Minna

första tatueringen

Kategori:

okej, som jag nämnde tidigare idag så blev det en tatuering idag. åkte först in tidigare till stan, men orkade inte gå in och prata med någon samt att jag var sjukt nervös så ville ju inte gå in själv heller. men efter första lektionen så följde mina vänner med mig och när jag kom dit fick jag boka tid en timme senare!

tackade ja, skolkade från spanska-lektionen och gjorde min tatuering, en tre kronor logga med endast konturerna som blev i svart.


inte bästa bilden, men lite så ni ser hur den ser ut och är placerad :)

dagens suprise

Kategori:

lagom när man kommer hem och startar datorn börjar det åska, så typiskt.

men iaf, prata med tattuerare idag blev göra tattuering istället så nu har jag min tre kronor på foten. fixar in en bild så fort åskan har slutat för måste väl stänga ner datorn nu. men nu vet ni iaf att det blev en tattuering :)

vaken trots att larmet inte ringde

Kategori:

duktig som man är så hade man ju stängt av larmet igår så idag bestämde ju det sig för att inte ringa.. men gjorde inte så mkt, larmet stod på tio och jag vaknade strax efter, dessutom så börjar jag inte förens 13.05 så hade inte vart nån stress om jag sovit någon timme till.

tio min efter man har vaknat blir man uttvingad att hjälpa till och bära saker ute i det dåliga vädret, så inte jätteglad för det.. menmen, nu är det gjort och nästa fråga är nu om jag ska skriva ut min bild på den tattuering jag vill göra och åka in till stan till tolv för att leta tatuerare elr om jag ska stanna hemma lite längre och åka in lagom till lektionen börjar istället.

hm, svårt det här. känner att jag egenligen inte vill gå själv och leta tatuerare, speciellt inte nu när det är första gången liksom. men måste göra det snart, vill ju ha den gjord ganska så fort, så jag kan göra den i samband med studenten som det är tänkt.

kamera test

Kategori:

nyss lagt in lite bilder från när jag var ute och prova nya kameran, mest för att se vad för kvalitet på bilderna man kan få. riktigt nöjd faktiskt! enda "dåliga" är väl zoomen, inte så bra bilder när man kommer in på den optiska zoomen, men inte så viktigt det. helt klart en bra kamera, här är några av de bilder som jag knäppte (blommor/naturbilder):

:











måndag i kort

Kategori:

idag har väl inte vart så händelserik, tog mig in till stan och lämnade in min underkjol och sen en sväng till mor för att hämta saker som jag glömt. även en sväng på köpis där jag köpte mina nya bomulls-shorts på cubus, fick nämligen 100kr av syster efter balen så hade äntligen lite som jag kunde lägga på dom :)

sen blev det också en sväng på elgiganten och sen siba för att kolla priserna på Ericssons Experia X8, ska få den i studentepresent då måste lista ut var vi kan få den för billigast pris. men ser ut som det blir köpa på elgiganten, iaf om vi kan få ner den till internet priset. så nu har jag ny kamera, får snart ny mobil och en klocka, bara min tre kronor tattuering kvar så har jag allt jag önskade mig i studentpresent ^^

försökte mig också på att dra ut och springa en sväng, men igår så blev det ju pizza till middag och det gjorde att jag inte orkade mycket alls. får ge mig ut imorn igen och hoppas på att det blir bättre resultat då, tappat lite nu på senaste dagarna med festandet och god mat.

nyvaken

Kategori:

usch vad trött man kan vara då. men inte kan man ligga kvar i sängen inte för måste in till stan och lämna min underkjol. tror jag ska passa på att köpa mig en flaska Kan Jang då, lite smått ont i halsen på senaste tiden och tänker INTE bli sjukt till min student, det är en sak som är säker!

men behöver inte gå upp än på ett tag iaf, bussen går ju inte förens efter elva ^^ elr kanske blir åka lite tidigare så jag kan åka hem med en buss som går hela vägen hem också, missar ju den om det blir handla "medecin".

balen i bilder

Kategori:

nu har jag kollat igenom alla 1110 bilder som jag fått och här är några av alla från gårdagen :)



























kamera inköpt!

Kategori:

i fredags så strejkade min kamera i några minuter, men började funka på kvällen igen.

igår när vi började göra oss redo för att åka mot balen slutade den funka helt. (sög big time, ville ju ha egna foton liksom...)

idag har jag köpt en ny kamera (så är tillbaka till att endast ha 20kr på kontot nu igen). + lyckades pruta ner priset samt prutade till mig minneskort och väska ^^ och eftersom det är så fint väder ute så blir det ut och prova den nu, hoppas den funkar bra. men känns verkligen helt underbar än så länge. liten, praktiskt och 14px på fotona.


kan ni gissa vilken färg jag köpte? ;)


ps. kommer upp lite bilder från balen ikväll hade jag tänkt. och lovisa, skicka bilderna på dig och mig när du får dom, för fick inga sånna bilder jag eftersom mamma knäppte med mobilen bara :(

balfrisyren

Kategori:

efter två och en halv timme hos frisören så har jag fått mitt hår fixat och nu har jag även fått in några snabba mobilbilder så ni får se lite.

stressig förmiddag, nu varvar vi ner och laddar

Kategori:

har hänt lite idag än så länge. skulle gå upp tidigt och dra ut och springa hade jag tänkt, men helt slut så blev en sovmorgon för mig iaf, skönt det med ;) efter det tog jag mig upp och började med lite situps/armhävningar/rygglyft så jag fick lite träning, sen blev det hoppa in i duschen. sista duschen inför balen så blev både tvätta löshåret och raka benen så man är redo.

sen blev det lite stressigt, tar en evighet att torka löshåret och hade inte så lång tid på mig då jag skulle hinna packa också så att pappa kunde komma och hämta mina saker som skulle hem till honom, samt att om jag hade gjort mig iordning skulle jag även få skjuts in till stan där jag skulle hämta min underkjol till balen.

men stressade på bra och hann bli klart med allt, fick skjuts in till stan och även hem då pappa hade glömt lite grejer som behövdes när de hjälpte till med flytten. ett annat plus var att eftersom pappa kom på att det inte fanns så mkt att äta hemma så stannade vi på köpis och jag behövde lite groggvirke så fick en drinkmix+tranbärsjuice. får se om man lyckas blanda nått drickbart, haha.

men nu blir det lugnt ett tag, fixa sig inför en kväll på krogen med kompisarna och fira emma som fyllde år i vecka, sen hem och vila upp sig för en heldag med balfix och sen balen på kvällen ^^

en hel dag framför symaskinen

Kategori:

gårdagen bestod först av en sväng till skolan och lyssna på info om studenten, tog ca 20min. åt sedan i skolan och efter det drog jag och emma till min farmor för att sy på våra superhjältedräkter!

en riktigt trevlig dag, lyckades få till våra kjolar, det bjöds på först bullar och på kvällen fick vi pizza. riktigt gott. så när vi var klar med våra kjolar började vi fundera på hur vi skulle göra våra masker och våra mantlar, men när vi sitter och klipper så börjar helt plötsligt maskinen fräsa och det börjar komma ut massa rök ur den. så nånting stod inte rätt till så vi fick då istället nöja oss med det vi hade och packa ihop, blir låna maskin av någon annan och sy klart resten någon annan dag hel enkelt :)


en bild på dräkten framifrån (innan vi lagt upp den). fixar en bättre bild sen, men här har ni lite hum om hur den ser ur än så länge ^^

inlägg på kvällskvisten

Kategori:

eller kanske vi ska säga lagom till natten?

skickar in ett litet inlägg iaf då jag inte vart så aktiv idag, men har inte direkt haft så mycket värt att berätta om heller? åkte till mor ungefär mitt på dagen så jag kunde fixa mitt hår som hade extrema utväxten. men den är no more, nu är jag helblond igen! dock blev det dubbla blekningar för första räckte inte och andra fyllde vi i med också eftersom jag lyckades få orange färg på en del av utväxten -.-' men blont är det nu, så det känns bra. nackdelen är att jag blekte sönder min hårbotten så har fått lite sår på vissa ställen..

men mer än så har jag väl inte att erbjuda på om dagen. födelsedagsfirande sköt vi fram till få fredag istället så det passar alla bättre samt att bussarna går senare. chattat en del med rickard som jag lyckades övertala att stanna vid datorn 2h ist för de 30min han hade tänkt. spelat Bloon tower defense 4 på jesper.nu, kollat lite på säsong fyra av The big bang theory, osv. som nu märker en ganska slapp dag med inte så mycket att berätta :p

men imorn händer det nog lite mer, börjar med skola där vi ska ha informationsmöte om studenten! sen efter det ska jag och emma röra oss till min farmor och sy klart våra superhjältedräkter var det tänkt, ska försöka få upp nån bild isåfall om det är någon som är nyfiken? :)

Grattis Emma!

Kategori:



efter en sömnlösnatt så åkte jag inte till skolan så min plan att Emma skulle få en bakelse av mig i skolan sket ju sig, så du får nöja dig med den här bilden för idag så får du något av mig imorn istället elr om jag bjuder dig på något när vi går ut ikväll och grattis ännu en gång ^^

240511

Kategori:

efter skolan vart avklarad och man tagit sig hem i blåsten blev det sitta vid datorn och snacka med rickard en stund innan han skulle vidare och träffa upp lite kompisar. resten av kvällen har vart ganska så lugnt, tittat på the big bang theory bland annat.

snart blir det väl mysa ner sig i sängen igen och titta på en film sen försöka sova, hoppas jag får tillräckligt med energi inför morgondagen. då blir det först skola och sen fira emma på kvällen! :)

inställd lektion

Kategori:

orkade inte gå upp i morse så låg och snoozade alldeles för länge, 10min innan min buss gick lyckades jag ta mig ur sängen! trodde jag hade mer tid på mig och låg kvar längre än jag egentligen kunde.. men kastade på mig kläderna och gick ut till bussen. satt och pratade med marika hela resan in och när man kom till skolan så satt man och prata med alla andra, alltså inge plugg.

men vad spelade det för roll? när klockan var 9.35 (vi börjar 9.40) kommer an klasskompis och säger att lektionen är inställd, inge lärare och inge prov.. såååå ovärt!

så nu blev det sitta i en datasal i väntan på att stan ska öppna. men lite effektiv har man varit iaf, skickade nämligen in en jobbansöka till cypern på nå china restaurant. får se om man får det så kan man flyga ner med syster även om vi kommer bo en bit ifrån varandra. hoppas dock fortfarande på spanien..

lugn måndag

Kategori:

var tänkt att jag skulle ta mig ner till gymmet med pethra imorse, men hon var inte hemma och när hon väl kom hem var hon så slut att hon knappt orkade gå, så blev ändra planerna. så istället tog jag mig först en promenad till köpis för att inskaffa blekning, utväxten ska bort inför balen i helgen hade jag tänkt. sen blev det buss in till stan och hämta min geografi-bok, när jag satt på bussen hem funderade jag på att hoppa av och gå ner en sväng på gymmet ändå, men bestämde mig för att skippa det och tog en till promenad hem istället.

men ska försöka hålla igång träningen lite mer än bara promenad så om ett tag blir det ut och springa hade jag tänkt. blir byta ut lite musik på mp3:n sen ge sig ut i blåsten.

kvällspromenad

Kategori:


avslutar kvällen med en film efter en välbehövlig promenad

färdig!

Kategori:

några timmar spenderande till plugg idag och lyckade göra klar mitt kultur historia arbete till slut. så skönt! inte alls nöjd med det, vet att jag kunde gjort det mycket bättre om jag hade börjat tidigare och om jag orkat bry mig, men nu är det klart iaf och det är väl det som räknas just nu?

så klar med allt från skolan nu. elr ja, ska tydligen ha ett "prov" på tisdag, men vet inte hur jag ska göra med det för har inte tagit hem boken så får se om jag orkar åka in och hämta den imorn elr om det blir skippa det. men iaf, känns som det är typ klart med skolan iaf för är ju inget man behövar bry sig om kvar. bara vänta in studenten nu :)

dags för plugg!

Kategori:

eftersom jag tappade min fokus igår och inte orkade plugga mer efter åtta så blev det ut och springa en sväng istället. visste hade det vart skönt att vartit klar, men kändes faktiskt riktigt skönt att träna också lite. får träna på nu och hoppas man kan få lite muskler inför sommaren ;)


bild 1: juli förra året
bild 2:
tagen igår


menmen, nu blir det ta tag i plugg först och främst, får se om jag kan bli klar ganska fort så kanske man kan trycka in ett träningspass senare också. om jag orkar dvs :p

gårdagen i bilder

Kategori:


emma och hennes strawberry daiquiri (och min cider) inne på saint. och en test med våran "självlysande" spray på armarna dessutom. ;)


träffade dan som också köpte en daiquiri i protest om att det inte var en bögig drink


yttligare en kväll i balskorna, fötterna gillade det inte!

förberedelser

Kategori:

sov faktiskt inte så länge idag, så kunde ta det lugnt imorse innan det bar av till frisören för att diskutera lite frisyr inför balen. får hoppas det går bra, ska köpa lite mer saker som kanske ska vara i håret bara :p

sen efter det kom far och hämtade upp mig så jag kunde hämta min väska hos mor inför krogen ikväll. blev också en sväng på köpis, införskaffa en vodka inför studenten och även skavsårsplåster inför kvällen/balen/studenten.

och nu har man stådat upp lite på rummet inför förfesten ikväll och snart blir det dusch för att starta att fixa sig inför utgång sen. ska bli grymt trevligt! :)

här händer det saker

Kategori:

idag skulle jag åkt till köpis och träffat mamma runt tolv och sen åka hem och vila/plugga. blev det så? nej.

åkte till köpis, träffade elin när jag gick på cubus så blev gå med henne till mor kom och då bytte vi av. blev gå på cervera förrst och välja vinglasen som jag ska få och efter det guldfynd för att hitta nå smycke. kollade först efter en av Kenzas ringar, men de två jag tyckte mest om fanns inte i storlek.. så istället hittade jag ett armband som funkade.

efter köpis drog jag en sväng in på stan, mötte upp emma och så gick vi och kollade på tyg till våra superhjälte dräkter till studentbrännbollen. slutade med att vi köpte rosa, silver och lila tyg och sen åkte vi till min farmor och satte i gång och arbetede. vart där i måånga timmar, åkte inte förens halv tio nästan! men topparna är nu klar och på måndag blir det åka tillbaka för att sy kjolar samt sätta dit någon logga av vi kommer på nå bra :)

men planen att plugga gick ju åt helvete. imorn vill jag sova ut, men ska hinna till frisören, sen hem och städa och på kvällen får man besök för förfest inför kvällen på goya! :) känns inte som mitt pluggande kommer gå alltför bra. tur att det bara är en sak som ska göras iaf!


sjukt vad man kan sakna en person ibland. tre veckor har krypit sig sakta förbi och även om det inte blivit mycket lättare så hanterar jag det väl bättre nu. men önskar bara att jag får höra att jag får komma dit till honom..

vissa planer ändras och nya uppstår

Kategori:

min plan för dagen (efter jag kommit hem från farmor) var inte alls som planerat. skulle vara duktig och ta tag i mitt kultur historia arbete så jag kunde få lämna in det imorn! men självklart inte, delvis har jag vart så sjukt trött efter yttligare en dålig natt och så efter min powernap hittade jag självklart bättre saker att göra. till exempel så har jag vart ute och sprungit, sjukt vad dålig form man hamnat i. får se om jag orkar göra nått åt skiten :p

men ja, mina eftermiddagsplaner gick inte som planerat. mina planer inför imorn är att åka till köpis med mor och titta på vinglas som min släkt envisas att köpa till mig i studentpresent. sure, det är fint och passar bra eftersom jag alltid fått porslin av dem typ. men saken är den att jag ska flytta utomlands och det vet dom om, så varför köpa nått jag inte kan ta med mig? typ nå smycke elr nå annat finurligt. men ja, dom får väl ligga här och skräpa tills jag återvänder då :p

efter det var det tänkt att jag skulle åka till min frisör och prata balfrisyr så han vet hur han ska göra med håret nästa vecka. men han jobbar ju inte imorn så det får jag allt göra på fredag istället. hm.. aja, får se till att plugga hela dagen imorn så kanske man kan bli klar med arbetet ändå. försöka göra lite efter detta inlägg också. satsar på att vara upp till jag slocknar för kommer sova dåligt inatt med, dock tror jag inte det blir lika mkt mardrömmar.

men ja, mina planer på fredag blir då att åka och snacka med min frisör på dagen och på kvällen är det utgång för mig och emma som gäller! får se om vi hittar några andra som följer med eller om vi tar en kväll för oss själva :) startar med allt festande nu, börjat planera en resa till eckerö nästa elr nästnästa vecka så man kan skaffa ett litet lager inför studentveckan dessutom ;)

en dag med farmor

Kategori:

efter en lektion i skolan idag och sen en snabb lunch i skolan mötte jag upp farmor på gallerian nian där jag fick leta ut en klocka som jag skulle få i student-present. hade lite beslutsångest faktiskt då jag inte är så van vid det här med klockor. hittade några som var helt okej, sen var det två st i silver jag föll lite mer för. den ena med lite glittrande, silvrigt klockur och den andra med ljusrosa. visst tror man nästan att det är givet att den rosa skulle bli min? men ikke.

ska försöka gå ut min rosa-period lite. inte för att jag inte gillar det för tkr fortfarande grymt mkt om färgen. men saken är den att när det kommer till kläder så passar det inte alls på mig då mina pigment tillsammans med den rosa färgen inte alls funkar och resultatet blir att jag ser sjukt blek ut. visst funkar ljusrosa, men ändå. om jag ska komma ut ur beroendet måste jag försöka sätta stopp på det helt tror jag.

så till klockorna, blev den silvriga iaf. massar nog mig bättre och ser faktiskt lite mer stilren ut (trots att det är lite mkt som pågår med tanke på att både urverket och ramen glittrar). Men oavsett så är jag SJUKT nöjd med den och tror jag kommer gilla den mkt längre just pga att silver är en mer neutral färg. känns som den kommer användas flitigt :)

efter vi gått på stan följde jag med farmor hem, skulle fixa min klänning som jag köpt på vera moda som tyvärr var lite lång. problemet vart dock att den skulle sys på overlock-maskin och materialet den var sydd i var nästan omöjligt att sy i upptäckte vi. lämnade iaf klänningen hos farmor så får hon lösa det helt enkelt. blev dock lite akut åka hem för samtidigt som farmor sa att hon skulle behöva hålla på med några timmar säker skrev rickard att han var inne på internet. så väckte farfar som lyckats somna och han fick skjutsa hem med. men ändå, kul att höra lite vad som händer där nere elr ja, att man får prata helt enkelt :)

och justja, kollade genom lite gamla tygbitar jag hade hos farmor och hittade några som skulle funka sjukt bra som superhjälte dräkt! elr iaf stilen på tyget, storleken räcker endast till en topp.. så får kolla på det någon dag, men jag och emma ska ju ta en sväng och leta kostymer så då kan vi ta det då :)

plugg-paus

Kategori:

det blev en paus från mitt försök att skriva min kultur-uppsats då syster kom in och frågade om jag skulle komma ut och kolla på "de regnar köttbullar" med henne och min andra syster. kändes som det var aningen roligare så klar tackade jag ja och följde med ut. men sen när vi startade filmen så kom det inte nu ljud!

efter många olika försök att få den att funka var vi tvungen att acceptera att ljudfilen till filmen inte funka helt enkelt och vi fick antingen skita i det elr kolla på nått annat. eftersom mina systrar hade laddat upp ordentligt med godis och allt blev det en annan film, men hyrde en då istället. Legenden om ugglornas rike blev det, helt ok. lite dålig moral i det hela på slutet tycker jag, men allt som allt var den bra. helt klart värd att se när man inte orkar plugga iaf ^^

men ska väll försöka skriva lite mer. måste försöka plugga lite spanska sen också, har glosor samt att jag måste skriva reflektionspapper på seminariet för tre veckor sen som jag skippade eftersom jag följde med rickard till sthlm ist. orkar inte med det egentligen. men kulturhistorian känns det bara som jag kopierar all text, så måste redigera den som fan. och kan typ inte ta upp människans del i mytologin direkt, för då måste jag kopiera berättelserna ordagrant och varje historia är ca 1-2sidor. funkar inte riktigt när man ska göra ett arbete på 3-4 sidor bara :p

fått besked att rickard blir kvar i spanien iaf. alltid nått. men tror inte jag kommer få åka dit då han ska på delat boende. vi får se. ser dock ut som det lutar mot cypern för min del

stannar i sängen

Kategori:

ledig idag och känner inte direkt för att röra mig ut sängen, så ja, jag blir nog här majoriteten av dagen tror jag.

inte sovit jättebra, lyckades inte somna igår och då känner man inte direkt för att anstränga sig jättemkt. idag skulle jag ju egentligen åkt till stan och letat maskerad-kläder med emma, men vi skjuter fram det några dagar känner vi. hade också tänkt att jag skulle dra mig till solatiet idag, men blir nog inte så heller. elr om jag åker och sover hos mamma ikväll, det är iaf planen så jag orkar ta mig till skolan imorn, så blir det lite närmare. men i nu-läget måste jag fokusera på plugg och hoppas jag hinner få en hel del gjort till imorn.

sista veckan för allt plugg nu, bara kämpa på!

nu kör vi!

Kategori:

efter en ganska så dålig dag så taggar vi till och inne i stan väntar förfest hos simon sen saints efter det. får hoppas det blir en trevlig kväll och det bra humöret kommer tillbaka :) fötterna kommer nog garanterat inte må bra dock, blir ta mina balskor ikväll så jag hinner gå in dom. bara två veckor kvar nu!

huvudet hänger inte med

Kategori:

hade behövt en sovmorgon nu när man var ledig, men smart som man är så bokar man en synundersökning kl. 10.45 och bussarna går ju som hej kom och hjälp mig vilket betyder att jag måste gå ner till köpis. så nio lyckades jag ta mig upp ur sängen, lyckades få i både linser och löshår (hade tänkt ta en tur till frisören och prata bal-frisyr, men blev inte så) och runt tio så gav jag mig iväg.

kom fram lagom i tid. första gången jag var hos ny optiker, blev lite nervöst sådär, men gillade henne mkt bättre än min gamla då hon var mycket mer nogrann och kollade massa saker som inte min gamla optiker gjort. dock fick jag besked om att jag har torra fläckar i ögonen, så jag bör inte använda linser så ofta.. kände på mig att det var nå fel, så tycker jag har vart duktig som gått i mina glasögon mkt på senaste tiden, men vill inte behöva göra det jämt :O

efter optikern blev det jakt på blommor till mitt hår inför balen. hittade några billiga på H&M i valbo, men åkte in till stan ändå utifall att. slutade dock med att jag köpte dom på H&M, så resan in till stan blev inte riktigt nödvändig. elr jo, hittade en väska till balen i stan, så på det sättet var det ju värt det ^^


dålig kamerabild tagen här i mörkret, men kanske gör detta långa inlägg lite mer intressant? ;)


när jag satte mig på bussen så var jag så slut så jag bara kände för att lägga mig ner och sova, så skippade att åka till frissan idag och tog istället en resa till farmor och farfar då jag skulle få skjuts från dom till pappa och slippa gå hem, så kändes bättre. plus att man alltid får bullar när man är där, inte säger man nej till det inte ;) blev en hel del prat om studenten, kommit på att jag ska önska mig en klocka i student-present av dom så blir kolla på det någon dag och efter fikat så åkte vi till köpis en sväng med så jag kunde få ett par nya gladiator-sandaler då mina pajade förra året.

blev dock ett längre köpis besök än planerat och jag höll på att somna när jag satt inne på din sko och provade olika skor. fy fan vad jag kände mig borta måste jag säga! hittade ett par skor på scorett till slut, nästan lika som jag haft tidigare och trivdes grymt bra i dom förra så blir nog bra.

seeeen så fick jag skjuts hem. möttes av syster som kommit hem från cypern pga att hon fått problem med visdomstanden igen och måste lösa det. så nu blir hon hemma över min student och vi har bestämt att om inte jag får åka till spanien och bo hos rickard flyttar jag med henne till cypern när hon reser tillbaka! hoppas fortfarande på spanien då jag faktiskt vill dit för att lära mig flytande spanska och det är största anledningen vilket jag tror en hel del har missuppfattat. att rickard är där är en fördel, man känner ju sig tryggare när man inte åker helt själv till en främmande plats liksom? på samma sätt så känns det bättre om jag kan åka med jessi, då har jag någon jag känner. dock inge spanska om det blir så, men blir utlandet iaf.

efter "allt" det här var mitt huvud helt åt helvete, var knappt i vaket tillstånd när jag klev in i mitt rum. la mig på sängen och sen var jag borta igen. efter 1h sömn så kände jag mig pigg, men huvudet har FORTFARANDE inte hunnit ikapp, men piggnat till under kvällen lite iaf.

fullt upp

Kategori:

idag har det blivit mycket som hänt, sista delen bestod av några timmar med tjejerna från klassen på köpis, myyys!

saker som är avcheckade idag:
* pa-möte - fick mitt första g, men helt ärligt så klarar jag mig, hoppas alltid på högre men var samtidigt beredd på värre, så alltså får ett g funka bra den här gången.
* svenska tal - kände inte att det flöt på så bra under talet, men fick till det och med det följde även ett mvg (y)
* engelska tal - insett att marriage är ett jobbigt ord att upprepa många gånger, men slut på alla tal nu och lo me gusta mucho!
* jobbansökan inlämnad - marika och jag tog oss en promenad till fjärran och lämnade in våra jobbansökan. hoppas, hoppas, hoppas!

och ja, efter allt det blev dert som sagt köpis och är riktigt nöjd med dagen faktiskt. inte köpt någonting trots att jag gick runt massa länge, fast på slutet hittade jag och emma lite roliga saker vi kanske ska köpa till studentveckan/studenten, dock ska vi fortsätta titta lite innan det blir nå inköpt.

110511

Kategori:

jadu, inte mkt att säga om idag direkt?

upp tidigt. orkade egentligen inte, men lyckades tigga till mig skjuts till köpis igen så jag överlevde. trött som satan dock. oooooch, åkte endast in för att lyssna på alla andras tal då jag inte gjorde mitt eget. inte jättevärt.

sen spang jag upp på rusta en sväng, köpte balsam till mitt stackars sönderblekna hår. sen hem till mor där jag skulle hämta mitt presentkort på gina så jag kunde köpa ett par nya solglasögon, men självklart hade det gömt sig någonstans så fick betala min glasögon själv -.-' aja, har ett par som går att använda nu iaf, är väl det som räknas.

hemma blev det typ slappa fram till sju, åtta? tog mig en dusch och sen skriva tal igen. lite förändring i talet jag skulle hållit idag också, men nu är allt äntligen klart. bara lära sig skiten också. och ta sig upp imorn. mkt som händer i skolan imorn, mkt viktigt.

- pa-möte, betyg/viktigt samtal
- engelska-tal
- svenska-tal
och sen ett klassråd, kanske inte viktigast, men nog mest intressant då det blir snacka student saker ^^

positivt och negativt

Kategori:

positivt med igår:
- jag sjukanmälde mig, alltså en extra ledig dag
- SOOOOL!
- lyckades få plugg gjort även om jag inte orkade
- endast en månad till studenten!

negativt med igår:
- yttligare en dag med frånvaro (dock bara en lektion, så det kan vi stå ut med)
- fick veta att jag hade tydligen kunna sökt till Gavlegårdarna i år igen och hade fått det eftersom de hade frågat efter mig när de var och fixade i lägenheten i våras, men min mamma väntade med till igår att säga - alltså waaaaay to late för att kunna ansöka. så förlorade ett garanterat jobb där jag trivdes och tyckte det gick och alla pengar! minns inte ens vad jag tjänade där förra året, men skulle blivit någon tusen-lapp mer än förra året iaf så definitivt över 12000, kanske 14000-15000?
- känslan av att jag inte kommer få åka till rickard efter studenten känns ännu större
- mådde grymt dåligt på kvällen

så om jag ska sammanfatta det, dålig dag igår. usch. förtjänade att stanna hemma iaf.

positivt med idag:
- fick skjuts till bussen så jag slapp gå i morse
- fick veta att jag fick MVG på mitt Ge-arbete om norge, samt att jag ligger på MVG i kursen (Yay, trodde på ett VG i slut betyg jag ^^)
- checkat av spanska-ordkunskapsprov från saker kvar att göra i skolan
- skrivit ett engelska tal (sen ska vi inte säga något om kvaliteten, men ett tal är det iaf)
- SOOOOL!

negativt:
- trött, ont i magen/illamående och ont i huvudet när jag vaknade, höll även i sig majoriteten av dagen
- 3h håltimme och fick inte flytta fram provet, utan vart tvungen att vänta ut tiden
- depp period på kvällen

så kanske inte direkt en perfekt dag idag, men tog mig igenom och lite glada besked iaf. nu ska jag sova så jag kanske orkar upp imorn. ska orka fixa mig nu när jag kanske måste hålla tal och så måste jag orka ner och skriva ut talet dessutom så jag kan ha det med och lära mig på bussen in. meeeen, somnade på dagen alltså kommer jag inte sova än på några timmar troligen. aja, bara jag tar mig upp, är väl inte allt här i världen om man ser risig ut på en redovisning :p

god morgon

Kategori:

det blev yttligare en helgdag för mig, orkade knappt öppna ögonen imorse när det var dags att vakna och när man har en lektion är det inte värt det. så nu gick jag upp, ca 1,5h EFTER att min lektion skulle slutat. känns mycket bättre måste jag medge.

snart ska jag ge mig ut i det fina vädret och sola lite, blir nog ta med min bok och plugga ikapp det jag missade. dock så behöver jag sola framsidan eftersom jag har fått en linge längs sidan på kroppen så det syns hur mkt brunare jag är på ryggen, men om jag ska sola framsidan måste jag nästan gå hem till mor och hämta en ny bikini för kanske inte sola halternek när jag ska ha bandlöst på både balen och studenten, hur snyggt vore det med två vita kanter efter bikinin då liksom?

cruising

Kategori:

igår blev det lite oplanerat en kväll inne i staden. vissa stunder var det riktigt tråkigt, vissa stunder sjukt kul måste jag säga, gick mkt upp och ner. men träffade en hel del folk och på slutet tycker jag det var riktigt kul ändå så kvällen fick definitivt godkänt.

lite bilder från gårdagen:


ledig dag

Kategori:

as-kass kväll igår. sov hyfsat bra men drömde mardrömmar. låg kvar länge i sängen imorse för jag inte visste hur det skulle bli med dagen helt enkelt. ibland känns det liksom lättare att bara dra täcket över huvudet och somna om känns det som. elr ja, iaf om man kan det.

men idag blev inte en sån dag. låg kvar i sängen ett bra tag, men på eftermiddagen tog jag mig upp och gick ut och gick en sväng. inte så varmt, men skönt att få röra sig. dock har man ju skavsår som lyckades blöda ner hela min strumpa i onsdags när jag gick till och från skolan (övertygad om att jag bara var öm, men när skorna åkte av så kom en liten chock när man insåg att det var lite värre än så). men skavsåren gör iaf att jag vandrar runt i mina badtofflor nu för tiden. sköna, men inte så bra för långpromenad, speciellt inte om man går i skogen och på sandiga stigar.

men gick hem och klistrade på ett plåster efter ca en timme och tog mina riktiga skor istället och gick till köpis. min månadsbudget på 27kr har nu gått ner till 17kr, känns inte så bra det här, haha. men hoppas på att få tillbaka pengar för min studentklänning nästa vecka, så får hålla tummarna för det, vill kunna hitta på nå kul snart. länge sen man var ut till exempel? och jag som köpt busskort och allt, måste liksom försöka åka lite. men inte haft energin heller den senaste veckan. men vi får hoppas det kommer med pengarna :)

vet inte hur jag ska göra nu dock, ska jag sitta uppe tills jag är så trött att jag typ däckar elr ska jag lägga mig i sängen och titta film men inte kunna sova på några timmar? känns som båda kommer vara ganska tråkiga. får nog bli en liten mix tror jag. kanske ta tag i plugget? hm, njae, troligen inte :p

bojkotta coop. elr typ.

Kategori:

sov verkligen jättedåligt inatt. men gick till skolan ändå. hade en ganska så trevlig dag och relativt produktiv. men skönast var när vi slutat för då väntar min 4dagars helg! :D men tyvärr började det gå utför redan då..

när jag gick ut genom dörren upptäckte jag att en sån där plutt på hörlurarna hade försvinnit, så kunde bara använda en hörlur på bussen = störande när folk sitter och snackar.. och när jag kom hem fanns det ingen reserv-plutt upptäckte jag. menmen, tänkte att det fick funka ändå kanske hade en extra hos pappa liksom.

stannade även på nordea en sväng, men var 40 nummer före min tur så tar det nästa vecka.

aja, gick från mamma när jag inte hittade nån plutt och efter några minuter debatt fram och tillbaka bestämde jag mig för att stanna på köpis och köpa nå gott till min mysiga helg. plockade på mig en kanellängd, en läsk och till sist en trisslott.

"blir bra det här" tänkte jag och ställde mig i kassa. gubben före mig ska betala med presentkort men på nått sätt lyckas tanten få summan att bli betald utan att använda kortet? detta betyder att jag får vänta för att de ska lista ut vad som händer. efter 10min tappade jag mitt tålamod och bytte kassa, vilket jag inte skulle gjort då de löste det direkt efter jag gick. och kassan jag bytte till var inte bra den heller.

först var hon framför mig inte medveten om att hon tagit en dyrare produkt så hon vart tvungen att köra en återbetalning, tog väl bara 2-3min, men ändå jag hade inte tålamod kvar. så vart det äntligen min tur. knappade in allt och betalade med kortet, tröck på godkän köp och så var det klart. trodde jag..

"vänta, du tog ut kortet för fort!" jaha. så provade vi igen och helt plötsligt så kan jag inte betala med kortet för jag måste ha en signatur-kod elr nå jävla skit som jag aldrig behövt förr. så efter att vi provat i 5min så säger dom att det går inte att betala och jag får gå ut och ta ut pengar om jag vill ha nå, men vägrar göra det. Hur vet dom att jag har så mkt pengar? har ett betal belopp på under 100kr, då är det alltså inte säkert att jag har 100kr och då kan jag inte ta ut pengar. så fick vänta 20min på ingenting. kul.

känns inte som det här blir en bra helg för min del.

ett försök att plugga.

Kategori:

imorn så ska jag ha med mig ca 5 artiklar till engelskan så jag kan förbereda mitt argumenterande tal.

men har jag nå artiklar? - nej. har jag nå ämne att prata om? - nej.

så innan klockan slår nio är mitt mål att ha valt ämne och sen hitta 5 artiklar innan tio. känns inte som det kommer gå alltför bra. hittat en hemsida med ca 150 olika ämnen, men inget faller mig i smaken riktigt. måste ju liksom själv ha en fast åsikt så jag kan verkligen trycka på det och få fram något med talet. men sånt som verkar intressant vet jag inte riktigt vad jag står på och sen är det vissa saker som är intressanta men som inte går att argumentera om utan blir en form av informativt tal.. hm, problem.

funderar över dessa:
- anorexia
- abort
- dieter
- giftemål mellan homosexuella
- genmanipulering
- rökning
och några till. beslutsångest här.

en vecka

Kategori:

idag är det en vecka sen rickard åkte. och i natt vaknade jag 03.00 då jag vaknade förra veckan, 04.48 då vårat tåg gick till sthlm, 06.45 då vi hoppade av vårat tåg, 07.30 då rickards buss mot skavsta åkte och han lämnade mig..

inte haft den bästa natten inatt kan man ju säga. och utöver att jag vaknade hela tiden så drömde jag massa mardrömmar så sov riktigt oroligt. tur att man har sovmorgon iaf. sitter och pluggar spanska nu, tar igen det jag missade förra veckan så jag kan lämna in det idag.

och vad jag hört/läst på fb så har det snöat idag? känns inte som jag vill gå upp ur min säng alls just nu.

"värme vs. kyla?" elr "plugg vs. träning?"

Kategori:

fundera på om jag ska gå ut i kylan och hoppa lite hopprep och kanske köra lite flairing nu när mina naglar ändå gått av igen. men är ju så kallt! men här inne är det så tråkigt. så får typ välja mellan mysiga sängen och plugga elr kylan och "leka" lite. får nog ta på mig nå varmt så överlever jag nog ett tag iaf, elr vad tror ni?


saknar solen. saknar värmen. och saknar rickard.
(bild tagen: 25-04-11, rickards sista dag i sverige)

inte det bästa morgonen

Kategori:

06.30 - larmet ringer

Jag: "jag vill inte, jag orkar inte. jag har ont i huvudet och mår illa och är inte det minsta sugen på att åka till skolan för att ha EN lektion.. kan jag inte bara få sova"

larmet håller inte med och fortsätter ringa om och om igen när jag trycker på snooze-knappen.

06.55 - larmet ringer igen och jag tar mig upp ur sängen.

Jag: "måste till skolan. missade geografin förra veckan. och måste träffa in PA-handledare för det var tydligen viktigt. men jag vill verkligen inte.. aja, får väl kämpa på och ta mig dit."

07.15 - springer ner i källaren och skriver ut papper till PA-handledaren och sen är det dags att ge sig ut i det 5 grader varma blåsvädret för att gå till köpis.

Jag: "fan vilket jävla väder. men nu ska jag försöka här iaf, vara positiv och duktig. ja, det kör vi på! visst är det kallt som satan, men får en välbehövlig promenad iaf."

07.55 - sitter på bussen mot stan.

Jag; "om man ändå kunde fått ligga kvar i sängen, guuud vad skönt. men nej, jag är duktig idag"

08.20 - hoppar av vid skolan. möter klasskompisarna på väg mot skåpet.

Marika; "Minna! christer är sjuk idag"

Jag: "Men kul då, har jag åkt in i onödan!" (i tankarna: fan jävla piss skit-morgon kan dra åt helvete, så här går det när man försöker vara duktig. härmed stannar jag hemma när jag känner att jag är för trött/dålig/illamående/ont i huvudet/på dåligt humör... och att vara positiv ger jag upp tills jag känner att jag får en anledning att vara det igen)