Minna

nej, tyvärr så har vi inget att erbjuda just nu..

Kategori:

nu har jag gått runt på tuven i ca 2h och försökt hittat jobb, men i nuläget ser det allt utom ljust ut! alla har nyligen anställt folk så alltså behöver de inte mig, men fick i alla fall lämna två cv:n i hopp om att de skulle behöva nå folk senare. men några ställen kvar att fråga på eftersom butikscheferna inte var inne och de anställda inte visste om det behövdes nytt folk, så nu får ni hålla tummarna för mig imorn!

ska även gå runt hur i byn och kolla om det behövs folk här med självklart, men inte riktigt så stort utbud på affärer här så därav att jag startade på tuven. men som sagt, ser inte jätteljust ut men man får allt hålla tummarna att det finns något ledigt!

301111

Kategori:

vädret skiftar rejält måste jag då säga! igår var det extrem storm+regn/disigt hela dagen och vi vart tvungen att möblera om här inne för att ställa så mkt som möjligt framför balkongdörren inte skulle åka upp.

och hur är vädret idag? lite moln ser man ju, men solen skiner för fullt och vinden har väl lugnat sig lite iaf, det ligger iaf inte på den nivå att jag är förundrad över att flaggorna fortfarande sitter fast på sina platser fortfarande om man säger så.

ut i blåsvädret

Kategori:

när rickard kom hem så sätter han sig och klickar på internet och inser att han vill ha pannkakor, men eftersom han ska vara duktig så vill han göra sina proteinrika pannkakor. dock han har ju aldrig kunnat göra dom eftersom han aldrig har ägt någon stavmixer/mixer. så vad tror ni han lurade mig med att göra då? jo, självklart så ska vi iväg till elkjøp (=elgiganten) och handla en mixer! så ut i ovädret och promenera bort till tuven, gick hyfsat på vägen dit eftersom vi hade medvid, så enda jobbiga var ju att det regnade. sen promenaden hem var ju inte alltför mysig, motvind och regn, uscha!

men nu har rickard sin mixer och han köpte en version där man har både stavmixer/mixer/visp så att det går att variera en hel del. ganska bra pris tycker jag ändå för alla de sakerna, gick på 500NOK. men så ska vi se om rickard tar tag det det här att laga pannkakorna eller om jag måste fixa kycklingen som det var tänkt från början.

tiden går

Kategori:

tycker det är lite kul att dayview/bilddagboken har en "kommer du ihåg.." funktion, för när man klickar in där dom gångerna det faktiskt blir av så påminns man ibland av sånt man helt glömt bort. som idag, när jag klickar in så inser jag att idag är det exakt tre år sedan första nattinnebandyn på vasa!





alltså, vi slog ju ihop oss några tjejer från klassen bara för att få vara med. och så off man kände sig när man kom dit, haha! vi var ju "jordgubbar", men vi ville ju inte anstränga oss för att se ut som idioter utan tog röd tröja och gröna shorts liksom. sen när man kom dit upptäckte man att alla hade typ gått all in och klätt ut sig ordentligt, alla var aspackade och så kommer vi ett tystlåtet gäng med ordentliga tjejer som knappt kände varandra. snacka om awkward? aja, kul var det iaf och som sagt, väldigt längesen nu.

291111

Kategori:

idag är det en vecka sen jag kom hit, känns både som det var igår jag kom och som om jag varit här hur länge som helst. men vet att tiden alltid går så fort efter första veckan, så får se till att hitta något jobb snart om jag ska bli kvar känns det som.

men idag har det blivit en låååång sovmorgon igen, svårt att somna inatt och då blev det ju självklart sova länge i morse. dessutom var det så dimmigt/molnigt när man tittade ut på morgonen att man knappt kunde se ut genom fönstret så var ju inte direkt sånt väder som lockar en att gå upp. nu har dimman lättat, dock är fortfarande hela dalen fylld med moln så att gå ut känns allt utom lockande. alltså tar jag mig en slappa-dag hemma, eventuellt att det blir ge sig ut i ovädret för att gå till gymmet ikväll. har vi tur får vi dock skjuts upp, så man kan ju alltid hålla tummarna

fram med kameran

Kategori:

tog en promenad till tuven, glömde packa ner min pincett så var ju tvungen att köpa en ny och passade också på att titta lite vad det finns för affärer där så man har koll på vart man kan lämna CV:n sen. på vägen hem passade jag sen på att knäppa lite kort, gick även en sväng längs en väg jag vanligtvis inte går, ner till en av fotbollsplanerna och simallen. upptäckte att de har byggt en ny bro där, trodde först att det var nå byggarbete, för broarna här brukar vara blåa eller silvriga, den här var röd och lite annorlunda. fördelen med att de har byggt en bro där betyder att jag kanske kan gå även den vägen av kvällarna, men inte helt säker för belysningen är fortfarande inte super, men slipper gå igenom tunnlar iaf.




klicka på lilla bilden för en större version

ny vecka, nya tag!

Kategori:

kan ju inte säga att jag inte är trött fortfarande, lyckades också få ont i ryggen under helgen så helt åt helvete stel är man. kom upp i relativt bra tid ändå och solen skiner på bra in genom mitt fönster, vädret verkar hålla sig ganska bra nu för vinden har hållt sig borta några dagar den med. och eftersom vädret är bra och jag faktiskt har fått tid att lata mig några timmar här hemma så blir det ge sig ut på promenad ett tag hade jag tänkt - se till att hålla igång som sagt.

får se om jag tar med kameran och knäpper lite kort, börjar blir lite dåligt på den fronten men är ju mkt för att jag går på samma gamla vanliga ställen och även om jag tkr det är kul att knäppa kort så blir jag lite för lat av mig plus att jag kan ju faktiskt återanvända en hel del av gamla bilderna här på bloggen då det inte har förändrats så mkt.

ska även försöka ta tag i jobbsökandet den här veckan. ska försöka prata med två gamla bekanta som jag pratade med under festen, de sa att de kunde kolla runt lite om det fanns jobb och får väl se om hoppas att de fortfarande är villiga att hjälpa nu när de nyktrat till, haha. nejdå, kul att de erbjuder sig att hjälpa även om man inte känner varandra så bra och gäller ju att jag tar chansen då, ökar ju mina möjligheter att hitta jobb. ska ju även se till att gå och dela ut lite cv:n, prata med adecco kanske och så skulle rickard följa med mig till NAV och kommunen när han var ledig sa han. så får se vad jag har åstakommit innan veckan är över.

bakismat

Kategori:

eftersom vi sov bort typ hela dagen och killarna hade typ druckit hur mkt som helst igår så passade det ju med bakismat när vi väl vaknade. ingen orkade direkt laga mat, dessutom är inte mataffärena här i norge öppna på söndagar, så snabbmatsställena är ju en räddare i nöden. tog oss ner strax efter vi vaknade, men det var ju inte alltför tidigt utan närmare 17.30, så det var väl mer middag över det hela än frukost.

mums!

sleeeten!

Kategori:

min ensamma hemma kväll vände under natten och fick en grymt rolig kväll istället!

runt två på natten då krogen stängde så ringde junior, som jag inte pratat med eller träffat sen jag var här i februari, och undrade om han kunde komma förbi en sväng. självklart bjöd jag in honom, satt och pratade ett bra tag sen sa han att han var lite fundersam över varför inte jag hade gått ut. har ju inte vart här på evigheter, då är det liksom ett MÅSTE att gå ut ungefär, haha. förklarade att jag inte blivit medbjuden just pga det var julbord innan, men då sa han att det var efterfest hemma hos honom och att jag gärna fick följa med om jag ville. så runt fyra kom vi upp till honom och festen var i full gång, kände sig lite off då man själv inte hade druckit en droppe och resten hade börjat nästan 12h tidigare än mig.

men kul var det, en del drama som kändes lite drygt och onödigt men är ju sånt som hör till när det är fest känns det som. annars så var det riktigt trevligt, känner ju inte så många här sen tidigare men de jag känner bästa var där och kul att träffas eftersom det är 8-9 månader sen senast jag träffat de flesta av dom, veldig morro!

blev där uppe några timmar iaf, sen fick vi gå hem för vi hade endast nummer till den taxin som inte körde just då.. rätt typiskt, vädret var ju inte det bästa och någon var så full att de varken kunde gå rakt eller hålla tungan i styr och någon hade inte jacka med eftersom de hade räknat med taxi-resa hem och någon hade fel skor så vi vart tvugna att gå väldigt sakta för skavsåren kom väldigt fort, etc. men när klockan var 8.00 så var vi äntligen hemma och det var så skönt att krypa ner i en säng då. sen att jag inte fick sova i min säng eller ha en kudde är ju smällar man får ta, vi var nämligen snäll och lät en av rickards jobbarkompisar sova här för han bor så lång bort från byn.

men helt klart en bra vändning på kvällen, från att ligga hemma och ha sjukt tråkigt samt vara extremt rastlös till att få träffa gamla bekanta och umgås, prata och ha kul med dom.

tristess på hög nivå

Kategori:


så, rickard och hatten skulle tydligen iväg på förfest som jag fick veta i sista minuten att jag kunde fått följa med på. hade nog vart roligt, för kommer typ dö av uttråkning känns det som. har inte gjort något speciellt sen jag vakna idag och nu är jag helt rastlös, trött på att sitta och titta på film/serier, men kommer inte på något annat kul att göra. det är nackdelen med att man inte känner så många där man är, plus att man inte har så mkt pengar så man kan inte gå ut och hitta på nått kul.

men har iaf tagit mkt till affären och köpt mig lite onyttigheter, kände att jag hade rätt till det när jag blivit övergiven så här? haha, ja jag överdriver, men lite synd om mig tkr jag allt att det är. så bestämt att jag slipper laga mat, istället blir det värma upp lite mat och sen kör jag nog på en promenad innan jag lägger mig och käkar chips framför någon film.

26111

Kategori:

det kommer bli en ensam dag idag, både jag och rickard sov så länge vi kunde, vaknade till när han gick iväg och sen så har jag vart ensam sen dess. för nån minut sen så sprang han hem för att lämna öl till ikväll och sen hinner jag se han några minuter när han ska hem för att byta om. för han ska nämligen på julbord med jobbet, så alltså kommer jag vara ensam fram till inatt då han kommer hem och jag måste öppna (har ju bara en nyckel och eftersom jag inte vill vara inlåst när han är borta måste jag vara vaken/vakna och släppa in honom inatt)

vad jag ska göra den här ensamma kvällen är ju en annan fråga. sugen på att gå en sväng till gymmet (var okej att jag lånade brickan sa rickard, så det känns bra iaf), men funderar också på om jag ska ha myskväll hemma med tända ljus och lite onyttigheter. onyttigheter blir det nog ganska säkert skulle jag gissa på, sugen på nått gott.

bilder från myskvällen/betnér/saints

Kategori:

nu när jag faktiskt orkat tagit tag i att lägga in bilder kan jag ju lägga in lite, även om det är lite efter.





middag

Kategori:


orkar man inte leta reda på lappar för att skriva ner ett recept funkar ju alltid händerna bra liksom? sen att jag eg kunde receptet utantill behöver man ju inte räkna in, haha.

storm

Kategori:


blåser grymt mkt här om kvällarna/nätterna och inatt var inget undantag, snarare tvärtom och eftersom vi inte kan stänga dörren till vår balkong för vi inte har nått handtag så blev det extremt jobbigt.

somnade inte tidigt igår, men ändå helt okej tid. men vaknade vid fya av att dörren står halvt öppen, vinden blåste alltså så hårt att den flyttat våran fotölj som står och blockar dörren? dessutom så är det något konsigt med fönstrena, det blåser rakt in i dom så att persennierna skakar hur mkt som helst och det är ett riktigt obehagligt ljud. med andra ord, det låter som rummet kommer typ blåsa söder och väldigt kallt då dörren blåses upp bara minuter efter man ställt dit fotöljen igen.

resultatet? kunde inte somna om på flera timmar och i morse var det ju tänkt att vi skulle gå upp i tid och ta ett besök till gymmet på förmiddagen, men jag vaknade inte förens kl tolv och rickard vid ett så det blev ju inte av. aja, håller tummarna på ikväll istället.

gym

Kategori:


blev en sväng upp till gymmet idag ändå (wiie!) eftersom rickards kompis inte kunde. dock så blev det ett väldigt kort pass, hann bara gå/springa på bandet samt köra situps lite snabbt, rickard kände sig nämligen inge bra och när det bara var hans bonus-dag så pressade han sig inte heller utan jag fick följa med han hem helt enkelt.

dock vart jag ju lite chockad när han helt plötsligt kom och avbröt mig efter att han bara kört styrka i 5min, stressade iväg för att hinna göra mina situps och sen började vi gå hem. efter några minuters promenad upptäckte jag dock att jag lyckats glömma min mobil uppe på gymmet, så fick mig extra träning då jag fick springa tillbaka och sen springa ikapp rickard. lagom trött efter allt springande men kul att var där på gymmet igen, förhoppningsvis blir det lite mer av det framöver! :)

skrubba golv

Kategori:

golvet är nu ÄNTLIGEN rent! har krypit runt och skrubbat det i över en timme, vart tvungen att byta vatten 4ggr för det var så skitigt. U-S-C-H. men känns skönt att det är rent iaf, så nu är det fräscht och fint här inne. vad resten av dagen/kvällen har att bjuda på vet jag inte, tippar på att det blir promenad och sen film.

241111

Kategori:

lagom trött är man idag. kunde inte somna i natt, så gick och la mig fem i morse. helt sjukt att jag inte blev trött förens då, vart ute och gått flera gånger + körde träningspass här hemma i lägenheten (fick inte följa med till gymmet som jag hade sett fram emot hela dagen..) och utöver det så städade jag flera timmar. även en promenad till tuven med rickard och nicklas blev det ju, så ser inte hur jag inte kunde vara trött alls?

aja, nu blir det nya tag, ut och gå om typ 10min. får inte följa med till gymmet idag heller, så måste jag köra lite extra på promenad och träning hemma. vill liksom komma igång med det här ordentligt igen, lite det som var planen med det här. men hade ju vart lättare om man kunde följa med till gymmet också..

städa, städa, städa!

Kategori:

städat i några timmar här nu och det behövs verkligen. fy fan vad snuskigt man kan ha det säger jag bara! tagit tag i vissa delar, men några som jag fortfarande har kvar. till exempel "skrivbordet" kan man knappt flytta saker ifrån eftersom folk har spillt öl på det som sen torkat fast sakerna på bordet? usch. plus att det är disk överallt, vissa saker som man inte ens vågar gå för nära för att det luktar HEMSKT! dock så vill jag gärna få bort disken innan rickard slutar, så ska kolla om köket är ledigt snart och försöka mig på att få ut det sista.

231111

Kategori:

blev en sen kväll med film igår, rickard kunde nämligen inte heller sova så efter ett tag satte vi oss och titta film tillsammans istället för sitta i olika ändar av rummet med olika filmer. filmerna vi såg var "rise of the planet of the apes" och sen började vi även titta på "thor", dock vart klockan väldigt mkt så vi bestämde oss för att spara den tills någon annan dag.

imorse så var ju helt utslagen! som vanligt när jag kommer hit, haha. hade tänkt att jag skulle vara uppe i bra tid och ha bra dagsrutiner, samt träna regelbundet när jag är här. men när jag vaknade klockan åtta var jag helt borta i huvudet, hann knappt öppna ögonen innan jag somnade om igen. vid nio gjorde jag ett nytt försök, men lyckades inte vakna till då heller. men nu har jag kommit upp iaf, vart tvungen att fixa frukost till rickard också eftersom han var för trött för att fixa det själv.

vädret är inte alltför bra här, men ska ändå ge mig ut på en promenad om en sväng hade jag tänkt. skönt att röra lite på sig. sen blir det städa hela dagen, känns som man kommer in i de vanliga rutinerna här.

kvällspromenad

Kategori:

blev ändrade planer, massa rastlös efter den långa resan och när jag la mig i sängen så tappade jag ju tålamodet typ direkt och kunde inte alls fokusera. så istället drog jag mig iväg på en långpromenad ute i det disiga vädret. blev en sväng upp till gymmet och vände, kändes som den väg som är bäst upplyst och eftersom jag fick gå själv så är ju det ett måste då jag är så mörkrädd. tyvärr så innefattar de flesta långturerna här MINST en mörk tunnel eller ett kolsvart skogsparti, alltså inte jättekul att gå på kvällarna med andra ord.

notodden

Kategori:

framme äntligen! en väldigt lång resan den här gången kändes det som, men allt gick smidigt och kom fram bra. men väldigt trött och lite smått åksjuk, så nu blir det mysa ner sig i sängen och kolla film.

snart bär det av

Kategori:

trött tjej ska snart krypa ner i sängen så hon orkar upp till tåget imorn. faktiskt lite resefeber av någon anledning? hm, längesen jag hade det för en resa till norge. kan vara att jag inte vart där på 7-8månader kanske?

211111

Kategori:

biljetterna är hämtade, pengarna är växlade och det mesta är packat. skönt att ha det mesta fixat, så kan man ta det lugnt med det som är kvar. blir skriva ner det absolut sista på CV så man kan skriva ut och lägga det med allt annat som ska med på jobbsökarfronten bland annat, sen bara lite annat som ska fixas. men skönt att vara klar i tid, trots att jag började med allt i sista minuten den här gången.

biljett inköpt!

Kategori:

hade ju tänkt köpa min biljett imorn, men upptäckte idag (elr har tittat på det några gånger nu) att just den resan jag vill åka har en tendens att inte släppas som sista minuten biljetter eller bli slutsåld, så istället för att chansa på det så köpte jag biljetten idag. sen är det ju den där lilla smånojjan och att man tänker att allt ska skita sig, så känns bättre att köpa dom nu, haha. men dom inte släpper den sträckan jag brukar ta i packetpris så får jag alltså betala 50kr extra för sittplats när jag bokar biljetterna separat, massa extra utgifter i onödan känns det som. det roliga är ju att jag vart inställd på att åka till norge i 4 (?) veckor nu och hade jag köpt biljetter då hade dom kostat mig 200kr mindre. men bara att ta det, ska ju få komma iväg och det som är viktigast liksom!

lite mobilbilder från första tåg-resan till norge. även första snön förra året, eller det nådde aldrig till gävle den veckan men möttes av snöstorm på perongen i Stockholm. det var liksom 22 okt, nu är det snart december och snön har inte kommit än. helt sjukt!

201111

Kategori:

fattar mig kort och då kan jag bara säga att gårdagen vart grym! först mys hemma med elin, sen en underbar föreställning med betnér och avslutade kvällen på saints. helt perfekt.

men nu måste jag fortsätta med packning, så får duga med en kort inlägg idag.

Följ mig!

Kategori:

glad överaskning.

Kategori:

efter att ha lagt ut en hel del pengar på köpis idag, blev lite mer än planerat och svider ju alltid lite extra då, men när jag loggade in för att titta hur mkt pengar jag nu hade kvar så fick jag mig en glad överaskning! klickar in på internetbanken och då visar det sig att de har överfört min novemberlön redan nu? underbart! misstänker att det blev så eftersom jag inte ska jobba nå mer den här månaden, men trodde fortfarande att jag skulle få vänta tills nästa månad som vanligt.

och även om jag typ satte undan allt, för är ju tänkt att jag ska använda det mest till julklappar och annat trevligt som händer i december, så känns det ändå skönt att ha lite extra på kontot ändå. så dagen börjar med nya kläder/annat smått och mer pengar, så finns det ju bara mer att se fram emot. tror fan det här kommer bli en riktigt lyckad lördag!

så ligger det än sån här mysig sak här bredvid mig,
hon använder min tomma necessär som filt för tillfället, så söt!

ärenden

Kategori:

så, idag är det dags för den där svängen till köpis som jag skjutit på hur länge som helst känns det som. eller, det köpis besöket som jag faktiskt hade tänkt handlat på iaf. ska kasta på mig lite kläder och ge mig iväg snart, börjar dock med en sväng till solariet så man känner sig lite extra fin ikväll :) känns som det här kommer bli en grymt trevlig kväll!

gooooosi! <3

fredagsmys!

Kategori:

mums med hembakt pizza!

har spenderat hela dagen till att tvättat faktiskt. hade till och med tänkt tvätta mitt täcke, men eftersom jag har ett extra stor så klarar inte vår maskin av det tydligen.. men sängkläder och handdukar är i maskinen nu iaf, får duga gott och väl :)

men skönt att ha det där klart, imorn blir det först en sväng på köpis och sen väntar en helkväll med elin för imorn är det nämligen Betnér som står på kalendern, ska bli grymt kul!

181111

Kategori:

idag hade jag tänkt en sväng in till stan, men eftersom jag ska växla pengar och köpa tågbiljett på måndag så blir det skjuta lite på det tills dess. idag så blir det passa på att tvätta lite nu när maskinen äntligen är ledig, skönt att få lite rent och sen så kan man ju börja packa lite också.

får se om jag orkar tvätta allt idag dock, kan hända att jag tar en sväng till köpis idag eftersom det inte blev av igår. tog några timmar fler än planerat med håret som faktiskt ser normalt ut nu. elr iaf med undantag för vissa delar som blir orange när håret är blött, men bättre än innan eftersom det inte är randigt i flera färger längre.

såhär fint såg det ut senast jag skulle packa, kläder överallt

171111

Kategori:

uppe i tid idag igen, får se om jag och petra drar oss ner mot gymmet snart eller om det får duga med promenad idag. men det som står på listan annars är ju fixa utväxten idag, så få hålla tummarna att det blir rätt den här gången bara. vad resten av dagen har att erbjuda märks sen :)

16111

Kategori:

gårdagen var väldigt händelselös, inte jättekul men bra att vila kroppen kände jag. dock vart ju resultatet av väldigt lite ansträngning att jag inte kunde sova inatt, tror inte jag lyckades somnar ordentligt förens kl. 3-4 fast jag la mig vid elva.. får se om dagen idag blir lika, men ska iaf ta mig en promenad om ett tag så det tar iaf lite energi. annars blir nog dagen ganska händelselös, men man vet aldrig vad som händer.

har iaf fått veta att det blir åka en sväng till norge för min del nu, yay!

skor på önskelistan

Kategori:





shopping

Kategori:

dagen har bestått av att titta på kläder, främst jackor och skor då. först så gick jag runt på köpis ett tag, tog en fika-paus hemma hos farmor och farfar för att sen åka in till stan och kika vidare där med emma. hittade två par skor som jag gillade, men köpte inga idag. dock hittade jag en jacka på vera moda, bra pris och riktigt snygg. så av alla timmars fönstertittande så fick jag hem mig nått iaf :) och ett packett snoddar inne på glitter blev det också, alltid bra att ha!

utebliven tid

Kategori:

kul att man får höra att min tandläkartid imorn blivit flyttat pga data-krasch? jag fick min tid för ca 2 månader sen och dom bestämmer sig att informera mig om det NU? dom har till och med skickat ut en kallelse till mig i morse om att jag skulle komma, men nej, så var det ju inte.. och även fast de har mitt mobilnr så ringer dom hem till min pappa och lämnar ett meddelande till min syster? (står inte skriven här och pratar ALDRIG i hemtelefonen..)

inte alltför glad på dom alltså, har planerat den här veckan utefter att det där besöket.. nu har de lagt det på en tid då jag förhoppningsvis inte ens är hemma och lyckas jag också hitta jobb borta i norge så kommer jag inte ens hem på några månader iaf och måste alltså byta tid till nån gång nästa år. men kommer folktandvården acceptera det? knappast, för jag MÅSTE får deras info om tandvårdsavtalet innan nyår för det är ju så viktigt.

141111

Kategori:

håller igång dagsrutinerna lite iaf, vaknade kl 8 idag och bestämde mig att det inte var någon idé att gå och lägga sig igen. eller tekniskt sett gick jag ju och la mig i sängen igen eftersom jag alltid ligger här när jag klickar på datorn och desstom är det ju varmt och skönt under täcket så man slipper kasta på sig massa kläder.

nu har jag fixat mig och ska snart ge mig iväg mot köpis en sväng hade jag tänkt. kolla på någon snygg vinterjacka och några nya skor till vinterna. börjar bli för kallt att gå i skinnjackan nu när man är ute och även om jag har en del jackor så känns det som jag vill ha en lite annorlunda än de jag har just nu. sen skorna, mina vinterskor består av uggs och converse så dags att införskaffa nått mer att variera där tror jag.

aja, kommer väl inte köpa något idag, men värt att titta är det ju iaf.

131111

Kategori:

idag har jag bara haft en lugn dag, har legat i sängen och tittat film nästan hela dagen. så, inte mkt kul att skriva om direkt.

igår däremot så hände det ju lite mer saker, blev ju en sväng in till stan och träffa gamla gänget från gymnasiet (iaf de som kunde komma). började kvällen på kungshallen, vi krånglade en hel del med borden där eftersom vi var så många och det fanns inte några bord lediga när vi kom. men det löste sig till slut och vi fick alla sitta tillsammans, riktigt trevligt att träffa alla och prata om vad som hänt med alla senaste tiden. efteråt gav vi oss ut i kylan för att gå till interpool, men när vi kom fram var det proppat så efter bara nån minut i värmen bestämde vi oss för att vända och gå till saint istället. där var det istället nästan helt folktomt, haha! men vi satta oss där och hade det trevligt iaf, men många av oss var trött så det fick bli en kort kväll.

nu ska jag fixa med en ansiktsmask och sen fortsätta min filmkväll. hoppas nu har en trevlig söndag kväll allihopa!

facelook

Kategori:

får duga med en cam-bild idag, ska fixa lite småsaker innan det blir åka nämligen så skippar att krångla med kameran just nu. men andreas kommer snart och hämtar mig, sen väntar en trevlig kväll inne i stan med kompisarna! först middag och sen möjligtvis interpool efteråt.

full med mat och fika

Kategori:

känns så fel att komma hem från farmor och farfar den här tiden, vi brukar ju vanligtvis ha familjemiddagar där så man är hemma mellan nio-tio på kvällen annars. men är ju mörkt ute så känns som det skulle kunna vara så sent faktiskt och eftermiddagen har väl sett ut ungefär lika som vanligt. mat, fika, spela spel med systrarna när de "vuxna" sitter ner och pratar, sen avsluta med yttligare fika innan man åker hem.

har vart trevligt iaf, mkt skratt och flumm. nu blir det dock ladda om och fixa sig lite till för snart blir det stan för att fortsätta kvällen med vännerna, fun!



121111

Kategori:

tror ni inte jag vaknade klockan 6 i morse och kände mig tillräckligt pigg för att gå upp då? haha, så typiskt! men eftersom jag inte vill behöva sova på dagen efter vi vart hos farmor och farfar så envisades jag med att somna om, tog sitt lilla tag men fick sova några timmar extra iaf. får se om det duger :)

har precis duschat klart, så nu blir det blåsa håret och börja fixa sig lite smått. blir även måla naglarna, ska bli skönt att göra det och känna att det inte är helt onödigt för att lacket ändå är helt borta efter en dag på jobbet.

111111

Kategori:


så, blev ta igen lite sömn nu när man kommit hem. även stängt av larmet så man inte blir väckt imorgon. ska bli grymt skönt att få sova så länge man vill, var ett tag sen nu med tanke på att jag inte hade helg förra veckan och ska bli underbart!

dock måste ju ju upp i hyfsad tid (läs: 10-tiden) eftersom vi ska på familjelunch hemma hos farmor och farfar imorgon, så ska man ha en chans att få duscha/använda toan så måste man ju vara uppe i tid. det är ju inte det roligaste att bara ha en toa på 5 pers liksom, märks väldigt tydligt att det inte var en bra idé vid sånna här tillfällen, haha. men får fixa sig lite snabbt på dagen bara, blir lite mer ordenligt på kvällen då det blir in till stan och käka sen gå ut med några vänner. mys!

åh, ledighet!

Kategori:

sista arbetsdagen på ett tag är nu avklarad. riktigt skönt att ha några lediga dagar framöver! men kommer nog garanterat bli rastlös nästa vecka när jag inte har något att göra om dagarna, haha. ska nog ta tag och gymma lite, har jag något att göra plus att det vore skönt att komma igång igen. får se om jag blir kvar här, då blir det nog skaffa gymkort igen och försöka komma i form igen - ligger ju lagom efter nu!

ansiktsmask

Kategori:

hemma hos pappa igen. pappa hämtade mig hemma hos mor och eftersom han behövde stanna på köpis på vägen hem bestämde jag mig för att springa in på kicks och köpa ansiktsmasker nu när man börjat fått väldigt med finnar igen.. får se om det blir nå bättre. blev iaf de jag alltid brukar köpa (övre bilden) och köpte också en ny sort (nedre bilden) eftersom den kostade lika mkt så kan ju vara värt att prova.

sen är jag för lat att leta reda på min kamera som jag lagt på ett sånt där "smart" ställe som jag inte vet vart det är just nu, alltså får mobil-bilder duga just nu.

bara en dag kvar

Kategori:

idag fick vi bekräftat att sista arbetsdagen är imorgon och sen fick man säga till om man ville jobba sen i vinter/vår också. eftersom jag inte vet hur det ser hur framöver med jobb så sa jag ja till att jobba där senare, men blir ju ungefär en månad ledig först så det ska bli skönt det. vad som händer får vi ju se helt enkelt.

101111

Kategori:

vet att jag inte har varit så aktiv nu på senaste tiden, men finns en ganska bra förklaring. jag är helt slut om dagarna, när jag kommer hem från jobbet så somnar jag alltid inom en timme även om jag försöker att hålla mig vaken. och sen så sover jag till och från nästan hela dagen, brukar vakna mellan 6 och 7 på kvällen, sen går jag och lägger mig runt 9-10 igen. helt sjukt.

men hoppas det blir bättre nu till helgen, ser verkligen fram emot att bara kunna sova ut och inte tänka på att man måste upp och iväg till jobbet. har vart väldigt jobbigt den delen den här veckan och det gör att dagarna på jobbet inte heller går fort. märks väldigt tydligt att jag inte hade helg förra veckan måste jag ju säga.. känns verkligen som den här veckan aldrig tar slut. hade behövt fredag idag.

mobilkrångel

Kategori:

när jag kom hem från jobbet idag så fungarade min mobil fint, men sen tog jag en powernap när jag väl kom hem och efter det så har inte min mobil riktigt hängt med.

när jag vaknade så kollade jag bara hur mkt klockan var och om någon försökt nå mig, men sen tänkte jag inte mer på det. några timmar senare upptäckte jag att mitt sim-kort var inaktiverat (blir så ibland) och misstänker att det vart det sen jag kom hem i så fall. alltså är det anledningen att jag inte svarat på mobilen idag, om det var någon som försökt nå mig.

svar

Kategori:

ingen aning alls om vad jag ska göra eller vad jag vill göra just nu. det här med beslutsångest suger. speciellt när det som lockar mest är det sämsta att välja..

jar of hearts

Kategori:



08111

Kategori:

äntligen hemma igen, känns som att jag lyckades sova bort förkylningen igår för jag har klarat mig från halsont idag. dock fortfarande ganska så trött, så får se om det blir bättre snart.

får se hur dagen ser ut sen, var ju tänkt att jag skulle åka in och köpa tågbiljetter med marika och ewa, men vi ska skjuta någon dag till på det så nu har jag inga planer.. funderar på om man kanske ska ta en sväng på köpis och kolla runt lite, men lite trött som sagt så kanske blir slappa lite hemma istället. men är ju ingen stress direkt, klockan är ju inte så mycket - en definitiv fördel med att jobba tidigt.

hos mor

Kategori:


eftersom att det var tänkt att pappa och monika skulle dra på kryssning idag till på onsdag så blev det boende byte för mig, alltså ska jag sova hemma hos mamma några dagar. dock så blev det ingen kryssning för pappa och monika, men åkte hit en sväng ändå.

var ju ett tag sen sist man sov här kan man ju lugnt säga.

071111

Kategori:

en vecka kvar (elr troligen iaf..) och jag vaknar med ont i halsen. men upp måste man ändå, även om jag mer än allt skulle vilja sjukanmäla mig idag.. mår inte bra alls och skulle behöva sova ut verkligen.

sockerchock

Kategori:

så är man hemma igen efter en riktigt trevlig kväll med fika inne i stan med marika och ewa. blev flera omgångar med fika, först en cheesecake med jordgubbar på och varm choklad med grädde sen en hallonpaj+vanlijsås och en sprite. mumsigt, men känner i efterhand att jag överlevt på bara cheesecaken, haha. men hade en mysig kväll med tjejerna och blev lite planer på resan till norge som börjar närma sig och på tisdag är det dags att skaffa biljetter är det tänkt.

men ska krypa ner i sängen nu när man faktiskt är hemma i bra tid, får se hur pigg man är imorn när det blir jobb. fick ju iaf några timmar helg, men dags för en ny vecka nu, hua!

dags att njuta av den lilla helg man har

Kategori:

så var man hemma från jobbet igen och gud så trött man är! dessutom så känns det precis som det skulle vara fredag idag och jag ska ha två dagar ledigt att se fram emot. men har jag det? nejnej, imorn börjar ju en ny vecka så är bara pallra sig upp 5.00 och göra sig redo för att jobba.

men nu ska jag njuta av den lilla helg jag har kvar. precis ätit lite rester från igår och nu ska jag krypa ner i sängen med min godispåse och kika film, kanske sova någon timme också. sen blir det fixa sig för fika i stan och planera lite resa. ska bli trevligt, grymt kul att göra annat än sitta hemma även om man blir SJUKT trött sen. men det är ju smällar man får ta, haha.

 

061111

Kategori:


hade det riktigt trevligt igår, kollade på fast five och började även på boondock saints. vet inte hur många miljoner gånger jag och rickard har försökt kolla på den filmen (förr när han fortfarande bodde i sverige) men även den här gången så blev det inte se klart då jag och emil både började bli trött. känner dock att det var bra att jag åkte hem en timme tidigare än planerat. helt sjukt slut idag, ont i huvudet och vill bara somna om egentligen. men bara att kämpa på, får sova 2-3h efter jobbet eller nått för sen i kväll blir det dra in till stan för att ta en fika är det tänkt. så man får stå ut, men hade inte vart helt fel med en ledig dag nu!

väntar på bussen

Kategori:

drar iväg till stan en sväng på filmkväll och hoppas att man får en trevlig kväll den här helgen, det skulle behövas. sen är det ju det där lilla att jag ska hitta dit också. känns inte lika lovande, haha.

god morgon

Kategori:



visst har jag sovmorgon idag men ändå vaknar man samma tid som vanligt, fortfarande trött som vanligt också. men är väl bara att stiga upp, skönare att ha en lugn morgon då man inte behöver stressa så mkt och så hinner man piggna till lite också.

anti-helg.

Kategori:

gillar nog inte det här med helg längre. varje helg på senaste tiden får jag nyheter som gör att jag mår dåligt på ett eller annat sätt. så från och med nästa fredag när jag kommer hem från jobbet (och är ledig) så går jag i ide över helgerna så kanske man har en chans att överleva dom.

fast tekniskt sett har jag inte helg eg eftersom jag ska jobba hela helgen och inte göra nått kul, så det blir ju lite fel att koppla det med helgerna iaf? aja. dåliga nyheter uppskattas iaf inte, speciellt inte på helger då man vill njuta!

mums!

Kategori:


börjar helgen med hembakad pizza, inte helt fel det måste jag ju säga

leka frisör hemma går inte alltid bra

Kategori:

i början av veckan så blev det planerat att göra sig av med utväxten. började bli alldeles för stor, till och med för stor för min smak även om jag tkr det kan vara snyggt.

men att bli av med utväxten gick inte så bra som senast. för det första räckte inte hårfärgen till hela håret, så har en mörk fläck i bakhuvudet och för det andra så har mitt hår blivit randigt i tre färger nu - blont närmast hårbotten, oranget några centimeter och sen några ställen har jag kvar min naturliga hårfärg också. så försökte att få håret snyggt igen misslyckades den här gången och sen blir ju min hårbotten så förstörd efter jag blekt det så kunde inte fixa klart det den här veckan.. men står ju med mössa på jobbet hela dagarna så är ingen som ser och nästa vecka blir det fixa så det blir rätt.

före/efter

småfix

Kategori:



efter jobbet har det blivit fixa lite saker inför helgen

- införskaffat godis
- dammsugit rummet
- plockat fram ett nyss linspakett så jag kan byta
- kastat in påslakan och örgotten i tvättmaskinen

ska väl se till att fortsätta greja runt lite här när jag faktiskt börjat. ska iaf se till att jag byter sängkläderna sen när de blivit rent och så har jag ju en påse kläder efter jessi som jag borde kollat igenom. den har ju faktiskt väntat över en månad så börjar väl bli dags nu?

trötter

Kategori:

tror min kropp försöker ta igen lite av min sömnbrist idag. elr sömnbrist är väl lite fel att kalla det, har sovit lagom länge om nätterna, men sovit ganska oroligt och vaknat mkt så därför har jag ju vart väldigt trött ändå när jag vaknar. meeen, idag när jag kom hem somnade jag nästan direkt och har väl sovit ca 5h innan jag vaknade till på kvällen för att gå upp och äta.

vanligtvis bruka jag ju undvika att sova på dagarna just för att jag hoppas att jag ska sova bra om nätterna istället, men nu när jag sov så bra på dagen så är det nog värt det. samt att jag är fortfarande väldigt trött, så hoppas att jag kanske kan få sova bra under natten med, känns som att jag skulle ha en chans att piggna till lite då och vore ju ett plus nu när jag inte kan sova ut i helgen liksom.

extremt sockersugen just nu, får kanske stanna en sväng på köpis när man slutat imorn?

BEDDY BEAR

Kategori:

från http://www.coolstuff.se/: supergosiga och bedårande söta nallar som du värmer i mikrovågsugnen i 1,5 minuter vartefter du har en varm och mjuk nalle att mysa med i inte mindre än två timmar innan den kallnar!




vore väl inte helt fel med en sån här nu när det börjar bli lite kallt ute? visst är det varmt ute för att vara den här tiden på året, men mitt rum har tagit höst iaf och det blir kallare för varje dag som går, så en varm nalle kunde ju var mysigt att ha bredvid sig när man ska sova. eller krypa ner med under täcket och titta på en film. eller så är den ju bara mysigare än en vetekudde att värma sig på helt enkelt, hihi.

031111

Kategori:

här har man gått och längtat efter helg enda sen jag började den här veckan, men tror ni att det blir det? åh nej, klart inte.

inte ens en dags helg den här gången, nu blir det jobba både lördag och söndag som gäller. enligt planeringen så är det ju sista jobbveckan nästa vecka och man måste ju ta chansen att få in pengar så man har något att leva på tills man får jobba igen. men bara att kämpa på, sen kommer det ju bli att man är rastlös för man inte har något att göra sen liksom, så ska egentligen inte klaga så mkt. det fina är ju dock att lönen kommer nästa vecka med, kan man fira ledigheten lite :)

021111

Kategori:

haft en liten paus från bloggen några dagar nu. sov väldigt dåligt förra veckan och för varje dag som gick så tog det ut sig mer och mer, så i slutet av veckan var jag inte pigg alls samt ett humör som var på botten. så bestämde att jag skulle ta en paus så det inte skulle bli för mkt depp och klagande här.

men ska försöka uppdatera lite mer nu och förhoppningsvis så blir humöret bättre ju fler dagar som går

bara två dagar kvar och sen blir det helg, satsar på en lugn helg utan fest och utan alkohol. men ska väl försöka hitta på nått, träffa upp några kompisar för en fika kanske? märks vad helgen har att erbjuda helt enkelt :)