to die;
I'm not afraid to bleed and fuck and fight,
I want the pain of payment.
What's left, but a section of pygmy sized cuts.
Much like a slew of a thousand unwanted fucks.
Would you be my little cut?
Would you be my thousand fucks?
And make mark leaving space for the guilt to be liquid.
To fill and spill over and under my thoughts.
My sad, sorry, selfish cry out to the cutter.
I'm cutting trying to picture your black, broken heart.
Love is not like anything,
Especially a fucking knife!


kvällspass

Kategori:

åter hemma efter en kväll uppe på gymmet! inte riktigt lika i form idag så orkade inte riktigt lika mkt, men körde ändå på, men tror nog inte jag pressade fram någon träningsvärk inför morgondagen dock, haha!
hade väl inte gjort alltför mkt om jag fått det dock, kommer väl bara vara hemma stora delen av dagen imorn. ska väl ge mig ut på någon promenad och sen mot kvällen så blir det införskaffa lite alkohol till lördagens bravader. men mer än så står inte på schemat än så länge. eller troligen blir det ju gym, men det står lite inskrivet varje dag egentligen, sen får man se vilka dagar det faktiskt blir av.
NU: dusch och sen sova!

120112

Kategori:

vaknade i ganska bra tid idag, jämfört med senaste dagarna. anledningarna var ju att rickard skulle upp tidigt och då så somnade jag om till och från i de två timmarn han var hemma, sen när han gick till jobb vaknade jag till. men skönt att man kanske kan få tillbaka lite dagsrytm.

iaf, nu på eftermiddagen så tog jag och micke oss en tur till tuven för att dela ut lite cv:n, bara hålla tummarna att vi hittar något nu också. kan hända att vi tar oss en resa till kongsberg senare också, finns ju lite mer att välja på där, även om det inte är riktigt lika trevligt med att pendla varje morgon liksom. men bara hoppas på det bästa, bara man får jobba lite extra så får man ju in en del pengar ändå!

träningsinspiration

Kategori:

har aldrig tyckt att det är jättekul att sitta och titta på träningsvideor/bloggar för att få inspiration, men rickard har hela tiden tjatat på mig eftersom han har sin "idol" som han alltid tittar på innan han ska upp till gymmet. men som sagt, har kollat runt och aldrig vart någon som verkar så intressant. tror det har mycket att göra med att jag inte hittar någon jag verkligen fastnat för, antingen är det överseriösa och väldigt buffia eller så känns det inte det minsta seriöst så då känns det bara meningslöst.

men kika ändå runt utifall att det är något där ute och i somras /höstas hittade jag en norsk tjej vid namn Silje Mariela som faktiskt har en blogg som är intressant att läsa, så ser hon också bra ut vilket ger en hel del motivation det med och hon lägger upp en del videor som är är kul att titta på. så då tänkte jag att jag kan ju lägga upp lite här nu när jag ändå ska upp och gymma och slänger upp länken med om ni vill kika på bloggen: http://bodywork.blogg.no/

starstruck

Kategori:

110112

Kategori:

pojkarna satt och spelade ett bra tag igår = jag blev uppe ett bra tag jag med.

sovit bort halva dagen. gått ut på en långpromenad. köpt hud- och hårvårdsprodukter. fixat så ett nytt paket linser skickas eftersom det första verkar kommit bort på posten.

snart blir det laga mat och ikväll väntar gymmet och solariet, blir fest i helgen så då måste man ju komma i form igen!

datanördande

Kategori:

nu sitter folk och spelar dataspel, överallt! har två pojkar här inne i rummet som sitter med varsin dator och spelar wow, samt sitter och snackar spel med varandra samtidigt. sen precis bredvid mig är dörren in till grannen som man hör hur man sitter där inne och gamar han med.. och vad gör jag? jo, jag sitter och spelar http://jesper.nu/spel/strategi/15669-bloons-tower-defense-5/ på jesper.nu, känner mig bara lite utanför här

100112

Kategori:

trots att jag verkligen inte kunde sova igår, värmeslagen kommer titt som tätt och jag löste det samt skapade lite ro för tankarna genom att ta en promenad när de andra la sig, så verkar den här dagen bli relativt effektiv ändå.
när jag vaknade efter 5h sömn så ringer heidi och frågar om jag kan tänka mig och jobba idag. så efter samtalet skulle jag ute på promenad igen tänkte jag och på samma gång kom jag på att jag borde fixa min internetbank, lika bra liksom när man ändå ska ut och röra på sig. så sagt och gjort, stannade på banken och nu har jag en fungerande inloggning på internet vilket känns ganska så bra. dock kortade jag ner promenaden ganska rejält, för fick värmeslag inne på banken som resulterade i att jag nästan svimmade när vi stod och fixade med allt som behövdes göras.
så som sagt, tog mig bara en kort promenad och sen vart det hem för att trycka i sig lite frukost och ta en dusch för att tvätta bort de här ofantliga mängderna med svett som känner att de måste ut ur mig. nu blir det vänta tills håret torkar och sen fixa sig innan jobbet helt enkelt.

inte ensam hemma längre

Kategori:

nu är det folk här i lägenheten igen, inte helt fel, skönt att inte vara helt ensam igen. men med folket kommer också dåliga nyheter, så om det är positivt är ju svårt att avgöra. får se vad som händer med allt just nu.

bloggtips

Kategori:

läser en hel del bloggar, stora som små, men finns en tjej som sticker ut lite extra i mängden och brukar alltid finnas nått kul eller intressant att läsa där. hon skriver också krönikor till veckorevyn och idag kom det upp ett utklipp på hennes nyårkrönika (som ni kan läsa under). Hon kallar sig själv egoina och tycker ni ska kika in hos henne om ni, liksom jag, tycker det kan vara kul att läsa något lite annorlunda: http://www.egoinas.se/

bildbomb

Kategori:

hur det såg ut när jag kom hit
hur det såg ut på julafton
snöar här igen nu, inte mkt alls men är ju ändå lite som faller ner och har gjort det sen jag gick upp så blir ju sakta men säkert lite som samlas upp på marken. vart ju plusgrader här direkt efter jul så all snö försvann tills nyttår, precis innan tolv slaget började det snöa och MYCKET var det som kom, så vi är ungefär tillbaka i den mängden som fanns runt jul nu igen, kanske lite mindre.
men iaf, tänkte att jag kunde dela med mig av lite bilder som jag knäppte på julafton, vart lite bildbrist på senaste tiden så kan ju var lite kul kanske?

090112

Kategori:


God Morgon!


uppe igen. sista dagen ensam hemma och blir väl inte göra alltför mkt idag heller. har fortfarande kvar den där obehagliga känslan av en klump i magen, men idag gör den inte riktigt lika ont och skapar inte samma illamående så förhoppningsvis är det över helt till imorn.

men annars, idag.. är fortsätta städa lite som gäller tror jag, inte så mkt kvar nu och det är grymt skönt måste jag säga! men finns ändå en del småsaker kvar, sen att det känns lite dumt sådär eftersom det säkert blir kaos när det flyttas in nya prylar här inatt. menmen, då är det i vart fall inte mitt fel.

utöver städa är det väl bara pyssla om sig själv som gäller, funderar på att ta en sväng ner på solariet. rickard försökte få mig att lova att inte gå ner för han inbillar sig att jag omöjligt nog ska bli brunare? pfft, never gonna happend. men blir bara en kort visit till solariet för att vara snäll, sen gå förbi rema på vägen hem för att köpa nått gott. sen hem och använda ansiktsmask, duscha, raka benen, ni vet?

inköp

Kategori:

nu har jag äntligen tagit mig tid och lagt in bilder på datorn (inte så många bilder, men några iaf) och eftersom jag sa för några veckor sen att jag skulle lägga upp lite bilder på saker jag köpt så blir det göra det nu. bättre sent än aldrig, right?
-
tre silverkrukor samt hyacinter (här är mitt lilla julhörn jag hade under julen, mandarinerna tog rickard med från jobbet varje dag)
nyårsklänningen
två välbehövda huvtröjor
två långaärmade tröjor
grå skjorta
en svart (trots att bilden insisterar på att den är samma färg som övre) skjorta som inte fotograferas så väl
vardagsskor
nyttårs-skorna/krogenstövlar
berocca-brustabletter, två olika typer av smärtstillande, betakaroten och en annan typ av vitamintabletter som står bakom burken som ska öka din dagliga energi (eftersom linspaketett ligger där med kan jag ju säga att jag har betällt och betalat linser med, väntar bara på att de ska komma fram..)
nya, fina, lilla datorn (som inte gillade att jag la in massa bilder utan jag var tvungen att starta om den två gånger innan alla bilder fick läggas in)
och självklart har jag köpt mig första Harry Potter på norska, yttligare en till samlingen!
sen har jag handlat lite andra småsaker utöver det, t.ex. smink+lösögonfransar till nyttår, mysiga sockar att springa kring i här hemma, underkläder, strumpbyxor, en ny plattång, maaaassa mat och onyttigheter, samt julklapp till rickard i form av en pulsklocka (resten av "julklapparna" blir det ju sjukt nog köpa nu i januari innan jag ska hem till sverige på besök, haha)

gjorde även en rolig upptäckt nu då jag märkte att alla kläder (utom nyårsklänningen) samt sminket och lösögonfransarna kommer från en och samma affär, haha. men har ju alltid sagt att jag gillar deras kläder väldigt bra och det var ju ingen nyhet att de flesta av mina kläder kommer därifrån, någon annan som la märke till det? (men ser ju om man tittar lite noga på lapparna)

ensam hemma

Kategori:

blev gå upp tidigt idag för att vinka av rickard, bussen gick 3.55 och det vart min uppgift att se till att han kom upp i tid för att duscha samt att jag lovade äta frukost med han i utbyte mot att han köpte så vi kunde äta risgrynsgröt. så när allt var klart här hemma följde jag med rickard till bussen, sa hejdå och sen gick jag hem och kröp ner i sängen igen.
vart en sådär tråkigt och göra-lös-dag för mig idag, delvis för att jag har mensvärk samt att jag får perioder då jag känner mig jättevarm (typ febrig, trots att jag är kall) oich det har resulterat i att jag vart ganska lat, men ganska pigg ändå så blir lite tråkigt att ligga hemma då. men har tittat lite film idag iaf - harry potter, kung fu panda och gullivers resor har jag sett igenom nu. så har jag också gått till affären 3 gånger, bara för att ha något att göra ungefär. samt ett besök på solariet nu på kvällen.
imorn ska jag försöka ta mig iväg på en promenad, iaf har något att göra på dagen liksom. sen blir det väl hem och städa, möjligtvis möblera om lite här hemma, så får jag fortsätta på den sen på måndag för sen på natten till tisdagen kommer ju pojkarna ju hem.

050112

Kategori:

nu har man lägenheten ensam några timmar för första gången på 4 dagar, känns lite skönt. rickard har ju nämlingen vart sjuk och eftersom vi bor mitt i centrum är det endast jag som går ut när något behövs fixas då rickard inte vill att någon på jobbet ska se honom.
men nuså är allt tillbaka till vanligt, iaf någon dag till, och jag har städat lite och snart blir det laga pannkakor tills rickard kommer hem på lunch. ikväll ska vi väl åter igen upp till gymmet och förhoppningsvis fixar vi mitt medlemskap idag för förhoppningsvis kan vi komma upp i tid. annars blir det en lite tråkig helg för min del då rickard drar hem till sverige 3 dagar. sen kommer han tillbaka och släpar med sig micke hit, så då blir vi tre st i rummet ett tag - får se hur det funkar!

020112

Kategori:

sådär, nu har jag ny dator i alla fall! en liten mini-sak till dator dock, men det verkar fungera bra.
nyttårsafton firades på en fest en bit utanför byn, hade en riktigt trevlig kväll även om sista timmen inte var jätterolig då ett fall av magförgiftning bestämde sig för att slå till. sen lite annat smått drama, men sånt hör ju lite till känns det som när man festar här. men en trevlig kväll var det i alla fall, sen att jag sov illa och vaknade med ryggskott och ändå lära ta mig iväg till jobbet var ju en annan historia.
och som sagt så har jag ny dator, detta betyder att jag ska se till att lägga in lite bilder från de senaste dagarna, eller blir nog mest naturbilder från julafton för har tyvärr inte knäppt så mkt mer.. men lite bilder ska jag nog få in åt er iaf :) lite besviken att jag inte tog någon outfit/facelook bild från nyår dock, var riktigt nöjd med hur det blev!